Kas üstümü, dual plan mı?

elfide83

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
47
2
298
Bursa
Doktor Bey merhaba,
Biliyorum ki her hastaya uyguladığınız yöntem ve silikon farklı. Bu konuda doktorumuza güvenmeliyiz belki ama benim içim hala şu konuda rahat değil. Bende son derece doğal ve aslından ayırt edilmeyecek bir meme istediğimden dolayı sorma gereği duyuyorum.
boyum 164, kilom 59 ve 80B ölçü kullanıyorum. Meme dokum olduğu için bir doktor kas üstü yapılabileceğini söyledi. Diğer doktor ise dual plan uyguladığını söyledi. Biri yuvarlak uygulayacağını diğeri de damla. Ben şimdi hangi doktora güveneceğimi bilemiyorum.
Çok merak ediyorum ki; kas altına konulan silikon zamanla meme dokusu aşağı sarktığında silikon üstte kalıp kötü bir görüntü uyguluyor dedi doktor bu nedenle bana kas üstünü tavsiye etti. Peki bu forumda ki arkadaşların bir çoğu dual plan ile yaptırmış ve sonucun hepsinden daha doğal durduklarından bahsetmiş. Kas üstünde elle hissedilir mi silikon ve zamanla meme dokusuyla aşağı sarkar mı, dual planda meme dokusu aşağı sarktığında silikon nasıl bir hal alır?
çok soru sordum farkındayım ama inanın çok kararsızım ve ben en doğalını istiyorum. Cevaplarsanız çok sevineceğim.

Merhaba,

Ben yöntemi seçerek hastanın meme dokusunun yapısına bakmarım. esela hastanın meme dokusu sıkı ise fasya (kas zarı) altı, meme dokusu yoksa dual plane, tubuler memelerde de genellikle meme dokusu altına koyuyorum. Sizi değerlendirmeden protezinizin nereye yerleştirilmesinin uygun olduğunu söylemem mümkün değil. Çünkü uygun protez seçerken bdikkat ettiğim brçok nokta var.

Protez seçiminde yapılan 3 boyutlu çalışma ile de damla veya yuvarlak protez seçimini hasta ile beraber yapıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…