Bebek Beslenmesi kaşıkla beslenmeyi reddeden bebekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
Bebeğim ek gıdaya geçtiğimizden beri kaşıkla besleniyordu ve çok iştahlı yiyodu kendi yaptığım yemekleri iştahla ve fazlasıyla yiyodu ancak bi haftadır kaşığı görmek bile istemiyo mama sandalyesine götürdüğüm zaman bile oturmak istemiyo çırpınıyo ordan ve kaşıkla yedirilen her şeyden nefret etmeye başladı,aslında hata bende büyük ihtimal.çünkü bi kaç gündür yemek istemediği şeyleri de zorla dayattım.istemediği halde yedirdim.artık hiç yedirmiyo şimdi ben nasıl besliycem bu yavruyu emmeyi de bıraktı şimdi biberonla kendi sütümü vermeye devam ediyorum ve devam maması ama diğer şeyleri de yemesi lazım.napcammm yardımmm

diş çıkarıyor olabilir ama bebeklerde bazı dönemler oluyor beslenmeyi reddettiği benim oğlumda 8. ayını doldurunca aniden anne sütünü bıraktı çok üzüldüm 2 yaşına kadar emzirmeyi istiyordum ama olmadı kendilerince ani kararlar verebiliyorlar

aynısını bende yaşadım ben bir iki hafta ara verdim sadece mamayla besledim.Daha sonra sadece bir yada iki kaşık verdim yavaş yavaş artırdım artık hiç inatlaşmıyorum yemeyi istemiyorsa hiç ısrar etmiyorum ama başka bir şeyde vermiyorum acıkınca yiyor şimdi yediriken de sitres yapmayın bence bunu bebekler hissediyor allah yardımcımız olsun...

arkadaşım ozamanda yeterli beslenirmiki..

arkadaşım ozamanda yeterli beslenirmiki..

maalesef belki tam yeterli beslenemiyor ama yapacak bişey yok okadar çok denedim ki yemiyor fazla inatlaşmakta istemiyorum bu sefer daha kötü olacak doktora sordum 1-2 hafta 500 ml mama içsin yeter dedi çünkü iştahı da yok 60 ml mamayı zorla içiriyorum ya diş etkiliyor yada üşüttü yeni yeni kaşıkla deniyorum istemeyince hemen bırakıyorum hiç zorlamıyorum ama mama da vermiyorum tam acıkınca verdiğim ek gıdayı yiyor

Kesinlikle zorlamayin.yedirme mucadeleye donusmesin sonucta kazanan cocuk oluyor. Simdi zorla yese bile ileride hic yemeyecek sizde kafayi yiyeceksiniz benim gibi... Kendi haline birakin..bir iki haftada az yesede bisey olmaz...ogun aralarini uzatin. 3 saatte besliyorsaniz 4 e cikarin vsss.ama sakin zorlamayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…