• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kaşık savaşı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce ek gıdaya başladık ama oğlum kaşığı görünce artık ağzını kitliyor. ilk günler çok güzel yiyordu ama şimdi kavga kıyamet. Zorla yedirmek istemiyorum ama bir açıdan mecburum. Sütüm yeterli değil süt ürünleri dahil bazı gıdalara alerjisi var öyle herşeyi yiyemiyor. Yaptığım herşeyin yarısından çoğu çöpe gidiyor ve genelde çöpe gidenlere anne sütü katmış oluyorum.
Acaba bu hep böyle mi devam edecek? Yoksa geçici bir süreçmi ? Sizler nasıl yediriyorsunuz?

cnm bence geçicidir ama bi de okumuştum bazı bebekler kaşığı reddediyormuş metal kaşık mı kullanıyosun mama kaşığı alsana silikon olanlardan. ya da yemiyosa minik o zaman parmağınla tattır sonra kaşığa geç veya bardak biberon gibi bişi kullan ama merak etme bizimki de çoğunu çöpe gönderiyo ne kadar az yapsam da illa ki artıyor aynı şeyleri yediriyosan sıkılmış da olabilir canım veya iyice açken ver öğlen öğününde dene

cnm bence geçicidir ama bi de okumuştum bazı bebekler kaşığı reddediyormuş metal kaşık mı kullanıyosun mama kaşığı alsana silikon olanlardan. ya da yemiyosa minik o zaman parmağınla tattır sonra kaşığa geç veya bardak biberon gibi bişi kullan ama merak etme bizimki de çoğunu çöpe gönderiyo ne kadar az yapsam da illa ki artıyor aynı şeyleri yediriyosan sıkılmış da olabilir canım veya iyice açken ver öğlen öğününde dene

Canım uzun zamandır karşılaşmamıştık nasılsın?
Canım silikon kaşık kullanıyorum. Metal kaşık hiç almıyor zaten.Parmakla tattırma olayı olabilir. Çünkü bu sabah yumurtayı elimden yedi hiç itiraz etmedi. Zaten pekmez, meyve ve yumurta hariç herşeye itirazı var. Biberondan da sadece anne sütü içiyor. Özel biberon maması verdi doktor. Bayağı pahalı bir mama onuda istemiyor. Zaten yarısını yese içse neyse ama çeyreğini bile savaşarak yiyor...Aynı şeyleride vermiyorum aslında hergün çorbasını değiştiriyorum. Meyvesini hatta kaşık mamasını bile hem pirinçli hem yulaflı veriyorum değişimli ama nafile işte..

Canım uzun zamandır karşılaşmamıştık nasılsın?
Canım silikon kaşık kullanıyorum. Metal kaşık hiç almıyor zaten.Parmakla tattırma olayı olabilir. Çünkü bu sabah yumurtayı elimden yedi hiç itiraz etmedi. Zaten pekmez, meyve ve yumurta hariç herşeye itirazı var. Biberondan da sadece anne sütü içiyor. Özel biberon maması verdi doktor. Bayağı pahalı bir mama onuda istemiyor. Zaten yarısını yese içse neyse ama çeyreğini bile savaşarak yiyor...Aynı şeyleride vermiyorum aslında hergün çorbasını değiştiriyorum. Meyvesini hatta kaşık mamasını bile hem pirinçli hem yulaflı veriyorum değişimli ama nafile işte..

cnm kasım bebekleri ek gıda topiğinde karşılaşıyoruz ya kız:)))) iyiyim ya nolsun işte

parmakla ver istersen sen de çalışıyosun ya belki ondan huzursuzlanıyo olabilir. hmm baya zor işin valla ben çıkamadım içinden. ekmek versene eline bizimki bayılıyo bi dene bakalım bide evde olduğun müddetçe hep sen besle başkasına bırakma beslenme işini emzirmesen de sen besle

Geçici bir süre bu zorlama o zman daha çok inatlaşır, bazı dönem işdahsız oluyorlar. Kaşığı red ediyorsa elinle beslemeyi dene, en sevdiği şey ne onunla bişeyleri karıştır.

cnm kasım bebekleri ek gıda topiğinde karşılaşıyoruz ya kız:)))) iyiyim ya nolsun işte

parmakla ver istersen sen de çalışıyosun ya belki ondan huzursuzlanıyo olabilir. hmm baya zor işin valla ben çıkamadım içinden. ekmek versene eline bizimki bayılıyo bi dene bakalım bide evde olduğun müddetçe hep sen besle başkasına bırakma beslenme işini emzirmesen de sen besle

Ay şaka gibi inanırmısın dün ben yedireyim çorbasını dedim her verdiğim kaşığı tükürdü. Tükürmekle yetinmedi tüm kafasına yüzüne gözüne bulaştırdı tükürdüklerini. sonra annem verdi şapır şupur yedi annem verince. Bana inat yapıyor belli. İşim var benim bu çocukla...

innuk cnm o zaman nazı sana bu oğlanın. bence seni özlüyo cnm daha çok vakit geçirmeye çalış bakalım ben işe başlayınca benimki ne numaralar yapıcak:(

Back