33 haftama gırdım sankı karnım cok buyumedı gıbı gelıyor bana siz ne durumdasınız???
canım hiç endişe etme benim ilk aylarımda karnım birden büyümüştü herkes sanki doğum yakın filan diyorlardı meğerse gaz kabızlık nedeniylemiş tam karnım büyüyeceği 6-7 aylarda öyle küçük bir karnım vardı ki nerde saklıyon bu çocuğu demeye başladılar şimdi 37. haftalığım normal bir karnım var etrafımdakilere özellikle annemlere göre karnım çok küçük ama doktoruma göre karnım çok büyük eğer ilk gebelikse karnın küçük olması gayet normalmiş karnının büyüklüğünü filan boşver önemli olan içindeki mucizenin sağlıklı olması kimi hamilenin karnı küçükücükken kimininki kocaman oluyor o vücudumuzun esnekliği ve iç karın denilen bölgeyle ilgili sanırsam örnek vereyim bir arkadaşım 22 kilo almıştı hamileliğinde kocaman bir göbeği vardı diğer arkadaşım sadece 6 kilo almışttı biraz kiloluydu küçük karnı vardı ama ikisininde bebeği aynı kiloda oldu o yüzden hiç canının sıkma sağlıkla kucağına al inş.
evet benimdee çok büyümedi karnım 35 haftalığım şuan bebek 2300 gr civarında eşim falan diyo etrafında gördüklerine göre çok büyük değilmiş karnım hoş büyük olsa çok zorlardı böyle daha hafifim:) her işimi kendim yapabiliyorum şuan:)
Canim benim de karnim cok buyuk degildi. Sonuna kadar kendi isimi kendim gordum. 30 kilo aldim ayrica.ic karnin buyuk diyordu doktor. 6 aylikken bile anlamiyorlardi hamile oldugumu kilo gibi duruyordu. Kizim 20 gunluk ve 3640 gr dogdu. Hic korkma keyfini cikar bence...
aldığımız kilolar ya da karnımızın büyüklüğü gerçekten de hiç önemli değil.Baz alınması gereken tek nokta doktorumuzun rutin kontrollerinde bebeğin gelişimi ile ilgili bize verdiği bilgiler olmalı. Ben 6. ayımı bitiriyorum ve henüz 4,5 kg aldım ama bebeğim gayet sağlıklı. Hamile olduğumu söylemediğim sürece hiç kimse anlamıyor, sadece biraz kiloluymuşum gibi duruyorum
Kilolar sadece doğumdan sonra kabusumuz olacak olan bunun dışında hiçbir işimize yaramayacak olan birşey.
Herkese güzel hamilelikler diliyorum
aynen cnm bnm eşimde ole dıo hatta dıokı doguracaksın hala iş gucle ugraşıosun kndı kndıne ıdare edıosun maaşallah bnm karıma dıo :)) ıı işte snde rahatsın dıorum bnde :)) bnm bebegım gıbı senınkıde cnm yavaş kg alıo sanırım dogurması kolay olur zayf olsunlar 3 kg yı gecmez dedı benm dr um :))
hyr ben zaten kılo almak ıstemıorum kı almadaım da ole cok fazla ama ne bılım şurda 2 hafta snra dogumum olsa hıc dogumu yaklaşmış bırının karnına benzemıo sanırım yapıyla alakalı bışı bende merak edıorum ışte bnm gıbı olanlar varmıu acaba dıe
evet canım bende senin gibiyim bende siteye bi bakim benim gibi olan varmı derken konuna rastgeldim doğurmama şurda 20 gün var ama eşime bizim çocuk nerede acaba die soruyorum.gerçekten sıkıntı olmadığını biliyorum çünkü ablamında küçücük bi göbeği vardı ama çok sağlıklı bi çocuğu oldu. fakAt yinede isan kıyaslama yapıyor özellikle hastaneye gidince :))
bir hafta önce doktora gittiğimizde 2630 du .doktor 3-3200 arası doğar diyor. zaten ne kadar yemene dikkar edersen et bebek alacağı kiloyu alıyor resmen hergü 1 kiloya yakın süt içiyorum balığıma etime dikkat ediyorum ama bizim manken hanım alacağı kadar alıyor olsun sağlılklı olsunda :))=