Kasıklarımda lenf nodülü..lütfen bi süre konuyu kaldırmayın.

matemm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2013
3.112
947
198
34
Yıllardır kasıklarımda ağrılar olurdu şiddetli adet sancıları çekerdim.Biraz yürüsem günlerce kasıklarım ağrırdı..Farkettimki sol kasığımda ağrılı bi şişlik..yürüyemiyorum bile doktora gittim ve enfeksiyon kaynaklı antibiyotik verdi ancak 3 haftaya şişlik geçmezse almamız gerek dedi..şimdi kötü bi ihtimal vermek istemiyorum diyor..
araştırdımki bu lenf bezi kanseri belirtisi olabilirmiş..1.5 cm'i geçince tehlike arzedermiş ve benim 2 cm i geçmiş durumda..günlerdir araştırıyorum tüm sonuçlar buna çıkıyor..zaten stresli bi yaşamım var.
Çevrenizde böyle bi hastalık yaşayan varmı..
ameliyatla o nodüller alınıyormu..sonrasında iyileşen varmı..Yardımcı olun.

Benim koltuk altımda cıkmıştı ve cok ağrılydı.antibiyotik verdi 2gün sonra gecti.bence korkma hemen telaş yapma .bende kansermi acaba diye cok korkmuştum.cok şükür gecti gitti senin de öyle olacak.muhtemel enfeksiyondur .birden cıkıyor cünkü

Lütfen araştırmayın. Böyle bir ihtimal elbet var. Ama bu bulguyu gösteren lenfomaya kadar bir çok hastalık da var. Keşke tanı koymak bu kadar kolay olsaydı. Antibiyotiği kullanın ve google değil hekiminize güvenin. Geçmiş olsun.

geçmiş olsun cnm umarım kötü bişey değildir.nette falan bişyler okuduysan inanma iyi düşün iyi olsun rabbim şifa versin inş.

Antibiyotiği ne zaman başladın kullanmaya..ne zamandır şişlik var

umarım öyledir..neredeyse 1 hafta oluyor geçmedi..doktor 3 hafta süre verdi

evet araştırdıkça psikolojim bozuldu..haklısınız..

Moralini bozma internet hep en kötü senaryoları gösteriyor burnum akıyo diye yazıp 1 saat araştırma yapsan 1 saat sonunda seni zatüre olduğuna inandırır vala.hiç araştırma yapma bence.

Benim de oglumda var gerci cocuklarda olmasi normslmis 1 seneden fazladir var antibiyotik verdi gecmedi.eger bilye gibi oynuyorsa sorun yok hemen akliniza kotuyu getitmeyin bazi arkafaslarimda da olmustu geçti sonra.

Benim de oglumda var gerci cocuklarda olmasi normslmis 1 seneden fazladir var antibiyotik verdi gecmedi.eger bilye gibi oynuyorsa sorun yok hemen akliniza kotuyu getitmeyin bazi arkafaslarimda da olmustu geçti sonra.
inşallah öyledir..boyutu küçülürde bu ağrılarım geçer..

Bu gün bu ikinci oldu... Sana da cevap vereyim. Şu an gayet sağlıklı olmama rağmen zaman zaman çeşitli bölgelerimdeki lenflerimde şişme olabiliyor, bunun daha önce geçirmiş olduğum lenf kanseri öyküsü ile bağlantısı yok.En son ölçülen 2.68 cm di, antibiyotik kullandım, biraz inatçı çıktı ama geçti...Korkma yani, lenfler vucudumuzun güvenlik duvarı.Şiddetli enfeksiyon vakalarında böyle dörtbaşı mahmur hale gelebiliyor.Zaten lenflerin enfeksiyondan ötürü tek başına şişmesi pek anlam ifade etmiyor, bu yüzden tatlım içini rahat tut kanserle uzaktan yakından alakan yok...İlaç saatlerine dikkat ederek dakika kaçırmadan iç. Geçmiş olsun.

Lenfoma atlasmis biri olarak soyluyorum agri varsa buyuk ihtimal lenfoma degildir. Lenfoma kitlesi agrisiz olur. Agri varsa lenf bezi iltihaplanmis olabilir o agri yapiyordur. Gonlunuzu ferah tutun.

çok teşekkür ederim bu cevap için.doktorun endişeli bakışları bunu düşünmeme sebep oldu..evet kasıklarımdaki ağrıdan yürüyemiyorum nerdeyse..bana yazdığı iki ilaç biri 100 mg antibiyotik..ancak saati saatine atmıyorum.hergün aynı saatte yemek yiyip öylemi kullanmam gerek..birde sizin 2 cm i geçen nodül ne kadar sürede geçti acaba..?

Lenfoma atlasmis biri olarak soyluyorum agri varsa buyuk ihtimal lenfoma degildir. Lenfoma kitlesi agrisiz olur. Agri varsa lenf bezi iltihaplanmis olabilir o agri yapiyordur. Gonlunuzu ferah tutun.
doktorlar sitesinden bi doktora yazdım..oda diyorki eğer 2 cm i geçmişse nodül cerrrahi işlemle alınıp incelenmelidir kanserlimi değilmi diye..siz bu hastalığı nasıl atlattınız..

doktorlar sitesinden bi doktora yazdım..oda diyorki eğer 2 cm i geçmişse nodül cerrrahi işlemle alınıp incelenmelidir kanserlimi değilmi diye..siz bu hastalığı nasıl atlattınız..

O dediginiz islem biyopsi. Benim kasigimda degdi gogus boslugundaki lenf bezesindeydi. Mediasten denen bolumde disaridan birsey gorunmuyordu yani. Biyopsi oldum lenfoma tanisi konuldu hemen onkolojiye sevkedildi. 6 ay kemoterapi gordum pesinden de 1 ay hergun radyoterapi gordum. Kemoterapi kitleyi kuculttu radyoterapi ise bir daha buyumesini onlemek icin yapildi. 3 yil gecti uzerinden kontrollerime gidiyorum hala sukur birsey cikmiyor.

Biyopsi yapılırken yani ameliyatla şişen nodül tamamen alınıyormu?
çünkü doktor bana küçülmezse almamız gerek dedi.kanser belirtisi olup olmadığını ameliyat olmadanda anlayamıyorlarmı..Sizede çok geçmiş olsun bu arada..şükürki atlatmışsınız.

Hayir eger biyopsi denilen ameliyati olacsksaniz tamamen alinmiyor parca aliyorlar. Cunku teshis koymadan tamamini almak tehlikeli olur. Alinan parca patalojiye gonderiliyor patoloji hucreleri inceliyor kanser olup olmadigina karar veriyor. Kanser hucreleri ise hangi tur kanser onu belirliyor ona gore tedavi plani hazirlaniyor. Benim bildigim biyopsi olmadan hicbir doktor bu kitle kanserdir diyemez kanserden supheleniyorsa biyopsi yapar ona gore cikar. Biyopsi yapiliyor diye illaki kanser cikmasina gerek yok biyopsi yapilip temizde cikabilir.

anladım..eğer böyleyse doktorun direk bana nodülü almamız gerek demesi çok saçma..belki küçülücek..enfeksiyon ve iltihap kaynaklı..iyice kafam karıştı..1 haftadır antibiyotik kullanıyorum.hiç bi düzelme yok..

Buyuk ihtimalle nodulu almamiz gerek degilde nodulu alabiliriz demistir. Tipta hep ihtimal verdir kesinlik yoktur. Banada biyopsiden once ameliyatla kitleyi alabiliriz demislerdi biyopsiden sonra ilac tedavisi ile kuculur dediler.

Eger agri varsa sizinki enfeksiyon olma ihtimali yuksek. Cunku kotu huylu kitleler agri yapmiyor sadece buyuyorlar ama en iyisini doktorunuz bilir doktorunuzun izledigi yontemler icinize sinmiyorsa baska bir doktora gorunmekte fayda var. Bir doktorun goremedigi bir baska doktor gorebiliyor.

cok gecmis olsun bu arada insallah en kisa zamanda normale doner lenfleriniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…