• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karnımda sertleşme

luckyfairy

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
35
0
16
34
İstanbul
Herkese merhaba,
26 haftalık hamileyim. Bugun doktora kontrole gittim.tam 1 ay olmuştu dr gitmeyeli tabi merak çok fazlaydı. Birde bende yürüyüşe çıktığımda 5 dk sonra karnımda inanılmaz sertlik hissediyorum ve yürümeme engel oluyor böyle bir sıkıntım var. neyse bugün dr'a tabi bi telaşlı gittim karnımın sertleştiğini söyledim bebeğin ilk kalp atışlarını dinledik fakat önce iyi atan kalp atışında bi ara düşme oluyo sonra tekrar yükseliyo tabi bu durum çok moralimi bozdu dr telaşlanmamı söyledi bebeğimin genel durumu gelişimi çok iyi 916 gr olmuş.. biraz zaman geçti ve tekrar kalp atışlarına baktı ve normale dönmüştü ama çok korktum. bebek çok hareketli buda normalmi bilmiyorum. Şuan bile karnım içinde huzursuz bi sıkıntı var gibi hissediyorum ben mi abartıyorum bilemedim.bende endişe ve korku devam ediyor bebek sürekli tekme atıyo bilmiyorum ne yapmalıyım :(((

Herkese merhaba,
26 haftalık hamileyim. Bugun doktora kontrole gittim.tam 1 ay olmuştu dr gitmeyeli tabi merak çok fazlaydı. Birde bende yürüyüşe çıktığımda 5 dk sonra karnımda inanılmaz sertlik hissediyorum ve yürümeme engel oluyor böyle bir sıkıntım var. neyse bugün dr'a tabi bi telaşlı gittim karnımın sertleştiğini söyledim bebeğin ilk kalp atışlarını dinledik fakat önce iyi atan kalp atışında bi ara düşme oluyo sonra tekrar yükseliyo tabi bu durum çok moralimi bozdu dr telaşlanmamı söyledi bebeğimin genel durumu gelişimi çok iyi 916 gr olmuş.. biraz zaman geçti ve tekrar kalp atışlarına baktı ve normale dönmüştü ama çok korktum. bebek çok hareketli buda normalmi bilmiyorum. Şuan bile karnım içinde huzursuz bi sıkıntı var gibi hissediyorum ben mi abartıyorum bilemedim.bende endişe ve korku devam ediyor bebek sürekli tekme atıyo bilmiyorum ne yapmalıyım :(((

yürüyüşü azalt canım 20 dk yeterli vede hafif tempolu yürü kendin ne kadar yorulursan bebeğinde o kadar yorulur

sertleşmeden korkma yaslanıyodur büyük ihtimal herkeste oluyor

çok hareketli bebek çok sağlıklı bebek demektir bol istirahat et ve tatlı ye düzelecektir

Herkese merhaba,

Karnımda olan sertleşmeden şikayet ettiğimde doktor kasılma olduğunu ve sık yaşarsam magnezyum kullanabileceğimi söyledi. O zamana kadar dikkat etmemiştim ama, yerleri eğilip sildikten bir süre sonra içeride bebeğin rahatsız olduğunu sonra kasıldığını farkettim. Bunun üstüne de karnımda sertleşme oldu.Ters hareket veya fazla hareketin buna yol açtığını düşünüyorum açıkcası. Magnezyum kullanmaya başlayacağım gibi duruyor. :)

Yani arkadaşım benim izlenimlerim ve doktorumun söyledikleri bunlar :)

yürüyüşü azalt canım 20 dk yeterli vede hafif tempolu yürü kendin ne kadar yorulursan bebeğinde o kadar yorulur

sertleşmeden korkma yaslanıyodur büyük ihtimal herkeste oluyor

çok hareketli bebek çok sağlıklı bebek demektir bol istirahat et ve tatlı ye düzelecektir

Çokteşekkürler Sevgi iyi şeyler duymak güzel inşallah bir sorun yaşamam ..

hamileliğimde bende de olmuştu.özellikle yorulduğum zamanlarda sık sık oluyordu.internetten biraz araştırınca endişem daha da arttı.telaşla doktoruma gittim. kontrol etti sorun olmadığını söyledi.

Rahim kasilmasiysa erken haftaniz için .. neresinin sertle$tigide onemli
sag yada sol taraf mi yoksa tam gobegin ortasimi

eger tam gobegin ortasi ise dr hakli ama seni nst ye baglayip bakmasi lazimdi ,ordada sanci çikarsa hmn tedavine ba$lamaliydi, haftan çok erken gerçekten Rahim kasilmasi için

benim oglumda çok hareketliydi , hiç boylesini gormedk derlerdi hep
40. haftada dogdu, gayet saglikli bi çocuk 4 yasina yaklasti :)

canım benim de kasılmalarım çok fazla oluyor hem de haftalardır. eğer düzensizse çok üzülme . Magnezyum kullandığım zamanlar azaldığını hissediyorum. Dikkat et kendine

Back