Kist neticede yer kaplayan bir yapı ve yumurraliklar da hem arkadan rektum ile bağlantılı hem de bagirsaklar ile bağlantılı. Aynı zamanda mesaneyle de baglantili daha doğrusu komşusunu var. Dolayısıyla var olan kist diskilama ile agrinyapabilir, gaz varken ağrı yapabilir, otururken baskı yapabilir, karın şişkinliği yapabilir hatta bacaklara da vurabilir. Ben adet gecikmesi ile gitmiştim ama sonradan çoğu belitimin kist sebebi ile olduğunu öğrendim. Çünkü çoğu zaman yemek sonrası şişkinlik, oturunca makata agri, baskı hissi dolgunluk hissi falan vardı ama ben bunun için dahiliyeye gitmiştim çünkü bağırsak problemi olduğunu düşünüyordum ama makat agrisi için kabızlık vs diye gecistirmislerdi. Ama kistim adet gecikmesi ile anlaşılınca (çünkü bana huzursuz bagirsak var diyorlardı) kadın doğum doktorum ile danistim. Kendisi bu alanda profesör birisi ve beni çok iyi dinledi. Dediklerimi de onayladı gerçekten kist çok saçma bir şekilde çoğu noktada günlük hayati olumsuz etkiliyor. Hiçbir şey yemesem dahi karın bölgemde bi baskı bir ağrı oluyor, oturunca sanki alttan basittitor birisi vs. Pek çok belirtim var. Bence doktora bir görünün genelde çok semptom vermez kistler bu durumları da çok gecistirmeye meyilliyiz ama günlük hayatı cidden pek çok noktada etkileyen saçma gıcık bir şey bu
geçmiş olsun