kızlar merhaba. ben 1 yıldır spor yapıyorum. ancak hala yag oranımı azaltamadım kışın da haliyle biraz kilo aldım. ben fit duran karın ve bacak bacak kalca istiyorum. açıkcası birazcık da kaslı. suanda hedef kiloma dönüp kas üzerine çalışmak istiyorum.
benim sorum mesela karın kaslarını çıkarmak için önce kilo verip mi kas çalışmalıyız yoksa kardıyoyla beraber bunu başarabilirmiyiz? ikincisi de kasları ortaya çıkarmak için günlük protein miktarına da dikkat etmelimiyiz bir bayan olarak öyleyse kas için ne kadar protein almalıyız?
Kardiyoyla kas calismasini bir arada yapmalisin. Ust karin ve alt karin birlikte. Protein miktari ise kilon×2 gr degerinde olmalidir. Yani mesela 60 kg isen 60×2=120 gr degerinde protein almalisin. Ama bunu 120gr tavuk gogus eti diye dusunme, o tavuk gogsunun icinde ki protein degeri onemli. Mesela 1 yumurtada sarisi beyazi birlikte 6gr kadar protein var. Netten arastirabilirsin, kolay gelsin :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ama 120 gr cok değil mio kadarına tamamlamam imkansız gibi bişey
protein alımının bir kısmını supplementler alıp da karşılaya bilirsin. Bildiyim kadarıyla burada bu tür ürünlerin fiyatı baya pahalı bu yüzden internetden sipariş de vere bilersin.kızlar merhaba. ben 1 yıldır spor yapıyorum. ancak hala yag oranımı azaltamadım kışın da haliyle biraz kilo aldım. ben fit duran karın ve bacak bacak kalca istiyorum. açıkcası birazcık da kaslı. suanda hedef kiloma dönüp kas üzerine çalışmak istiyorum.
benim sorum mesela karın kaslarını çıkarmak için önce kilo verip mi kas çalışmalıyız yoksa kardıyoyla beraber bunu başarabilirmiyiz? ikincisi de kasları ortaya çıkarmak için günlük protein miktarına da dikkat etmelimiyiz bir bayan olarak öyleyse kas için ne kadar protein almalıyız?
protein alımının bir kısmını supplementler alıp da karşılaya bilirsin. Bildiyim kadarıyla burada bu tür ürünlerin fiyatı baya pahalı bu yüzden internetden sipariş de vere bilersin.
Sahsen, amator sporcularin bu tarz takviyeler almasina karsiyim. Dogaldan yana olmak en iyisi..
Ben böyle bir şey kullanmadım ama düzenli olarak spor yapan biri ve kas yapmak istiyen kişinin organik olduğundan emin olduğun böyle ürünler kullanmasında sakınca yok. Tabii eğer günlük protein ihtiyacını qıdalardan karşılayamıyorsa.
Sen benden daha tecrübeli olduğun için bir şey söyleyemem tabii sen daha iyi bilirsin. Ama illa ki doğalıkdan yanaysan yediyimiz gıdaların da bir çoğunun ne kadar doğal olduğunu da bir düşün istersen. :)Ben de zaten günlük protein ihtiyacını karşılamak için gereken ölçüyü nasıl belirleyebileceğini izah ettim arkadaşa.:) Her zaman doğaldan yanayım. Biraz dikkat ve ölçü bilmek, amatörce kas yapmaya yeterli proteini almaya yeter. Tecrübeyle sabit :)
Sen benden daha tecrübeli olduğun için bir şey söyleyemem tabii sen daha iyi bilirsin. Ama illa ki doğalıkdan yanaysan yediyimiz gıdaların da bir çoğunun ne kadar doğal olduğunu da bir düşün istersen. :)
Elden geldigince dogal beslenmek gerektigi konusunda neden tartismak istiyorsun?
Ilac dahil cok mecbur olmadikca vucuda kimyasal sokmamak gerektigi konusunda neden tartismak istiyorsun?
Bahcesindeki sebzeyi meyveyi yiyen biriyle neden tartismak istiyorsun?
Konumuz arkadasin sordugu kas yapmada protein tuketimi. Maksadin bos konustugumu ispatlamak mi anlayamadim, ama yanlis hamle. Insanlarin berbat bir sekilde beslendigini ben de biliyorum. Ama senin israrla guvenilir takviye gidalari oldugunu, yediklerimizin kalitesizligini vurgulaman "Atin ölümü arpadan olsun"demeye benziyor. Yani zaten sagliksiz besleniyoruz, iki takviye alip kas yapsak ne zarari var demeye getiriyorsun. Bu senin secimin..
Sana daha saglikli bir yasam diliyorum. Daha fazla bu topige yazmayacagim, yeterince dagildi konu. Iyi forumlar..:)
protein alımının bir kısmını supplementler alıp da karşılaya bilirsin. Bildiyim kadarıyla burada bu tür ürünlerin fiyatı baya pahalı bu yüzden internetden sipariş de vere bilersin.
Sahsen, amator sporcularin bu tarz takviyeler almasina karsiyim. Dogaldan yana olmak en iyisi..
ben supplementlere karşı değilim hatta kullanmayı düsünüyorum. ama ağırlık ve tekrar sayımı arttırdıgım zaman. şimdilik yumurta tavuk vs tüketmek daha dogru geliyor. sporddan sonra 1 saat içinde proteın almak gerekiyor ya kaç gr almalıyız peki?
supplementlerin zararsız oldugunu düşünüyorum hepsi değil ama lcarnite ve protein tozu için bunu söyleyebilirim. proteın tozunda da testi yapılmamıs güvenilir olmayan markalardan uzak durursak bi sorun cıkacagını sanmıyorum.çünkü proteın tozunun tercih edilmesinin sebebi kana cabuk karısması bu yüzden daha fazla etki ediyor. en fazla çabuk kana karışan dogal madde ise yumurta. o bile proteın tozu kadar çabuk olmuyor ne yazıkkı. ama malesef supplementler konusunda benim de korkularım var senin gibi.