Kartlı su sayacı kullanımı?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.135
1.769
Arkadaşlar kartlı su sayacı kullanan var mı? Kart aldım ona 100 lira yükledim direkt takınca aktarılır dediler 7.7 kredim var gözüküyor şu an. Benim anlamaya çalıştığım nokta bu 7.7 kredi ne demek yani ne kadar süre gider ne kadar sürede yükleme yapmalıyım? Kartı takıp düğmesine bastıktan sonra yüklenir dediler öyle yaptım ama bir bildirim gelmedi sanırım yüklemiştir. İnternette baktım fakat açıklayıcı bir bilgi bulamadım.

Arkadaşlar kartlı su sayacı kullanan var mı? Kart aldım ona 100 lira yükledim direkt takınca aktarılır dediler 7.7 kredim var gözüküyor şu an. Benim anlamaya çalıştığım nokta bu 7.7 kredi ne demek yani ne kadar süre gider ne kadar sürede yükleme yapmalıyım? Kartı takıp düğmesine bastıktan sonra yüklenir dediler öyle yaptım ama bir bildirim gelmedi sanırım yüklemiştir. İnternette baktım fakat açıklayıcı bir bilgi bulamadım.
Kartı takip,düğmeye bastığınız zaman yükleniyor.Sanirim 7,7 ton su yüklenmiş.

7.7 metre küp su almışsınız. Yetersiz kredi kalana kadar kullanacaksınız. O ibare gelince tekrar yükleyeceksiniz.

Kartı takip,düğmeye bastığınız zaman yükleniyor.Sanirim 7,7 ton su yüklenmiş.

7.7 metre küp su almışsınız. Yetersiz kredi kalana kadar kullanacaksınız. O ibare gelince tekrar yükleyeceksiniz.
Geçen ben yokken annem komşuya baktırmış 7 kredi var yeter demiş ben şu an yükleyince 7.7 oldu yüklendi mi onu da anlamadım ama 100 liraya bu kadar mı yükleniyor acaba

Geçen ben yokken annem komşuya baktırmış 7 kredi var yeter demiş ben şu an yükleyince 7.7 oldu yüklendi mi onu da anlamadım ama 100 liraya bu kadar mı yükleniyor acaba
İyi bile yüklenmiş,ben aybaşında 300 liralık yüklüyorum.300 liraya 13 ton civarında su yükleniyor.Bir ay dayanmıyor bize.

Eskişehir'de yılbaşında suya zam geldi 100 liraya yanlış olmasın 5 kusur veriyor.
Oda tam 1 hafta yetiyor.
Hangi şehir bilmiyorum ama en fazla 10 gün gider diye düşünüyorum.
Bu arada Eskişehir'de su kartına dolum yapoyorum su cihazına takıyoruz yükleniyor düğme falan yok.

Kartı takınca bir ses çıkar eğer çıktıysa yüklemiştir. Birde su bitince tekrar takıyoruz eksiye düşüyor o da 10 güne yakın gidiyor o arada tekrar su yüklüyoruz. Bizde genelde su sabah 8 de kesiliyor ona göre ayarlamışlar sanırım gece kesinti olmuyor

Su bitti kartı taktınız 100 lira yüklendi.
Sonra gidin bir daha yükleyin karta en azından aniden susuz kalmazsınız.
Zaten haftasonu su bitse bile kesilmiyor avans veriyor
Pazartesi sabah genelde su biter bizim evde de.
Ben yılbaşından önce 200 lira yuklettim zam gelmeden önce 2 aydan fazla gitti şimdi zam geldi 100 lira bir hafta ancak dayanıyor.

100 lira aldı geçen hafta eşim 5 kusur metreküp su girmiş 1 ay falan yetiyor ama yukarıda da yazılmış siz arada yükleyin kartta dursun bitince zor durumda kalmazsınız

100 lira aldı geçen hafta eşim 5 kusur metreküp su girmiş 1 ay falan yetiyor ama yukarıda da yazılmış siz arada yükleyin kartta dursun bitince zor durumda kalmazsınız
Anladım ben o zaman beceremedim mi acaba kartı taktım düğmesine bastım bip diye bir ses geldi ama zaten 7ydi 7.7 oldu 100 lira attırmıştım kartın içine

Kartı takınca bir ses çıkar eğer çıktıysa yüklemiştir. Birde su bitince tekrar takıyoruz eksiye düşüyor o da 10 güne yakın gidiyor o arada tekrar su yüklüyoruz. Bizde genelde su sabah 8 de kesiliyor ona göre ayarlamışlar sanırım gece kesinti olmuyor
Peki kartın içinde para olup olmadığını ya da aktarımın başarılı olduğunu nasıl anlıyoruz acaba? Faturalı gibi kolayı varken neden bu sistem acaba 🥹

Ay bu sistemi kim bulduysa Allah onu bildiği gibi yapsın. Öğrenci evimde vardı. Kerelerce duştayken su bitti. Kullananlara sabır diliyorum

Anladım ben o zaman beceremedim mi acaba kartı taktım düğmesine bastım bip diye bir ses geldi ama zaten 7ydi 7.7 oldu 100 lira attırmıştım kartın içine
Peki kartın içinde para olup olmadığını ya da aktarımın başarılı olduğunu nasıl anlıyoruz acaba? Faturalı gibi kolayı varken neden bu sistem acaba 🥹
Su kartına 100 liralık yükleme yaptıysanız 5 metreküp su yüklenmiştir.
Siz kartı okutmadan önce sayaçta 7 metreküp su varsa, kartı okuttuğunuzda 7,7 olduysa demek mi sayacınız tek seferde en fazla 7-8 metreküp kredi çekiyor karttan, zaten 7 metreküp su olduğuna göre siz bakana kadar 0,3 kadarı harcanmış olsa, sayaç karttan 1 metreküp çekmiş, geri kalan krediniz kartın içinde yedek duruyor.
Kartın içinde kaç metreküp su olduğunu kartı sayaca okutarak anlarsınız aslında ama kartlı sayaç kullanmayı yeni yeni öğrendiğinizden siz en iyisi direkt sular idaresine gidin, kartın içinde kaç metreküp su var sorun, sayacı doğdu okuduysanız eksiye düşmediyse, karttan da sadece 1 metreküp çektiyse şu an kartınızda 4 metreküp su vardır.

X