• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer Kararsızlığı

Skyword

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2018
407
510
103
İyi günler ablalarım,arkadaşlarım. Ünv.eğitimim bitti halihazırda yüksek lisansa hazırlanan biriyim. Ancak karar veremiyorum hangi alanı seçeceğime, delireceğim resmen. Ben Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum ancak bu bölümü okurken ayrıca tarih bölümünü de çok sevdiğim için o alandan da dersler aldım,yazılar kaleme aldım. Ama şimdi önümde bir kariyer planlaması var ve tarih mi yoksa türk dili alanını mı seçeceğim konusunda şaşırdım kaldım. Artı ve eksilerini sayacak olursam Türk dili alanını istiyorum çünkü şu an halihazırda elimde araştırdığım bir konu var. Bu konuyu araştırmayı seviyorum. Ancak sırf bu konuyu araştırmayı seviyorum diye master süresince Osmanlı Türkçesi,eski Anadolu Türkçesi gibi gramer konularını görmek istemiyorum. Sadece bu konu olsa iyi olurdu tabi.
Tarih bölümünü ise ünv.öncesinden beri düşlüyordum ancak ailemin de isteğiyle edebiyat okudum. Şimdi ise tarihte de araştırmak,üzerine yazı yazmak istediğim konular var ancak günümüzde herkes tarihçi olarak geçiniyor. Bu beni endişeye sürüklüyor. Yani bu gereksizler ordusuna ben de katılmak istemiyorum.
Uzun oldu biliyorum affedin ama bana akıl verin lütfen. Teşekkürler şimdiden.

İlk başta araştıracağım dediğin konu zamanla değişiyor. Tarihe ilgin varsa tarihi seç. Ben bölüm seçerken ders programlarına bakıp öyle ilgi alanıma göre seçmiştim.

Back