Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Karma Aşı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

cucuuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
10
0
36
Sivas
merhaba arkadaşlar

şu an bebeğim 2 ay 10 günlük. bu hafta karma aşımız var. yalnız daha öncesinde 47 günlük iken hepatit b aşısı sonrası bebeğim kriz gibi bir şey geçirdi. hatta bundan günler sonra da bi kaç kez oldu. genelde ağlarken sırt üstü yatırdığımız zaman oluyor.ne olduğunu anlamadık bir türlü. hatta bir keresinde eşim kamera ile o anlardan birini yakaladı. görüntüyü yardım almak için youtube a verdi. yalnız bizimkilere fazla güvenmediği için ingilizce açıklama yapmış. gerçi kimse de yorum yapmadı ama isterseniz bir bakın siz yorum yapın : infant seizures? epilepsy? or what else? please help - YouTube
bi kaç doktora gösterdik biri bişey yok dedi biri mr dan tutun sintigrafi,tomografi, eeg kan tahlilleri verdi .korktum 2 aylık bebeğe yaptıramam dedim bunları. yani hiçbirini dinlemedik. şimdi içim içimi yiyor bebişim karma aşı olucak ve içindeki boğmaca aşısının nörolojik yan etkileri olabiliyormuş yaptırmamayı düşünüyorum siz ne dersiniz? şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

canım ne yaptın aşı konusunu?bir de o kriz gibi yaşanılan olayın aşıdan olduğuna emin misin?rasgele gelişen birşeydir belki.benim bebeğim de 3.5 aylık oldu.karma aşı da oldu en son.bir sorun olmadı.doktorlar aşılardan sonra bebekte biraz ağrı olması normal olduğunu söylüyorlar.genelde huzursuz olurlarmış aşıdan sonra.hatta lazım olur diye doktor ağrı kesici şurup verdi.senin bebeğinde de o sırada biraz ağrı hissetmiş olabilir.kötü düşünmemeye çalış.

oncellikle Allah bagislasin,cok tatli bir bebeginiz var,insanin ici parcalaniyor onlarin cirpinislarini izlerken(hele ki sizin telas dolu sesiniz ve esinizin sizi tesellei etmeye calismasi beni duygulandirdi dogrusu).Kesinlikle durumla ilgili profesyonel bir bilgim yok ama videoyu izleyince ciddi bir sey yok diye dusundum.Bebeginiz belli ki bir agri nobeti geciriyor ama nefes almasi kesilmiyor,morarma vs olmuyor cok sukur.Sadece ciddi bir agri yasiyor oldugunu gosterir sekilde aglayip cirpiniyor .BU agri asidan kaynakli da olabilir baska bir sebepten de ama asi kaynakli olmasi muhtemel.Bebeginiz henuz cok kucuk ve bu kadar kucuk bir bebege yaptiravaginiz tetkikler konusunda kesinlikle secici olmalisiniz,cogunun su durumda size faydadan cok zarari olabilir>Cok arastirip,cok okuyup gerekli olan tetkikleri yaptirin,bu arada gerekli olan asilari yaptirmayi da ihmal etmeyin.Asilar konusunda ozellikle avrupada son yillarda bir cok suphe ve farkli dusunce var,ama unutmayin ki bir cok asi da hayat kurtariyor ve asi yaptirmamanin riskleri yaptirmaya oranladigimizda cok daha yuksek oluyor.Cok iyi arastirip hareket etmenizi ve kendi annelik ic sesinizi dinlemenizi tavsiye ederim.Allahim yardimcimiz olsun.

canım aşı olmamasıda bebeğini bir çok riske atacak birşey önemli aşıları yaptır derim ama mesela son yıllarda özel kapsamından alınıp zorunlu hale getirilen aşılar var pnömokok gibi onları yaptırmayabilirsin.Videoyu izledim çok üzüldüm kıyamam ağlamasına ama banada nöbet gibi gelmedi sanki canını acısından ağlarken tıkanıyormuş gibi geldi biraz daha gözlemle belki birdaha tekrarlanmayacak o taraz ağlamalar kaç kere oldu bilmiyorum yada ne sıklıkla kalbini ferah tut inşallah korkduğun gibi birşey yok bence

çooook teşekkürler yorumlarınız için. insanın dertlerinin dinlenmesi ne kadar rahatlatıyor anlatamam. gelelim sadede. stres içinde geçen cuma sağlık ocağına gittik. oradaki hemşirelere ve doktora da gösterdik görüntüleri ve doğal olarak sorumluluk almak istemediler. öncelikle doktor tavsiyesinde bulundular ve hemen farklı bir çocuk doktoruna gittik ona izlettik görüntüleri birşey yok gibi görünüyor ama yine de bi üniversite hastanesine gidin dedi . doktoru dinledik doğru üniversiteye çocuk nörolojisi bölümüne. yalvar yakar sıra aldık, oradaki doktora (daha doğrusu asistana bildiğiniz üzere pek muhterem öğretim görevlileri artık ilgilenmiyor hastalarla) da gösterdik görüntüleri. kayda değer birşey görünmediğini ama yine de eeg çekmeyi uygun gördüğünü söyledi.2 ay sonraya sıra verdiler:) aşı konusuna gelince de her iki doktor da aşının yapılmasını bir soruna yol açmayacağını söyledi. zira aşılar yeni nesil yan etkisi az ithal aşılarmış. gerçekten de sağlık ocağına gittiğimizde aşılara dikkatlice baktım kaliteli şeylerdi :) aşılar yapılırken bu sefer bebeğimin ellerinden tuttum ve konuştum. inanın üç tane iğne yapıldı ve önceki hepatit aşısına göre çok daha az ağladı. çok şükür geçenki krize benzer bir durum olmadı.sadece ateşi gece 38.2 dereceye çıktı. eşimle sabaha kadar uyumadık bebişimizin başındaydık :) çok şükür bir sorun olmadı. sanırım biraz fazla evhamlıyız. bizim çıkardığımız sonuç bebeğimiz galiba fazla ürkek :) ama olsun o bizim herşeyimiz. size tavsiyem böylesi durumlarda hep bebişinizle göz teması kurun. yanınızda olduğunuzu ona hissettirin. emin olun herşey daha yolunda gidiyor. yardımlarınız yorumlarınız çoook teşekkür ederim tekrar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…