Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kartal Orhantepe ve Maltepe Zümrütevler- Küçükyalı Kreş- Anaokulları

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

oblomovunhirkasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2013
3.629
5.607
248
Herkese merhaba,
2015 ekim doğumlu çocuğum var.
Maalesef kreşe vermek zorundayım, hafta içi 4 tam gün.
Yaklaşık 1 aydır kreş bakıyorum, yüzyüze görüştüğüm bir yer olmadı fakat telefonla görüşüyorum ve netten araştırıyorum. Olumlu izlenim bırakan kurumlarla yüzyüze görüşüyorum.
Bu konu altında hem izlenimlerimi hem de eğitim ve diğer bilgileri paylaşmak istiyorum.
Bir aydır hiçbir sitede derli toplu bir yazı ya da yorum bulamadım.
Anne-babalar kreşe "güzel" derken neyi kastediyor, "kötü" ile neyi beğenmiyor anlayamadım.
Eminim ki benim gibi başlıkta yazan çevrede kreş arayan vardır ya da olacaktır.
Bu başlığı onlar için açıyorum.
Lütfen cocuğunuz bu çevrede kreşe gidiyorsa ya da daha önce araştırma yaptıysanız bu başlık altına yazın.
Endişeli annelere yardımınız dokunabilir.
Teşekkürler.

Son düzenleme:
DEHA ÇOCUK
Kurumla telefonda görüştüm.
Çok ilgili bir çalışandı ve aydınlatıcı bilgiler aldım, hemen her sorum eksiksiz yanıtlandı.
İnternetten fotoğraflarını gördüm, içime sinen çok yönü oldu. Oyun parkı bakımlı ve sevimli.
Bahçesi güzel görünüyor.
Birçok branşta eğitim varmış, çok ilgilenmedim onlarla çünkü sadece çocuğum "mutlu" olsun istiyorum, 10 parmağında 10 marifet olmasa da olur.
Yalnızca erken yaşta yabancı dil ediniminin daha kolay olduğunu bildiğim için dil eğitimini sordum ve İngilizce eğitimleri olduğunu söylediler.
Yüzyüze görüşmeyi düşünüyorum fakat bütçemi aşıyor ücretleri.
Yine de şansımı deneyeceğim.
Ücretlendirme ise şöyle: erken kayıt 2000 aylık, geç kayıt 2200.
Yıllık peşin ödeme ise 19000.

KEŞİF ANAOKULU
Keşif de konum olarak Deha ile aynı yerde.
İnternette bir-iki olumlu yorum olduğu için merak edip aradım.
Fakat o kadar çok eğitim-branş-1000metrekarebahçe- en iyi bizde vurgusu oldu ki odaklanamadım bile konuşmaya.
Bir veli sizden çocuğununun mutlu ve sağlıklı gelişimin desteklemenizi bekliyor yalnızca, eğitimde sadeleşmeye doğru dev adımlar atılıyor, bu kadar çok uyaranın çocuğumu yutacağını düşündüğüm için yüzyüze görüşmeyi düşünmüyorum.
Telefonda fiyat bilgisi vermediler.

Son düzenleme:
YA-PA ANAOKULLARI
Ya-pa ile de doyurucu bir telefon görüşmesi yaptım. Alanında iyi ve köklü bir geçmişi olması ve çalışma arkadaşlarımdan birinin çocuğunun birkaç yıl devam etmiş olması nedeni ile yüzyüze görüşmeye gidecektim; telefon da bunu hemen yapmak istememin yolunu açmış oldu.
Konum olarak yine Orhantepede. Dragos'ta yani.
Bugün yüzyüze görüşeceğim.
Önemsediğim tek değişken olan yabancı dilde iddialılar ve hem Türk hem de native öğretmenleri olduğundan bahsettiler.
Ama eğitimden ziyade çocuk gelişimine önem verdiklerini telefon konuşmasından hissettim. İzlenimlerimi ayrıntılı yazacağım.
Telefonda ücret bilgisi vermediler.

ORHANTEPE - DRAGOS
Kartal’da kreş aramaya başlayınca karşılaşacağınız ilk şey şu olabilir: Hemen hemen tüm kreşler aynı bölgede toplanmış, Dragos/ Orhantepe.
Önce biraz bölgeden bahsedeyim.
Denize çok yakın, yeşillikler içinde, etrafta genellikle villalar var.
Sahile doğru inerken Şehir Üniversitesi çevresinden minibüs ve otobüsler var ve tren yapılıyor .
Buraya dek olumlu şeyler yazıyormuşum gibi gelebilir fakat ulaşım çok sıkıntılı. Kreşlerin olduğu yerden minibüslere 15 dakikada ancak yürünebilir. Otobüs bekleme süresini yazmıyorum bile. Tabii bir de servis olanağı var ya da araç varsa kullanılabilir.

YA-PA DRAGOS
Yapa Dragos şubesi ile yüzyüze görüştüm.
Oldukça profesyonel karşıladılar, randevu ile görüşme ayarlanmıştı zaten.
Önce görüşmeden sonra da fiziki şartlardan bahsetmek isterim.
Görüşmede önce çocuğumun bireysel özelliklerinden ve gelişim durumunda bahsettim, notlar alındı, yorumlar yapıldı. Daha önce okul deneyimi olup olmadığı, kimin baktığı , tuvalet ve beslenme eğitimi, oyun oynama alışkanlıkları, konuşma durumu vs detaylıca konuşuldu. Sonra kurumun vizyon ve misyonundan başlanılarak akla gelebilecek her şeyi açıkça anlatıldı. Örnek durumlardan bahsedildi.
Daha sonra kreşi gezdik.
Tek kelime ile harikaydı.
Beklentime denkti.
İki kat gezdik.
İlk katta idare ve karşılama alanı, iki ya da üç sınıf vardı, bir de tuvalet.
Alt katta yine sınıflar ve ortak oyun alanı vardı ki en çok orayı sevdim. Mutfak ve uyku alanı.
En iyisi ise bahçeydi.
Büyük ve şirin, bostanlı bir bahçe.
Deniz gören bir bahçe.
Ama benim bunlardan daha çok ilgimi çeken şey çocukların mutlu görüntüsüydü.
Aradığımı bulduğumu düşündüm fakat kreşten çıktıktan sonra ulaşım olanaklarının yetersizliği beni düşündürdü.
Bir de ücret elbette.
5 tam gün tavsiye ettiler ve fiyat olarak 1800 lira.
Bir de kayıt ücreti var 1500 lira.
Buna bir de servis eklenirse altından kalkamayacağımız düşünüyorum.
Kreş gezmeye devam ‍
Yine de Yapa Dragos’u ulaşım ve maddi olanağı olanlara tavsiye ederim.

Merhaba ne yaptınız merak ettim ben Maltepe'de oturuyorum oğlum 3.5 yaşında haziranda başladı krese çok araştırdım bende çocuğum zor bı çocuk yemek uyku uyumsuzluk sorunları var... Yetenek anaokuluna verdim.. tek baktığım gittiğimde çocuklar mutlu mu? ağlayan çocuk yoktu...Hala daha sürekli gidiyorum oğlum dışında aglayan sevmiyen yok..Oraya yollayanlarla görüşerek verdim...Bir görüşebilirsiniz...

Merhaba,
Bir süre daha evde devam etmeye karar verdik. Yeniden bir arayışa gireceğim. Bahsettiğiniz kuruma da mutlaka gideceğim görüşmek için. Teşekkür ederim.

Merhaba oblomovunhirkasi , bende bu sene 4,5 yaşındaki erkek ikizlerimi farklı bir kreşe göndermeyi düşünüyorum. Sizin çocuğunuz başladı mı bir yere acaba? Memnuniyet durumunuz nedir? Bende araştırmalara başlıyorum. Ama geçen sene AKD Kids dragos'la görüşmüştüm memnun kalmadım, çocuklar yemek yiyordu başlarındaki öğretmenin elinde telefon çocuklara bile bakmıyordu. Başka şeylerde duyunca oradan vazgeçmiştim. Asrın ile de görüştüm ama oraya da nedense içim hiç ısınmadı. Yemekhaneden geçerken kurufasulye yapmışlardı çok kötü görünüyordu, hemen yanda tuvalet falan vardı pek sevememiştim.
Şimdi yeniden arayışlara başlıyorum.
Sizin yeni tecrübeleriniz varsa öğrenmek isterim.
Teşekkürler, Burcu.

Merhaba, ben de kartal-maltepe bolgesinde yarim gun anaokulu ariyorum. Suan cocugu devam eden ve memnun olan varsa okulu paylasabilir mi?