Kasım Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

OoOOO harika anlatmışsın

Bugun de tüp bebeğe dair bsyler öğrendik elhamdülillah

Bende de ekstra bir suru gen testi istedi hoca
Yarin onlari yaptiricam

Dun beni aradı doktor sesi üzüntülü gecmis olsun dedi

Dedim ben iyiyim hocam ileri ki haftalarda kaybetseydim daha kötü olurdu başında sağlıksız ise bitmesi daha iyi oldu benim için dedim

Doktoru ben telkin ettim

Hahahaha ne güzel hasts ya helal olsun. Sizde gebelik oldu mu hic daha önce? Sebep ne tüp bebek icin?

Müthiş bir iraden var tebrik ediyorum seni loya ben inanılmaz üzülmustum senin adina ama senin bu şekilde düşünmen takdire şayan ilerleyen haftalarda sağlıksız olup seni biraksaydu daha çok üzüntü ve hayal kırıklığı olurdu

Bir şeyi çok istemeye korkarım sonra Sinavi oluyor insanın her konuda böyleyim

ben elimden geleni yapar gerisini en güzel yere bırakırım vicdanen de rahatız ilaçlarımı düzgün kullandım denilen herseyi yaptık

Eee üzülecek.birsey kalmıyor sonra Allah can sağlığı versin gerisi hallolur

Hic gebelik olmadi .

İkimizde de şimdiye kadar olan testlerde sorun çıkmadı
Ozaman genetik istemeleri normal tüpte rahimde herhangi sıkıntı yoksa embriyo kaliteli de olsa genetik bozukluk anlayamıyolar o yüzden pgt faln yapıyolar embriyoya da başında işte yaptırmak lazm benm doktorumda hic gebelj oluşmadığı ve amh az oldugu icin genetk dememe rapmen gerek yok dedi şimdi kalkmış genetk diyo

Dogru söylüyorsun hepimiz profesör olucaz bu konuda az kaldı.

Coraspin kullanıyordum ben mesela ama bu sonuçlarda sorun çıkarsa iğnesini vericek bana vs vs

1. Blastosel (Blastokist İçinde Sıvı Dolu Boşluk) Genişlemesi ve Blastokistin En Dışındaki Çeperin (Zona Pellucida) Embriyo Tarafınca Yarılarak Embriyonun Kısmen Çeper Dışına Çıkması: Buna göre 1, 2, 3, 4, 5, 6 skorlama yapılır. En iyi kaliteli olan embriyolar 5 ve 6 olarak sınıflananlardır. Ancak genel olarak 3-6 iyi olarak değerlendirilir.
  2. İç Hücre Kütlesi (Inner Cell Mass; ICM) Sınıflandırması: Embriyoyu yapacak iç hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
  3. Çocuğun Eşi/Plasentayı Yapan Trofoektoderm Hücre (TE) Sınıflandırması: Çocuğun eşi/plasentayı yapan trofoektoderm hücrelerin yoğunluğu ve sıkı sıkı birbirleri ile ilişkide olmasına göre A, B, C olarak skorlama yapılır. En iyi A, en düşük ise C skorlamasıdır. Biz kliniğimizde A ve B olarak sınıfladığımız embriyoları transfer ya da dondurma için tercih ederken, C olarak sınıflanan embriyolar ile tutunma ihtimali düşük olduğu için kullanımlarını tercih etmeyiz.
Genel olarak 3/4/5/6 ve de iç hücre kitlesi/trofoektoderm hücre için de A/B skorlaması en iyi olarak kabul edilir (örneğin 5/6 AA).

Dogru söylüyorsun hepimiz profesör olucaz bu konuda az kaldı.

Coraspin kullanıyordum ben mesela ama bu sonuçlarda sorun çıkarsa iğnesini vericek bana vs vs
Pıhtılaşma cıkarsa diye zaten kanda pıhtılaşma varsa tüp bebeğe boşuna para vermeyin normal kadın dogumla normal yoldan da kalınır diye biliyorum pıhtıkaşmada iğne veriyolar bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…