Karnın sivrilmesi toplanması

apylrin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
41
14
23
Arkadaşlar merhaba ben 35+1 haftalık gebeyim. Son zamanlarda internette karşıma karnın toplanmasıyla alakalı gönderiler çıkıyor. Meğersem karnın şişmesi sivrilmesi belli bir tarafa toplanması sancıymış. Ama bende belirtiler genelde şöyle oluyor. Karnım şişip sivriliyor ve sertleşiyor ve nefes almada güçlük yaşıyorum. 10 saniye sürüyor ve duruyor bir süre sonra telrar oluyor. Ben bunun sancı oldugunu bilmiyordum. Genellikle nstye baglandıgımda da sancım oldugunun farkına varmazdım doktor söylerdi. Bu durum erken doguma sebebiyet verir mi acaba ben bunu bebek hareketi sanıyordum.

Bu benim ilk gebeliğim ilk defa tecrübe ediniyorum bunları :) bu yalancı sancı mıdır gerçek doğum sancısı mıdır nasıl ayırt edebilirim

Benim doğurduğumdan haberim yoktu işiyorum zannedıyordum meğer su boşalıyormıs 🤣ıkın diyor doktor ama ıkınmayı bilmiyorum ki bağırıp duruyorum kestiler aldılar diktiler elime verdiler gonderdiler
😃😃 hay allah iyiliğinizi versin gece gece güldürdünüz beni. Gerçektrn anne olmak çok kutsal bişey neler yaşıyoruz neler tecrübe ediyoruz cidden allah evladınızı size bağışlasın

Arkadaşlar merhaba ben 35+1 haftalık gebeyim. Son zamanlarda internette karşıma karnın toplanmasıyla alakalı gönderiler çıkıyor. Meğersem karnın şişmesi sivrilmesi belli bir tarafa toplanması sancıymış. Ama bende belirtiler genelde şöyle oluyor. Karnım şişip sivriliyor ve sertleşiyor ve nefes almada güçlük yaşıyorum. 10 saniye sürüyor ve duruyor bir süre sonra telrar oluyor. Ben bunun sancı oldugunu bilmiyordum. Genellikle nstye baglandıgımda da sancım oldugunun farkına varmazdım doktor söylerdi. Bu durum erken doguma sebebiyet verir mi acaba ben bunu bebek hareketi sanıyordum.
Hiç merak etme bir şey olmuyor ben 30. Haftadan beri aynı durumu yaşıyorum. Defalarca hastanede yattım bu yüzden . Sancı kesici ilaçlar aldım. Erken doğarsa diye çift doz ciğer geliştirici oldum vs vs vs. Bu cuma 40 hafta bitecek daha tık yok 😁

😃😃 hay allah iyiliğinizi versin gece gece güldürdünüz beni. Gerçektrn anne olmak çok kutsal bişey neler yaşıyoruz neler tecrübe ediyoruz cidden allah evladınızı size bağışlasın
Amin Allah razı olsun 🤣🤣o zaman falan mucize yaşamışım ikinci çocuğu tüp bebekle aradım buldum neler neler gecıyor ömrümüzden

Benim doğurduğumdan haberim yoktu işiyorum zannedıyordum meğer su boşalıyormıs 🤣ıkın diyor doktor ama ıkınmayı bilmiyorum ki bağırıp duruyorum kestiler aldılar diktiler elime verdiler gonderdiler
Kız Allah seni bende hapsirdim mı bir şey oldu anne dedim altıma kaçırdım tank gibiyim ya tutamıyorum artık heralde dedim ilk kez başıma da geldi çok utandım annem dedi salak suyun gelmiş 🤣🤣

Bebiş acayip hareketler yapınca bı yere toplanıp sivreliyor zaten, doğum belirtisi olsa doğum gelse anlarsın hiç merak etme🤣🤣 bizde aman bu doğum sancısı olabilir mi derdik anlarsın derlerdi anlaşılıyormuş merak etme bana da 35 36. Hafta gibi sancı var dediler acele acele aynı gün annem geldi memleketten nerde dogdu 40+6da doğdu 🤣

Kız Allah seni bende hapsirdim mı bir şey oldu anne dedim altıma kaçırdım tank gibiyim ya tutamıyorum artık heralde dedim ilk kez başıma da geldi çok utandım annem dedi salak suyun gelmiş 🤣🤣
Ya eskiden böyle al eline telefon bin kişiye sor mu vardı 🤣utanırdık soramazsın büyüklere bile ben 3 kere üstümü degıstirince sordular ne değişip durun die dedim ki gece üşüttüm ellaaam işiyom bastılar kahkahayı delirmiş bu die tuttular hastaneye gidilecek 🤣hayır diyorum daha 4 gün var ben ayın 10 da hamile kaldım bugün ayın 6 sı 🤣 10 da doğacak çocuk bide Benı ikna ediyorlar bazı aylar 28-30 ceker günleri ordan düş die 🤣🤣🤣

Ya eskiden böyle al eline telefon bin kişiye sor mu vardı 🤣utanırdık soramazsın büyüklere bile ben 3 kere üstümü degıstirince sordular ne değişip durun die dedim ki gece üşüttüm ellaaam işiyom bastılar kahkahayı delirmiş bu die tuttular hastaneye gidilecek 🤣hayır diyorum daha 4 gün var ben ayın 10 da hamile kaldım bugün ayın 6 sı 🤣 10 da doğacak çocuk bide Benı ikna ediyorlar bazı aylar 28-30 ceker günleri ordan düş die 🤣🤣🤣
Eh ama yani sende öyle günü gününe olur mu ben de koltukta yatarken ayağa kalktım her yerim islak annem gördü yoksa diyemezdim heralde, gerçi o dk demeden şarıl şarıl gidiyor anlaşılmaması imkansız da ilk anin sokuyla anlaşılmıyor 🤣🤣

Yahu minyon tipliyim küçücüğüm vardık hastaneye bagladılar nts ye biri yıkıyor ortalığı basbas bağırıyor neyse doktor geldi onda ağrı yok ne bağırıyor bu falan o zaman kibarlık nerde höd höd davranılıyor tabi ,,, bana baktı çocuğum diyor bana çocuk diyor 🤣çok ağrısı var önce doğurur falan diyor neyse gitti ebeler varya Allah binlerce kez razı olsun 12 senedır dua ederim asla unutmadım kaldırdılar Benı gittik başladık çekirdek çitlemeye tv izliyoruz öbür kadın bağırıyor basbas doktor gelmesin mi pat die bi azarladı ebeleri o sinirle verin dedi suni sancı ne bekliyor nie kalktı nts den .. yemin billah ondan sonraki yarım saat varya cehennem azabı neyse sıpam doğdu 🤣kipir kipir bakar ebeler şaşırdı dedim çok konuştum ben ona Amma nası aglıom bide çıkaramadım pazarlık yapıyorum kesmiceksınız demi die he he diyorlar 🤣ohooo bida baktım oturdu şırdan gibi dikiyor beni 🤣

Sabah 10 da gittim gece 12 de verilen suni sancıdan sonra 12:45 de doğdu . 12 ye kadar boş boş yandakinin bagırtısını çektim migrenim kalktı.. ana kaynanamı unuttum kapıda 10 dk ya bir gelin doğurdu mu die soruyor 🤣 aman didim çocuğu vermeyın ilk hurma sürcem damağına süt vercem ağzına yüzünü yıkıcam sütümle dediler nie aman dedim ağzına tükürecek 🤣 tövbe yaaa

Merhaba, 25.hafta itibariyle dediginiz şeyi yaşamaya başlamıştım nst de de hep sanci çıkardı. Magnezyum ve progestan kullandıktan sonra nispeten azaldı tabi o toplanmalar ancak yine de devam ediyordu. Ben de erken doğum ihtimalinden çok korkuyordum ama 39.haftada dünyaya geldi bebeğim

X