Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hanımlar merhaba kızım 8 aylık ek gıdaya başladık ancak kızım kaşığı reddediyor. kaşıktaki yemeği elimle verdiğim zaman agzını açıyor,kaşığa ise ağzını kilitliyor.napsam açmıyor.pütürlü gıdalarla sorun yaşamadım.pilav falan ne olsa yiyor ancak sadece ve sadece elimden yiyor.kaşığa nasıl alıştırıcam yardım edin.tecrübeli olanlardan cevap bekliyorum.cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
Tecrubeli degilim ama bir fikrim var.
Kendinize de bir tabak birsey ve bir kasik alin, onun onunde 1 kasik yiyin. Sonra ona verin, sonra kendiniz yiyin tekrar. Yani belki de agzini acmasi gerektigini, kasigin ne oldugunu filan bilmedigi icindir. Demek istedigim sey, gostererek alistirin kasiga.
Ben olsam boyle yapardim.
Aklın yolu bir :)) melekçim önerin için çok teşekkür ederim canım. daha 5 aylıkken corba besliyordum ben kızıma.öyle güzel yiyordu ki. surda 2 aydır kaşıga karsı bir antipatisi oldu.ayrıca dediğin taktiği denedim.mama sandalyesine oturtuyorum bende yemek masasında onunla birlikte yiyorum.ama olmuo olmuo.önceden oluyordu şimdi istemiyor.elimle yiyor . :1hug:
ee çocukta fark etmiş anne elinin lezzetinin farklı olduğuna haklı bir bakıma:lepi: şahsen annem beni eliyle yedirse bende kaşıkla yemek istememsositososito
belki ilgi istedğin için kaşıkla yemek istemeyebilir bence dedğiniz yöntemi tekrarlayın kendi masanıza oturttun kaşık tabak ye bkalım inş. olur
5 gün önce ilk dişimiz çıktı.kaşığın damaklarını acıtabileceğini düşünüp bebeklere özel mama kaşıklarındn aldım.pek farklı deği.inş.değişir iştahlı bir bebek sayılırdı bende cok seviniyordum.napalım sağlıklı olsunda.
Benimde kızım 7,5 aylık. Kaşığı reddediyor. elimizden yiyor. Bi de kendi kaşığıyla yemek istemiyor. Bizim çatallardan verdğiimde ağızını açıyor. Bende ne yapacağımı bilemedim. Yesinde tek elle yesin diyorum ama o da olmuyorrr heryer batıyor Bi de kendi mamasına karşı antipatisi var, gözü hep bizim yediklerimizde. Kendi gıdası yavan geliyor tabi. Bazen yediğimiz yemeklerin suyuna banıp veriyorum pek bir iştahla yiyor. Suyu biberonundan değil, bardaktan içmek istiyor. Yani bizim ki büyümüşte küçülmüş. Çok da zeki maşallah. Ağzını elle bişey verecekmiş gibi açtırıyorum bir kanıyor iki kanıyor, üçüncüde ağzını açmıyorrr )
bizde böyleyizzz işte ...
benimkide herşeyi kaşıkla yemek istiyor.çoğu zaman devam sütünü bile kaşıkla veriyorum.biberonu sadece gece alıyor,birde su içerken .peki çorba falan içiremiyomusunuz,neticd elle verilmez heralde.ayyyyyyy ayy bu çocuklarda çeşit çeşit vallahi.daha şimdiden bizi parmaklarında oynatıyolar.gerçi sağlıklı olsunlarda biz herşeye katlanırızcokacimcoook
Pek araştırmadım ama farklı kaşık türleir var onları bi dene istersen. ben önce kaşığı eline vermiştim epey oynamıştı ağzına götürüyordu. Biraz alıştı kaşığa. Ama elmayı elimle yemeyi tercih ediyor. Bi de bazı yiyecekleri önce kaşığa alıyorum sonra sevdiği bişey batırıp veriyorum. Şöyle bazı meyve pürelerini kaşığa alıyorum sonra ıhlamura batırıp veriyorum pek reddetmiyor bi dene istersen belki işe yarar.
canım bu biraz merak biraz özenmeden kaynaklanıyor. bizler bebişlerimiz çok küçükler diye anlamazlar sanıyoruz ama onlar, farklı bir yemek yedirmeye çalıştığımızın son derece farkındalar...bizimle masaya oturup yediğimiz yemekten yemek istiyorlar. bizden biri gibi davranmak istiyorlar, bebek gibi muamele görmek değil. aynı şeyi benim oğlum da yapıyor. yemek saatlerinde onu da masana alıp mama sandalyesine koy, biraz siz yerken izlesin.sonra kendi yediğin kaşıkla ver onun mamasından... kendi yediğinden de azıcık azıcık ver. sonra çaktırmadan araya onun mamasını sıkıştır. bu kandırmacayla daha rahat yedirebiliyor insan. her zaman kendi kaşığını kullanmak zorunda kalmasın.arada metal kaşıkla ver, kendi kaşığı daha sağlıklı ama o plastik kaşığını bir dayatma aracı olarak görmeye başladıysa, kendi araç gerecin ve yeme ortamına al onu, buna mecbur değilsin, istediğin gibi yemekte özgürsün mesajı ver.bu şekilde yemeyi bir zorunluluk olarak değil bir aile ritüeli, eğlencesi olarak görür.bebekler ailenin bir üyesi olmak isterler, ona bunu hissettirince kendi kaşıklarına mama kaplarına ve mamalarına daha büyük bir sempatiyle bakıyorlar...
AH canım işin çok zor ben neler çektim ben kaç ay uğraştım bizimki 1 yaşından sonra başladı ay okadar zorduki kaşığı gördükçe okdar çok ağlardıki pilavı herşeyi elimle yedirirdim o sıra düğünümüzde vardı herkes diyoki burdA YEDıR dedim burda yediremem eve çıktm üst katta evim sofra bezini seriyodum kıymalı arpa şehriyesi yapıyodm kımalarını şehriyesini elimle veriyodum tabii heryer batıyordu bazı çorbalrı bardakla içiriyodum oda yarım çay bardağı ancak renk renk kşıklar aldım onlarla çok güzel oynuyordu ama yemiyordu bi komşumuz onun kocası da okula gidene kadarr metal kaşıkla yememiş hep tahta kaşıkla yemiş komşumuz öyle deyince koca kaşığın ucuyla çorba yedirdim o gün çok mutlu olmuştum sonra çok komik ama eltim şu kına gecelerinde kaşıkla oynarlar ya onlardan getirdi onlar biraz daha küçük ağzı sonra küçük tahta şeker kaşığı buldum onla yedirdim bu sırada azılar çıkıyodu zaten çok yemiyodu bu olay 4.5 ay sürdü sonra büyüdüğü için canım önce pilav gibi şeylerle başladım bi tabak pilavı koydum önüne eline metal kaşık verdim belki 1 saat oynadı arada ağzına götürdü tabi ilk başlarda götüremedi sonra alıştı çorba koydum onada alıştı o yemeye çalışırken ben arada yedirdim çok zor alışır inşallah
bendede aynı sorun vardı, bebeğin ağzına zorla kaşık soka soka kaşığı ne zaman görse ağzını kitliyordu resmen. çözümü ben şöyle buldum. okuduğum bir bebek beslenmesi kitabında bebeğiniz bişeyi şiddetle reddediyorsa bir hafta ara verin, onunla ilgili olumsuz düşüncesini unutsun. sonra tekrar başlayın ama bu defa itici algı oluşturmayacak şekilde baskısız verin diyordu. dm ol bir hafta kaşıkla vermedim, sonra azar azar başladım, bu defa doyup ağzını kapadığında zorlamadım.
bizde de ayni sorun vardi. ben cozumu yiyecegi her seyi kendi eliyle yemesine izin vererek buldum. peynir, yumurta, ekmek, biskuvi, salatalik, haslanmis brokoli ve her cesit meyve simdiye kadar denediklerim ve hepsini de yedi...
corba icirirken de eline ekmek veriyorum, o ekmegi yerken ben de aradan corbayi sokusturuyorum agzina:)
benim kızım da böyle. sadece çorbayı kaşıkla yiyordu. hatta 1 hafta öncesine kadar pilavı bile elimizle veriyorduk neyse şimdi çorba ve pilavı kaşıkla yiyor. geri ne varsa hepsini elden yiyor. yesin de nasıl yerse yesin çok umursamıyorum açıkçası. geçenlerde tren yolculuğuna çıktık 1 saatlik. yanıma tavukla makarna almıştım. tavuklar salçalı elim turuncu turuncu oldu böyle rezil olduk:) ama çok güzel de yedi valla her şeye değer.
bunu problem olarak görmüyorum da beni en çok yoran yediğini bazen ağzından atması. bağırıyorum yapma diye anlıyor ama neye kızdığımı anlamıyor galiba. neyse nasılsa huyu değişecek diyerek kendimi avutuyorum ama şu tahta kaşık olayını ben de deneyeceğim.