Kasım Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

1. Blastosel (Blastokist İçinde Sıvı Dolu Boşluk) Genişlemesi ve Blastokistin En Dışındaki Çeperin (Zona Pellucida) Embriyo Tarafınca Yarılarak Embriyonun Kısmen Çeper Dışına Çıkması: Buna göre 1, 2, 3, 4, 5, 6 skorlama yapılır. En iyi kaliteli olan embriyolar 5 ve 6 olarak sınıflananlardır. Ancak genel olarak 3-6 iyi olarak değerlendirilir.
  2. İç Hücre Kütlesi (Inner Cell Mass; ICM) Sınıflandırması: Embriyoyu yapacak iç hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
  3. Çocuğun Eşi/Plasentayı Yapan Trofoektoderm Hücre (TE) Sınıflandırması: Çocuğun eşi/plasentayı yapan trofoektoderm hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
Genel olarak 3/4/5/6 ve de iç hücre kitlesi/trofoektoderm hücre için de A/B skorlaması en iyi olarak kabul edilir (örneğin 5/6 AA).
:super::KK9:
Aydınlandim yine

Ara ara gelip yazan, müsaitken bol bol takip eden biri olarak, pozitif olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, sağlıkla hamişliklerinin devamını diliyor ve darısı tüm isteyen ve çabalayanlara diyorum. :)

Loya-Kiana Loya-Kiana idolüm oldu :KK22:

Ben de bu hafta reglimi bekliyorum, umarım bir iki güne gelir de tedaviye başlarım ben de :KK51:
:KK36:

Güzel ilerler hersey inşallah senin içinde 😘
Habersiz bırakma yaz gelişmeleri 🥰🥰🥰

X