Kaşık bıçak çatal nasıl temizliyorsunuz?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
43
Kocaeli
kaşık catal vs nasıl kaynatıyorsunuz? içine ne koyuyorsunuz suyun? ben kaynattım çamaşır suyu ve deterjan artı bulaşık deterjanı kulandım bıcaklarım paslandı gayet kaliteli olmasına ragmen bildiginiz bi püf noktası varmı?

canım ben 15 günde bir bütün kaşık bıçak çatal ne varsa çamaşiır suyunda bekletirim.sonra makinede yıkarım.benimde bıçaklarımda bazen pas gibi lekeler oluşuyor.onları çifliyorum bakıyorum gene oluyor.sanırım ıslak bırakmamak lazım..

ben bulaşık makineme her yıkamada domestos koyuyorum benim makinem de deterjanın bölmesinin yanında bir ayrı bir bölme daha var oraya koyuyorum,arkadasımın makinesinde ayrı bölmesi yok, bende içine dök dedim(makinanın kapagına) işe yaradı, pırıl pırıl çıktı..

ben arada bir cezveye çamaşır deterjanı koyup kaşıkları falan içine koyup kaynatıyorum.sonra bulaşık makinesine koyuyorum.hiç paslanmıyor ve parlak parlak oluyorhihoyyythihoyyyt

ben de ara sıra bulaşık makineme bulaşıkların üstüne fazla olmamak kaydıyla domestos sıkıp öle çalıştırıyorum makineyi
ama domestosu az koyun yoksa çok fazla köpürüyor

paslanan çatal bıçaklarınızı sirkeli su içinde kaynatıp süngerle yıkayın.. sonra kurulama bezi ile kurulayın.. pas lekeleri geçiyor.

paslanan çatal bıçaklarınızı sirkeli su içinde kaynatıp süngerle yıkayın.. sonra kurulama bezi ile kurulayın.. pas lekeleri geçiyor.

bugün denedim bunu Sirkeli su içinde kaynattım ardından süngerle sildim ve makinede yıkadım sonrada kuruladım pırıl pırıl oldular...

ben bulaşık makineme her yıkamada domestos koyuyorum benim makinem de deterjanın bölmesinin yanında bir ayrı bir bölme daha var oraya koyuyorum,arkadasımın makinesinde ayrı bölmesi yok, bende içine dök dedim(makinanın kapagına) işe yaradı, pırıl pırıl çıktı..

sirkeyi ben makina kapisinin ic kismina döküyorum aynen piril piril..

ama domestos acaba iyi mi sagligimizi tehdit etmez mi ? genelde lavobolara falan kullanilir ya ondan soruyorum sonucta o bardaklardan su icicez .. umarim zarari yoktur

Selam arkadaşlar benimde yeni olmasına rağmen çelik tenceremin dibinde pas lekeleri oldu ayrıca ikeadan aldığım günlük çatal kaşığımda ve misafirlik korkmaz marka çatal kaşığımda umarım sirkeli suyla kaynatma işe yarar çünkü daha yeni evliyim yepyeni herşeyim çok moralim bozuldu:(

Belirli aralıklarla çamaşır suyuna koyarım pırıl pırıl oluyo :)

Belirli zamanlarda çamaşır suyunda bekletir iyice dezenfekte ederim ;)

Back