28 haftalık hamileyim ama 2 gündür karnımda toplanma hissi ve sertleşme oluyor çok korkuyorum erken doğum belirtisi değildir inşallah, yaşayanlar varsa lütven cevap......
canım bu sertleşme toplanma durumu annenin yorguınluk stres halindeykende ortaya çıkabilir ama bu demek değildir ki doktora gitmemek gibi bir kanıya düşme sakın en kısa zamanda sen yine doktora git
benim de ağrılarım yokdu 3 gün içinde biranda oldu herşey kanama ile rahim ağzım açılmaya başladı ve yavrumu 22 eylülde erken doğum ile dünyaya getirdim. Erken doğum olayının olması kişiden kişiye fark gösteriyor bu yüzden ağrı ve kasılmaların sık ve az olması bile yinede insanı endişelendiriyor
28 haftalık hamileyim ama 2 gündür karnımda toplanma hissi ve sertleşme oluyor çok korkuyorum erken doğum belirtisi değildir inşallah, yaşayanlar varsa lütven cevap......
Cnm çok normal bu tarz sertleşmeler özellikle son aylarda daha çok ve daha sık oluyor.Benim de o haftalarda başlamıştı önemli olan sıklığı yani 5-10dk.da bir devamlı oluyorsa o zaman önemli doktora gitmen gerekir ama değilse bunları yaşaman çok normal çünkü rahim yavaş yavaş kendini doğuma hazırlıyor...Mutlu hamilelikler
cnm çok teşekkurler senın kaç haftalık şimdi. dhaha önce 5 düşüğüm oldu hepside 8 haftalıktı bu sebepten çok endişeli bir gebelik geçiriyorum herşey sorun hayırlısıyla dünyaya gelse çok mutlu olcam....
Merhaba, bende 26 haftalık hamileyim nadiren bende de oluyor bu tür toplanmalar.Doktoruma sordum.Günde 5 kereden fazlası dikkate alınması gerektiğini, bunların doğuma hazırlık kasılmaları olduğunu söyledi.5 ten az ise önemli değilmiş.Ama sen mutlaka doktoruna görün derim.Geçmiş olsun.