How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi kasikla yemeyi red ediyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nefisem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
1.737
8
116
Adana
benim bebigim 8 aylik oldu,ama ek gidayi kasikla verirken cok zorlaniyorum mama sandelyesinde vermeye calisiyorum ama agzini tam acmadigi icin kasikdakinin cogu yere dökuluyor,yatirarak vermeye denedim aninda dönuyor hic isdemiyor sirt ustu yatmayi,biborana koyup veriyorum ondada öguruyor isdemiyor,eee ben simdi nasil besleyecegim bebigimi anlamadim ya cok sinir oluyorum ,benmi beceremiyorum anlamadimki babasi denedi yedirmeyi ,aninda sinir krizine girdi:roflol: cözum önerileri olanla r varmi lutfen yardimci olun...

benim kızımda durumdan pek memnun değil açıkçası
ama ben ellerini pijamasının içine sokuyorum yoksa elleriyle itiyor kaşıgı tutmaya çalışıyor
o şekilde nekadar yedirebilirsem artık

Farklı ve küçük yumuşak bi kaşık kullanın. Silikon uçlu kaşıklar var onlar miniktir ve yumuşaktır. Büyük ihtimal kabul edecektir.

Farklı ve küçük yumuşak bi kaşık kullanın. Silikon uçlu kaşıklar var onlar miniktir ve yumuşaktır. Büyük ihtimal kabul edecektir.

yemek kaşıgıyla vermiyorum tabiki arkadaşım
bebek mama kaşıkları aldım hemde demir saplı ucu silikon olanlardan sırf silikon olanlardan
zaten bebeğe demir kaşıkla vermek akıl karı bişey değil diş etlerini tahriş eder okadar düşüncesiz değiliz!

yemek kaşıgıyla vermiyorum tabiki arkadaşım
bebek mama kaşıkları aldım hemde demir saplı ucu silikon olanlardan sırf silikon olanlardan
zaten bebeğe demir kaşıkla vermek akıl karı bişey değil diş etlerini tahriş eder okadar düşüncesiz değiliz!

yanlis anlamissin canim arkadasin demek isdedigi ,zaten bebek kasiklari demir deildir laylon olani yada kaucuk gibi yumasak olanlar var ya onu söylemek isdedi,ben kaucuk olanida kullandim nafile isdemiyor,istahsiz olunca cekdiriyor isde elden baska bisey gelmiyor.

benim bebigim 8 aylik oldu,ama ek gidayi kasikla verirken cok zorlaniyorum mama sandelyesinde vermeye calisiyorum ama agzini tam acmadigi icin kasikdakinin cogu yere dökuluyor,yatirarak vermeye denedim aninda dönuyor hic isdemiyor sirt ustu yatmayi,biborana koyup veriyorum ondada öguruyor isdemiyor,eee ben simdi nasil besleyecegim bebigimi anlamadim ya cok sinir oluyorum ,benmi beceremiyorum anlamadimki babasi denedi yedirmeyi ,aninda sinir krizine girdi:roflol: cözum önerileri olanla r varmi lutfen yardimci olun...

ben bu konuda çok çektim ve ek besinlere geçtikten sonra 1,5 ay oğlum ek besin almayı reddetti. ama biberon hiç vermedim. kaşıkla mücadeleye devam ettim. ve bi gün bir mucize oldu ve oğlum ağzını açtı. ondan sonra da devam etti yemeye. kendini hazır hissetmeyle alakalı sanırım. bu arada silikon kaşık da denedim ama işe yaramadı bizde

yanlis anlamissin canim arkadasin demek isdedigi ,zaten bebek kasiklari demir deildir laylon olani yada kaucuk gibi yumasak olanlar var ya onu söylemek isdedi,ben kaucuk olanida kullandim nafile isdemiyor,istahsiz olunca cekdiriyor isde elden baska bisey gelmiyor.

bende onları söyledim canım
yazdgımı dikkatli okuduysan bebege demir kaşıkla verecek kadar cahil değiliz dedim
kauçuk yada silikon ucu tam nedir bilemiycem ama
sırf kauçuk olanıda kullandım
sapı demir kaşık kısmı kauçuk olanıda kullandım
bunu kastetmiştim

ben bu konuda çok çektim ve ek besinlere geçtikten sonra 1,5 ay oğlum ek besin almayı reddetti. ama biberon hiç vermedim. kaşıkla mücadeleye devam ettim. ve bi gün bir mucize oldu ve oğlum ağzını açtı. ondan sonra da devam etti yemeye. kendini hazır hissetmeyle alakalı sanırım. bu arada silikon kaşık da denedim ama işe yaramadı bizde

anliyorum canim,bizde basda guzel yiyordu,ama simdi cok hareketlendi bi dakka bile yerinde durmuyor agzina kasigi verirken basi devamli sag sola ceviriyor baska seylerle mesgul,bazen esim kafasini sabit sekilde tutmaya bile calisiyor o zamanda sinirlenip dahada hircinlasiyor offfff cok zor ya istahsiz bebek yemek yedirmek,bu arala r kiloda atiyor ne yapacaz sasirdik Allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:

anliyorum canim,bizde basda guzel yiyordu,ama simdi cok hareketlendi bi dakka bile yerinde durmuyor agzina kasigi verirken basi devamli sag sola ceviriyor baska seylerle mesgul,bazen esim kafasini sabit sekilde tutmaya bile calisiyor o zamanda sinirlenip dahada hircinlasiyor offfff cok zor ya istahsiz bebek yemek yedirmek,bu arala r kiloda atiyor ne yapacaz sasirdik Allah yardimcimiz olsun:Saruboceq:

hmm sizinki sonradan bırakmış. ya bazen bende de oluyor. inatla yemediği. 1 saat bekliyorum iyice acıkınca genelde yiyor. ama öğün arası süt ya da başka şey verince iştahı kapanıyor ondan yemiyor olabilir mi? ben bazen yemediğinde ağzına zorla sokuyorum. kararlı olduğumu görünce yeyip bitiriyor. doyunca püskürtüyo mamaları o zaman vermeyi kesiyorum. bazen de yere yatırıyorum. reklamları açıyorum o anlık. kollarını bacaklarımı altına alıyorum. zorla yediriyorum o zaman da yiyor. sumo güreşi gibi oluyo azcık ama çaresiz kalıyorum. benim bebe de çok hareketli bu ay 300 gram almış doktor çok hareketli olmasına bağlıyor.

size birisi zorla yemek yedirse ne yaparsınız bizdede kaşığı reddetme mevcut ama asla zorlamıyorum zira geçicidir bu dönem ..ama yanlış ve zorla yedirirsek devamlılık kazanır....

Back