- 16 Ağustos 2024
- 157
- 116
- 33
Ben ağustosta opu oldum, sürece başlarken 53 kiloydum. Sonra salpenjektomi oldum eylülde tüpler çıkarıldı. İkinci kez de transfer için hazırlanıyorum güncel kilom 58 ve baya dikkat eden biriyim normaldeKızlar peki bu süreç hiç kilo aldınız mı
Hadi ya ben de iştahımın açılmasına çok korkuyorumSanki kilo almamak imkansız gibi. 2 gündür inanılmaz iştahım açık
Günaydın birkaç gündür test gelmiyor sankiArkadaslarim herkese gunaydinIslemi olanlara basarilar cok guzel gecsin operasyonlar. Test yapacaklarin insallah yuzu gulsun, bekledigi habere bebisine kavussun. Cok guzel bir gun olsun bugun hepimiz icin
Şu an zaten kilo vermeye çalışıyorum inşallah bana kilo olarak geri dönmez yaSiskinlikten dolayi almis gibi hissediyordum ama OPU sonrasi 3-5 gun sonra siskinlik gecince normal halime kavusabildimAma igneler vs direkt hormon ignesi oldugu icin kilo olarak da donmesi muhtemel
Ben de dikkat etmeyi düşünüyorum kilo almak hiç istemiyorum çünkü vermesi zor oluyor ama ilaçlar yan etki olarak aldırıyor mu bilemedimYok beni hiç etkilemedi ilaçlar ama ben yememe çok dikkat ettim o yüzden olabilir pasta börek çörek ekmek yemedim hiç sebze meyve olarak beslendim genelde
Evet öyle yaparım muhtemelen tam iğnelerin 8-9 gününe denk gelecek kontrole gitmek sıkıntıGizli gizli iğneleri vurabilirseniz sorun olmaz aslında :)
Ben de şu an diyetisyene gidiyorum 75 kiloyum. Vermeye çalışıyorum daha fazla almak istemiyorum sen bayağı zayıfmışsın iyisin yine deBen ağustosta opu oldum, sürece başlarken 53 kiloydum. Sonra salpenjektomi oldum eylülde tüpler çıkarıldı. İkinci kez de transfer için hazırlanıyorum güncel kilom 58 ve baya dikkat eden biriyim normaldediyetisyene başladım 2 hafta önce
Donmez donmezŞu an zaten kilo vermeye çalışıyorum inşallah bana kilo olarak geri dönmez ya
Yok yok hiç aldırmıyor eğer yemene dikkat edersen ben de ondan çok korkuyordum öyle duymuştum ben de çünküBen de dikkat etmeyi düşünüyorum kilo almak hiç istemiyorum çünkü vermesi zor oluyor ama ilaçlar yan etki olarak aldırıyor mu bilemedim
Bence de yengene söylemeyi düşünmüşün ama bence boşver gizliden halletmeye çalış bu süreci ne kadar az kişi bilirse o kadar rahat oluyorsunEvet öyle yaparım muhtemelen tam iğnelerin 8-9 gününe denk gelecek kontrole gitmek sıkıntı
Nisan ayında transfer yaptırdığımızda 11. günde beta 45 çıkmıştı. Takip ettiğimizde katlaya katlaya gitti ve bi yerde bozuldu katlanma değerler bi düşüp bi yükselmeye başladı. Dış gebelik olduğunu anladık. 1 Kasımda transfer oldu. 10 kasımda beta testi verdim 124 çıktı. Doktorumuz sürekli kan vermeyin iyi değil dedi. Öncekindede söylemişti dinlememiştik. Şuan değeriniz çok iyi 10 gün daha bekleyin keseye bakalım dedi. Bizde eşimle psikolojimizi bozmamak için 10 kasımdan sonra beta testi daha vermedik. Şuan ara ara sırt arısı oluyor onun dışında olumsuz giden bişey yok. Doktorumuzun dediği gibide beta yaptırmıyoruz önemli bir durum olmadığı sürece cumartesiye kadar beklicez. Hayırlısı ile keseyi görürsek zaten rahatıcaz.Artışınız ilk günler nasıldı acaba iki günde iki katı mıydı
Yumurtanin catlamasini onlemek icin de igne veriyorlar buyutecek olan ve catlamasini engelleyecek olan iki igneBen çok erken yumurtluyorum normalde tedavide de öyle mi olur acaba mesela döngünün 9 10 veya 11. Günü çatlama oluyor
Ayy Ben şuan kan testi verip duruyorumNisan ayında transfer yaptırdığımızda 11. günde beta 45 çıkmıştı. Takip ettiğimizde katlaya katlaya gitti ve bi yerde bozuldu katlanma değerler bi düşüp bi yükselmeye başladı. Dış gebelik olduğunu anladık. 1 Kasımda transfer oldu. 10 kasımda beta testi verdim 124 çıktı. Doktorumuz sürekli kan vermeyin iyi değil dedi. Öncekindede söylemişti dinlememiştik. Şuan değeriniz çok iyi 10 gün daha bekleyin keseye bakalım dedi. Bizde eşimle psikolojimizi bozmamak için 10 kasımdan sonra beta testi daha vermedik. Şuan ara ara sırt arısı oluyor onun dışında olumsuz giden bişey yok. Doktorumuzun dediği gibide beta yaptırmıyoruz önemli bir durum olmadığı sürece cumartesiye kadar beklicez. Hayırlısı ile keseyi görürsek zaten rahatıcaz.
2 günde bir değilde 4 günde bir yapın derim. Sürekli vermek hem yorucu hemde psikolojiyi dağıtıyor. Hayırlısı ile sorunsuz gelsin yavrucakAyy Ben şuan kan testi verip duruyoruminşallah sıkıntı olmaz
En son Salı vermiştim doktorum cumartesi tekrar ver dedi ama dayanamadım bugündış gebelik falan olmasından korkuyorum yükseldiğimi görüp rahatlamak istiyorum bi yandan2 günde bir değilde 4 günde bir yapın derim. Sürekli vermek hem yorucu hemde psikolojiyi dağıtıyor. Hayırlısı ile sorunsuz gelsin yavrucak
Bence duzenli kan bakilmasinda fayda var cunku Allah korusun dis gebelik gibi durumlarda erken tanı çok çok önemliAyy Ben şuan kan testi verip duruyoruminşallah sıkıntı olmaz
Allah yaşatmasın dış gebelik kötü bir deneyim oldu benim için. Sürekli lekelenmeler geliyordu. Doktorumuz dış gebelik olabilir desede biz çocuk yerleşiyordur belki diyip ümit etmiştik. Doktorunuz ne derse dışına çıkmayın biz dış gebelikte çok bekledik 1 günle kurtardık durumu. Kötü giden birşeyleriniz yoksa sürekli kan verip test yapmayın derimEn son Salı vermiştim doktorum cumartesi tekrar ver dedi ama dayanamadım bugündış gebelik falan olmasından korkuyorum yükseldiğimi görüp rahatlamak istiyorum bi yandan
İnsanı strese soktugu da dogru surekli kan vermenin ama aksi durumlar icin erken tanı daha önemliBence duzenli kan bakilmasinda fayda var cunku Allah korusun dis gebelik gibi durumlarda erken tanı çok çok önemli
Artışlarım iyi aslında ama dış gebelik ve kimyasal olma ihtimallerini duydukça acaba mı diyip insan korkuyor görüp rahatlamak istiyor görmedikçe de endişe ediyorum bu sonucum güzel gelirse bi rahatlarım vermem bir daha sanırımAllah yaşatmasın dış gebelik kötü bir deneyim oldu benim için. Sürekli lekelenmeler geliyordu. Doktorumuz dış gebelik olabilir desede biz çocuk yerleşiyordur belki diyip ümit etmiştik. Doktorunuz ne derse dışına çıkmayın biz dış gebelikte çok bekledik 1 günle kurtardık durumu. Kötü giden birşeyleriniz yoksa sürekli kan verip test yapmayın derim
Kese-bebek göründükten sonra kan verilmiyor diye biliyorum artik takip ultrason uzerinden devam ediyorArtışlarım iyi aslında ama dış gebelik ve kimyasal olma ihtimallerini duydukça acaba mı diyip insan korkuyor görüp rahatlamak istiyor görmedikçe de endişe ediyorum bu sonucum güzel gelirse bi rahatlarım vermem bir daha sanırım