Kariyer planlaması için hangisini seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Olivia-

_Olivia_
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
5.376
26.949
Merhaba. Aşırı derecede kararsız kaldığım bir konu olduğu için fikir almak istiyorum.
Bu yıl iyi bir üniversitenin Moda tasarım bölümünden mezun olacağım. Hem kalıp hem tasarım hem dikiş biliyorum. Kalıp daha ileri seviye. Bilgisayarda kalıp çizip onu tasarıma dökebiliyorum. Dönem stajım için 3 4 yere başvuru yaptım, şükürler olsun ki hepsi benimle hem staj için hemde geleceğe yönelik çalışmak istediklerini söylediler. Yani gireceğim yer stajdan ziyade benim yükselebileceğim bir yer olmalı.
Ama hangisine gideceğime karar veremiyorum.
1. yer Avrupa yakasında mümessillik (yani temsilcilik) yapan bir firma.. Bu firma bayağı büyük, Japonya, ABD, Belçika olmak üzere 16 ülkede aktif. Zaten merkezi Japonya’da. İçinde kumaş laboratuvarı, üretim bölümü, tasarım bölümü vs var. Ama bana çok uzak. Buraya gitmek için sabah 4’te kalkıp hazırlanmaya başlamam gerekecek. Kadıköy civarında ev arkadaşlığı yapmayı düşündüm ama bilemedim.
2.yer yine kurumsal bir şirket, Türkiye’de ünlü bir giyim markası. Üst segmente hitap eden bir mağaza. Burada üretim yok, gelen ürünler paketlenip yollanıyor o kadar. Mağazalara ne kadar ürün verileceğini vs ayarlıyorsun takibini yapıyorsun. İşi öğrenebileceğim bir yer değil. Kalıp vs yok. Biraz uzak.
3.yer Zara Bershka gibi yerlere çalışıyor, burası da kafama yatıyor gibi ama ilk 4 ay stajyer maaşı dahil hiç maaş verilmeyecek. Karın tokluğuna çalışacağım.
4.yer ise kurumsal olmayan ama kurumsallaşmaya giden bir firma. İçerisinde üretim bölümü, modelhane gibi bölümler var. Burası da Belçika gibi ülkelere dikim yapıyor. Zara, Oxxo, Std gibi markaların ürünlerini dikiyor. Servisi var. İlk 2 3 hafta üretimde çalıştıktan sonra modelhaneye alınacağım. Çünkü alanımda bilgisayar üzerinde seri kalıp çizebilen pek yok.

Durum böyle. Annem ilk olanı çok istedi, çünkü benim yurtdışı hayalim var. Beni değerlendiren beyefendi pazartesiden beri 3 kere arayıp “isterseniz x yere kadar servisi uzatabiliriz, sizinle çalışmayı çok isteriz, ayarlayabilirseniz dönem ortası dahi olsa bizimle iletişime geçin yine de sizin için düzenleme yapabilir miyiz bakacağım” tarzında konuştu. Ben 4.yeri kabul edebilirim diyorum orada da yükselme imkanım var. Ben bu sektörde en iyilerden olup adımı duyurmak istiyorum. Bu yüzden mantıklı bir seçim yapmam şart.

Ben de olsam ilkini seçerdim. 🤷🏻‍♀️
İlkini seçmeyi o kadar istiyorum ki, ilk oraya başvurdum orası kabul etti beni. Normalde dil olmadan kesinlikle almıyorlar. Ama işte ulaşım sıkıntısı. Kadıköy’de ev arkadaşı bulabilirsem onun yanına vs yerleşebilirim diye düşünüyorum.

1. Ve 4. Yer kariyer hedefleriniz için daha uygun görünüyor. Gelecek yıllarınızı ve ülkemiz koşullarını göz önüne aldığımız zaman bir süre erken kalkma ulaşım gibi zorluklara katlanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Önemli olan sizin sabah işe gitmek için hevesli olacağınız, üretebileceğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz yeri seçmeniz. Bence ulaşım vs koşullarını 2. Plana atarak değerlendirme yapmanız. Hakkınızda en hayırlısı olmasını dilerim.

Buraya görümcem kocama aşık :KK43:((( diye konu açsaydım dakikada 1836268 mesaj yazardınız, şu kardeşinize bi fikir vermek zor mu be 😂
ben fikir vermek istedim ama sizin seçiminizle ters diye yazmamıştım :))
öncelikle iş hayatında siz tecrübe edebileceğiniz yere gitmek istemişsiniz mesleği ilerletmek için bu önemli haklısınız
bizim alanlarımız farklı ben mühendisim ve şu an yaptığım işin her kısmını üç yılda öğrendim kurumsal bir firmada olsam bu kadar tecrübe kazanamazdım
ama
öncelikle cv de güzel bir isim önemli bence işe alımda herkes bakar
kurumsal yer işe alım yapabilir
özlük haklarınız yenmez
düşündüğünüzden daha iyi eğitilebirisiniz
ben olsam kesinlikle bir ya da ikiyi seçerdim

1. Ve 4. Yer kariyer hedefleriniz için daha uygun görünüyor. Gelecek yıllarınızı ve ülkemiz koşullarını göz önüne aldığımız zaman bir süre erken kalkma ulaşım gibi zorluklara katlanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Önemli olan sizin sabah işe gitmek için hevesli olacağınız, üretebileceğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz yeri seçmeniz. Bence ulaşım vs koşullarını 2. Plana atarak değerlendirme yapmanız. Hakkınızda en hayırlısı olmasını dilerim.
Teşekkür ediyorum.
1.yer eğer ulaşım sıkıntısı olmazsa mutlaka gideceğim bir yer. Ama işte onların ayarladığı yerden geçen servis 5.30da geçiyor benim orada olma imkanım yok, zira kendi aracım yok. Otobüs saatlerine bakacağım dışarı çıkınca, umarım uygun olur. Çok teşekkür ediyorum fikirleriniz için.

İlkini sec bence de, sakin kurumsal olmayan bir yerde işe başlama. Kurumsal olmayan yerler keyfi uygulamalardan geçilmiyor, yer geliyor yasanın sana verdiği hakkı yalvar yakar alıyorsun. Gün geliyor maaşını bile geciktiriyorlar, izne çıkış tarihlerine karisiyorlar, keyfi uygulamalar gırla.
Kurumsal bir şirkette amirinden duyduğun rahatsizligi iletecek yerler olur,ama kurumsal olmayan şirkette böyle seyler olmaz. En basiti, doğan holdingde çalışan arkadaşım mobbinge uğradığını söyledi, masasını ve yetkilisini değiştirdiler, o ortamdan uzaklasti. Sağlıkla çalışmaya devam etti. Ama benim eski çalıştığım ofiste mobbinge uğrayan kızı 'bunu sevmiyorlar' diye işten attılar 🙈🙈
Ayrıca 4.yer taninirligi olmadığı için CVnde 1. Yer kadar parlak parlak durmaz.
Bence düşünme bile

İlkini seçmeyi o kadar istiyorum ki, ilk oraya başvurdum orası kabul etti beni. Normalde dil olmadan kesinlikle almıyorlar. Ama işte ulaşım sıkıntısı. Kadıköy’de ev arkadaşı bulabilirsem onun yanına vs yerleşebilirim diye düşünüyorum.
Hangi ilçede yaşıyorsunuz? Ne kadar sürecek bu staj?

Ben 1 derim. Oturacağınız yeri işe göre ayarlamak daha makul. Kendinizi geliştiremeyeceğiniz, kurumsal olmayan yerlere hiç bakmayın bile.

Merhaba. Aşırı derecede kararsız kaldığım bir konu olduğu için fikir almak istiyorum.
Bu yıl iyi bir üniversitenin Moda tasarım bölümünden mezun olacağım. Hem kalıp hem tasarım hem dikiş biliyorum. Kalıp daha ileri seviye. Bilgisayarda kalıp çizip onu tasarıma dökebiliyorum. Dönem stajım için 3 4 yere başvuru yaptım, şükürler olsun ki hepsi benimle hem staj için hemde geleceğe yönelik çalışmak istediklerini söylediler. Yani gireceğim yer stajdan ziyade benim yükselebileceğim bir yer olmalı.
1. yer Avrupa yakasında mümessillik (yani temsilcilik) yapan bir firma.. Bu firma bayağı büyük, Japonya, ABD, Belçika olmak üzere 16 ülkede aktif. Zaten merkezi Japonya’da. İçinde kumaş laboratuvarı, üretim bölümü, tasarım bölümü vs var. Ama bana çok uzak. Buraya gitmek için sabah 4’te kalkıp hazırlanmaya başlamam gerekecek. Kadıköy civarında ev arkadaşlığı yapmayı düşündüm ama bilemedim.
2.yer yine kurumsal bir şirket, Türkiye’de ünlü bir giyim markası. Üst segmente hitap eden bir mağaza. Burada üretim yok, gelen ürünler paketlenip yollanıyor o kadar. Mağazalara ne kadar ürün verileceğini vs ayarlıyorsun takibini yapıyorsun. İşi öğrenebileceğim bir yer değil. Kalıp vs yok. Biraz uzak.
3.yer Zara Bershka gibi yerlere çalışıyor, burası da kafama yatıyor gibi ama ilk 4 ay stajyer maaşı dahil hiç maaş verilmeyecek. Karın tokluğuna çalışacağım.
4.yer ise kurumsal olmayan ama kurumsallaşmaya giden bir firma. İçerisinde üretim bölümü, modelhane gibi bölümler var. Burası da Belçika gibi ülkelere dikim yapıyor. Zara, Oxxo, Std gibi markaların ürünlerini dikiyor. Servisi var. İlk 2 3 hafta üretimde çalıştıktan sonra modelhaneye alınacağım. Çünkü alanımda bilgisayar üzerinde seri kalıp çizebilen pek yok.

Durum böyle. Annem ilk olanı çok istedi, çünkü benim yurtdışı hayalim var. Beni değerlendiren beyefendi pazartesiden beri 3 kere arayıp “isterseniz x yere kadar servisi uzatabiliriz, sizinle çalışmayı çok isteriz, ayarlayabilirseniz dönem ortası dahi olsa bizimle iletişime geçin yine de sizin için düzenleme yapabilir miyiz bakacağım” tarzında konuştu. Ben 4.yeri kabul edebilirim diyorum orada da yükselme imkanım var. Ben bu sektörde en iyilerden olup adımı duyurmak istiyorum. Bu yüzden mantıklı bir seçim yapmam şart.
Bence ilk yer. Tekstilde çalışıyorum ve önü açık olan gelişebileceğin yer ilk seçenek.

4 is ogrenme acisindan daha mantikli.

1 de sukse acisindan daha faydali. Ayrica sizi israrla cagirmalari falan bence cok guzel bir sey. Ben cok sevinirdim boyle bir duruma.

Maasa gore karar verilebilir. Maas vermeyen secenegi hic dusunmeyin bile. Yine servis olmayan, gidip gelmesi zor olan yerleri de dusunmeyin, insana eziyet boyle isler.

Pendik’te yaşıyorum, ilk yer Bakırköy’de. En yakın Kartal köprüsüne ayarlayabildik servisi. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Benim olmama pek imkan yok. 4 ay sürecek ama sonrasında devam edeceğim.
Pendik Bakırköy arası Marmaray güzergahına yakın mı?

1. yer Avrupa yakasında mümessillik (yani temsilcilik) yapan bir firma.. Bu firma bayağı büyük, Japonya, ABD, Belçika olmak üzere 16 ülkede aktif. Zaten merkezi Japonya’da. İçinde kumaş laboratuvarı, üretim bölümü, tasarım bölümü vs var. Ama bana çok uzak. Buraya gitmek için sabah 4’te kalkıp hazırlanmaya başlamam gerekecek. Kadıköy civarında ev arkadaşlığı yapmayı düşündüm ama bilemedim

Aklına ilk gelenden hiç şaşma derim ben :super:
Buraya da epey istekli olduğun cümlelerinin içinde var.
Herşey istediğin gibi olsun, gönlünce olsun :dua:

ben fikir vermek istedim ama sizin seçiminizle ters diye yazmamıştım :))
öncelikle iş hayatında siz tecrübe edebileceğiniz yere gitmek istemişsiniz mesleği ilerletmek için bu önemli haklısınız
bizim alanlarımız farklı ben mühendisim ve şu an yaptığım işin her kısmını üç yılda öğrendim kurumsal bir firmada olsam bu kadar tecrübe kazanamazdım
ama
öncelikle cv de güzel bir isim önemli bence işe alımda herkes bakar
kurumsal yer işe alım yapabilir
özlük haklarınız yenmez
düşündüğünüzden daha iyi eğitilebirisiniz
ben olsam kesinlikle bir ya da ikiyi seçerdim
1 cepte, eğer olursa 2 3 4 hiçbirine dönüp bakmam bile. Açıkçası en çok orayı istiyorum.
2.yer yine bana uzak ama 1e göre daha yakın yerde. Orada da bildiğiniz ayakçı olarak kullanılacağım, işi öğrenemeyeceğim için olumsuz bakıyor bizimkiler.
4’ü neden düşünmediniz peki bakış açınızı merak ettim? :)

kendinizi geliştirmek ve kariyer odaklı olduğu için 1.seçeneğiniz daha cazip gibi görünüyor maaşınızın dolgun olma şansı olursa ona göre bir ev tutarsınız

Pendik’te yaşıyorum, ilk yer Bakırköy’de. En yakın Kartal köprüsüne ayarlayabildik servisi. Oradan da servis 5.30da geçiyor. Benim olmama pek imkan yok. 4 ay sürecek ama sonrasında devam edeceğim.

sabah 5.30 ?

benim boyle bir stajim vardi, ben ilk gun istifa etmistim. O animi anlatayim.
Sabah 6 gibi servise binmem gerekiyordu. O saattte de sokak kopekleri cirit atiyordu servise binecegim duragin oralarda. Bir parktan gecerek gitmem gerekiyordu. Ilk gun o kadar cok korktum ki, ben bir daha bunu yapamam dedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X