• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kariyer kadınları

husel

er:)
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
1.849
18
683
46
Diğer
Savaşıyorum her gün. Savaşıyoruz her gün. Amazon kadınları gibi.

Ne kadar da ağır geliyor rimellerimizle farlarımız. Bir de tabii uykusuzluk... Kapanmak üzere göz kapaklarımız. Daracık, yüksek topuklu ayakkabılarımızın içinde büzüşmüş, sızlıyor ayaklarımız. Saçlarımız kendince özgür işte. Her gün fönlü filan... Dipleri de gelmiş ama, idare eder bir hafta onbeş gün daha.

İncecik olacağız diye açlıktan gözlerimiz kararıyor; morarmış göz altlarımızı kapatıcılarla rötuşlayıp, solgun yanaklarımızı allıklarla renklendiriyoruz. Kışkırtıcı ve rahatsız giysilerimiz içinde "aklımızca" baş döndürüyoruz.

Belki doğduğumuz andan itibaren aramızda gelişen ya da başkaları tarafından geliştirilmiş olan rekabet duygusundan; belki asırlardır bütün dillerin, dinlerin, kültürlerin geri planda tuttuğu cins olmamızdan; belki kadından önce "insan" olabilmek için, varolabilmek ve ayakta durabilmek için....

Kimbilir başka şansımız olmadığını düşündüğümüzden belkide sadece, bütün bunlar yüzünden belki de, kariyerimiz, sanki bizim tek şansımızmış gibi düşünüyoruz. Tek güvencemiz, hayat sigortamız, sadık sevgilimiz o bizim.

Çalıştıkça bize kimse ilişmiyor, akşam eve kaçta döndüğümüze kimse karışmıyor, hatta bazen eve dönmesek de sorun çıkmıyor, cüzdanımızda kaç parayla dolaştığımızı kimse merak etmiyor, ay sonunda ismimize gelen ekstreleri kimse kurcalamıyor.

Bunun tek nedeni para kazanmamız değil. Biz çalışarak, "kadın olmaktan başka meziyetlerimizin de olduğunu" anlatmış oluyoruz ailelerimize, sevgililerimize, kocalarımıza. Kendilerinin dahil olamayacakları başka hayatlar yaşadığımızı fark ettikleri zaman bir adım geride duruyorlar.

İşte bu yüzden, kimsenin bize karışmadığı hayatlar yaşayabilelim diye gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Elimizden hep "en iyisi" çıksın istiyoruz. Sahip olduklarımızla yetinmeyip daha fazlasını istiyoruz. Çünkü "daha fazlasına" sahip oldukça, "daha özgür" oluyoruz.

Verdiğimiz "dişice" mücadele bizi yorsa da, ara sıra "ben ne yapıyorum böyle?" desek de işte sadece bu yüzden bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz.

Her birimiz en zeki kendisi gözüksün, en iyi raporları kendisi hazırlasın, en iyi sunumu kendisi yapsın ve tabii bir basamak daha yukarı çıkan kendisi olsun...İşte bu yüzden istiyor.

Kurallarını biraz bizim, biraz içinde bulunduğumuz çarkın belirlediği, "finish"i olmayan bir yarış bu.

"Çocuk da yaparım, kariyer de..." diyen neşeli reklam şarkısı aklıma gelince gülüyorum. Diğerlerini bilmiyorum ama benim değil çocuk, tatil günümde evde kek yapacak halim bile olmuyor.

Ama sorun değil. Hesap vermiyorum ya kimseye, bu bana yetiyor. Diğer kariyer kadınları da galiba temelde bu yüzden bu kadar "yıpranıyor". Mutlu olup olmadığını bile pek düşünmüyor. Çünkü özgür olmadan mutlu da olunmuyor galiba. Savaşıyorum her gün. Savaşıyoruz her gün. Amazon kadınları gibi.

valla cok güzel ben belki kariyer peşinde koşmazdım bu kadar hayatımdaki erkeğe deli divane olurdum ama erkekler kıymet bilmiyolarki:(

şu okulu bitirip çok başarılı olmak çok iyi bi kariyer yapmak istiyorum ya hayallerim var oldukça inşallah hepsini gerçekleştiririm..

Ben böyle değilim.Ne bulduysam geçiriyorum üzerime :sm_cool:

Bi şpıdık terliklerim eksik oluyor.Ona da izin yok zaten.

Öyle kendimi beğendirme telaşım yok zaten,sınıfıma giriyorum,vaktimin çoğu orda geçiyor zaten.Çocuklar da beni her halimle kabul ediyor :oklava:

Bunun tek nedeni para kazanmamız değil. Biz çalışarak, "kadın olmaktan başka meziyetlerimizin de olduğunu" anlatmış oluyoruz ailelerimize, sevgililerimize, kocalarımıza. Kendilerinin dahil olamayacakları başka hayatlar yaşadığımızı fark ettikleri zaman bir adım geride duruyorlar.

eşim bu yüzden tep terk edileceği endişesi yaşıyor kariyer yapanların eşinlerinde bir kendine güven sorunu orataya çıkıyor sanırım

yillar boyunca hep cirpinip duruyoruz..hep -en- ler var yapmak istediklerimizin basinda...
cocukmu??? ...delimisin hic dusunmem...
zaten fizyolojik bakimdan zamani gelince olabilcek birsey ne gerek var simdi coluga cocuga ....
once univ... oku baba oku sonra ,
calis baba calis ..ohhh.. diplomayi aldim..
hadi is zamani...ohhh..birde torpille morpille guzel bir yerede kapak attimmi..cevremdekilere havam olsun..:)
yooook daha hirs bitmedi..
daha cok para basarili calismalara imza atabilmek..vs vs..
ee askta var guzel birsey, evlilikmi..-toplumda olmasi gereken-
hadi firsat bulup hooop birde evlendik...ohhh ne guzel , ne guzel...

ilk yillar hersey gulluk gulistanlik..mutfaga girmemis adam yemek yapmaya basliyo...ev- is hersey yolunda..yavas yavas..ufflamalar puflamalar gundeme geliyooo
-canim bu evde hergun temizlenmezkiiii....
-sari gomleginimi istiyorsun, haaa o henuz yikanmadi..
-mavimi nerdee..canim ya dun toplantim vardi ya utu yapamadim..hadi bugun pembeyle idare et..mucuk mucuk..(gonulde almayi biliriz..)

bende insanim- banada aci demeye baslariz..hayat musteriktir deriz fakat su mukemmelliyetciligimizden dolayi kocanin yaptigi seyleride begenmeyiz , herseye kendimiz kosturacagiz ve kendimiz yapacagiz.....

neyse yaaa.. ufff lafi cook uzattim...okulmus ismis kariyermis hirsmis paraymis askmis ..vs vs...ANNE olunca herseyin bos oldugunu gordum..neden bu gune kadar bunu erteledigimi kendime sordum..cevap cok basit calismanin mukafati onune baska bir basamak cikarmakmis her yil sonunda baska kapilar acilip hadi bunuda yap bu iside bitir..biryandan sosyal ol kendine zaman ayir gez toz fakat evlilikmi sonra cocukmu ooo onu hic dusunmem bir bakmissin yas gelmis 40 aa calismanin sonu yok..

neyse yaa bitiremiyorum bu konuyufisfisfis
keske diyorum onceden kek yapmaya calisacagima..
bebek yapsaymisim..:))

hayattaki en buyuk kariyer ve en buyuk unvan ANNELIKKKKKKK... a.s.

üniversiteyi bitirdim işe girdim yükselmeye çalışıyom işyerinde.evlenme zamanı geldi. okulun bitmesiyle işe girmekle bitmiyo sorunlar dahada çoğalıyo işyerindeki sorunlar stres.

evli değilim ama evli arkadaşlarım var müthiş bir performans gösteriyolar valla
sabah dan akşama kadar çalış eve gel yemek yap çamaşır ütü o evin temizliği sana ait sen yapmasan bile o sorumluluk sana ait sen ilğileneceksin.

kadınların sorumlulugu hiç bitmiyo ben bunu anladım.nekadar erkeklerle eşit oldugumuzu düşünsekte değillizya.onlarsızda olmuyo biryerde.

akşam neyapsam acaba.aman bitmez bu düşünceler.

sana katılmamak mümkün değil inan evimi temizlemeye fırsatım olmuyor iş çıkışı hemen eve gel yemegi yap sonra kocanı bekle gelsin yemegi ye sonra bulaşıkları yıka ortalıgı toparla yarınki yemegin hazırlıgını yap yat kalk işe git yetişmeyince yemek dışardan iste eve temizlik için bayan tut sırf kabaran kuaför masraflarımın hesabını vermezdim kocama herhalde çalışmasaydım hayatım farklı olurdu inan eşimin ailesi yapacagını yapardı ama biliyorlarki onların karşısında duracak gücüm var evet belki çocuk yapamıyorum ama kariyer benim için çok önemli

MKM Akatlar alışveriş merkezinde DAGı mağazasında çalışmak üzere, iç giyim konusunda deneyimli satış danışmanı aranmakta bilginize...

ben işletme fakültesi mezunuyum hayatımın koskoca 16 yılı okumakla geçti.mezuniyetten sonra bir yıl çalıştım.ve evlenirken işi bıraktım.amacım başka bir yerde iş bulmaktı.evleneli bir yıl oluyor istediğim tarzda bir iş bulamadım.bazen benimde kariyer damarlarım kabarıyor ama bazen de diyorum ki yaa uğraşma ya yıpratma o kadar kendini eşimi seviyorum,eşim beni seviyo elinden geldiğince isteklerimi yerine getirmeye çalışıo.yaptığım harcamanın hesabını sormuyo.daha ne arıyorum.iş yüzünden çocuk yapmayı erteliyorum.anne olmayı da çok istiyorum.işte bazen bu duygularım kabarınca boşver salla çalışmayı diyorum.sonra da okuduğum yıllar gelio aklıma bu sefer de yaa çocuk her zaman yapılır çalış diyorum kendi kendime.bir nevi kendimle kavga gürültü içinde yaşıyorum.Allah sonumu hayretsin :)))

ben işletme fakültesi mezunuyum hayatımın koskoca 16 yılı okumakla geçti.mezuniyetten sonra bir yıl çalıştım.ve evlenirken işi bıraktım.amacım başka bir yerde iş bulmaktı.evleneli bir yıl oluyor istediğim tarzda bir iş bulamadım.bazen benimde kariyer damarlarım kabarıyor ama bazen de diyorum ki yaa uğraşma ya yıpratma o kadar kendini eşimi seviyorum,eşim beni seviyo elinden geldiğince isteklerimi yerine getirmeye çalışıo.yaptığım harcamanın hesabını sormuyo.daha ne arıyorum.iş yüzünden çocuk yapmayı erteliyorum.anne olmayı da çok istiyorum.işte bazen bu duygularım kabarınca boşver salla çalışmayı diyorum.sonra da okuduğum yıllar gelio aklıma bu sefer de yaa çocuk her zaman yapılır çalış diyorum kendi kendime.bir nevi kendimle kavga gürültü içinde yaşıyorum.Allah sonumu hayretsin :)))

Sana imrendim canım.. Ben de üniversite bittikten sonra sadece üç aylık bir dinlenmeden sonra 12 yıldır çalışıyorum:( Her sabah, soğukta sıcakta, sağlıkta, hastalıkta erken kalkmak zorunda olmak bayan bünyesi için inanılmaz yıpratıcı olabiliyor... Ben de çalışmayan bayanlara çok imreniyorum.. Sen de aldığın eğitimi ev ekonominize uyarlamaya çalışırsın, çocuğunun başında sıkı bir terbiye ve eğitim vermede kullanırsın. Boşa gitmez inş eğitimin...opuyorumnanaktan

Sana imrendim canım.. Ben de üniversite bittikten sonra sadece üç aylık bir dinlenmeden sonra 12 yıldır çalışıyorum:( Her sabah, soğukta sıcakta, sağlıkta, hastalıkta erken kalkmak zorunda olmak bayan bünyesi için inanılmaz yıpratıcı olabiliyor... Ben de çalışmayan bayanlara çok imreniyorum.. Sen de aldığın eğitimi ev ekonominize uyarlamaya çalışırsın, çocuğunun başında sıkı bir terbiye ve eğitim vermede kullanırsın. Boşa gitmez inş eğitimin...opuyorumnanaktan

canım ciddi misin ya etrafımda hem çalışan hem ev hanımı olan bi bayan olmadığı için kimseden duyamıyorum bunları.o yüzden hala aklım çalışmakta bir türlü karar veremiyorum ne yapsam die.çalışmadığım için de bunalıma giriyorum,psikolojim alt üst oluyo.ben ne kadar çalışmasamda evde körelmek istemiyorum.açıköğretimden ilahiyata kaydoluyorum bu yıl.arapça ve ingilizce kurslarına da başlıyorum.evde de ingilizce cd lerden ders çalışıyorum.ilerde ne olur ne olmaz diye.o kadar yıl okuduktan sonra sade bir ev hanımı olmakta gücüme gidiyo.

canım ciddi misin ya etrafımda hem çalışan hem ev hanımı olan bi bayan olmadığı için kimseden duyamıyorum bunları.o yüzden hala aklım çalışmakta bir türlü karar veremiyorum ne yapsam die.çalışmadığım için de bunalıma giriyorum,psikolojim alt üst oluyo.ben ne kadar çalışmasamda evde körelmek istemiyorum.açıköğretimden ilahiyata kaydoluyorum bu yıl.arapça ve ingilizce kurslarına da başlıyorum.evde de ingilizce cd lerden ders çalışıyorum.ilerde ne olur ne olmaz diye.o kadar yıl okuduktan sonra sade bir ev hanımı olmakta gücüme gidiyo.

Hayati boyunca okumus olan bir insan okuma zevkini hic elinden birakamiyor ,bunu dengeleyebilirsen evli bir bayan olarak mutlu olursun ...simdi daha gencsin bu dahada gider :)

Son düzenleme:
Savaşıyorum her gün. Savaşıyoruz her gün. Amazon kadınları gibi.

Ne kadar da ağır geliyor rimellerimizle farlarımız. Bir de tabii uykusuzluk... Kapanmak üzere göz kapaklarımız. Daracık, yüksek topuklu ayakkabılarımızın içinde büzüşmüş, sızlıyor ayaklarımız. Saçlarımız kendince özgür işte. Her gün fönlü filan... Dipleri de gelmiş ama, idare eder bir hafta onbeş gün daha.

İncecik olacağız diye açlıktan gözlerimiz kararıyor; morarmış göz altlarımızı kapatıcılarla rötuşlayıp, solgun yanaklarımızı allıklarla renklendiriyoruz. Kışkırtıcı ve rahatsız giysilerimiz içinde "aklımızca" baş döndürüyoruz.

Belki doğduğumuz andan itibaren aramızda gelişen ya da başkaları tarafından geliştirilmiş olan rekabet duygusundan; belki asırlardır bütün dillerin, dinlerin, kültürlerin geri planda tuttuğu cins olmamızdan; belki kadından önce "insan" olabilmek için, varolabilmek ve ayakta durabilmek için....

Kimbilir başka şansımız olmadığını düşündüğümüzden belkide sadece, bütün bunlar yüzünden belki de, kariyerimiz, sanki bizim tek şansımızmış gibi düşünüyoruz. Tek güvencemiz, hayat sigortamız, sadık sevgilimiz o bizim.

Çalıştıkça bize kimse ilişmiyor, akşam eve kaçta döndüğümüze kimse karışmıyor, hatta bazen eve dönmesek de sorun çıkmıyor, cüzdanımızda kaç parayla dolaştığımızı kimse merak etmiyor, ay sonunda ismimize gelen ekstreleri kimse kurcalamıyor.

İşte bu yüzden, kimsenin bize karışmadığı hayatlar yaşayabilelim diye gece yarılarına kadar çalışıyoruz. Elimizden hep "en iyisi" çıksın istiyoruz. Sahip olduklarımızla yetinmeyip daha fazlasını istiyoruz. Çünkü "daha fazlasına" sahip oldukça, "daha özgür" oluyoruz.

Verdiğimiz "dişice" mücadele bizi yorsa da, ara sıra "ben ne yapıyorum böyle?" desek de işte sadece bu yüzden bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz.

Her birimiz en zeki kendisi gözüksün, en iyi raporları kendisi hazırlasın, en iyi sunumu kendisi yapsın ve tabii bir basamak daha yukarı çıkan kendisi olsun...İşte bu yüzden istiyor.

Kurallarını biraz bizim, biraz içinde bulunduğumuz çarkın belirlediği, "finish"i olmayan bir yarış bu.

"Çocuk da yaparım, kariyer de..." diyen neşeli reklam şarkısı aklıma gelince gülüyorum. Diğerlerini bilmiyorum ama benim değil çocuk, tatil günümde evde kek yapacak halim bile olmuyor.

Ama sorun değil. Hesap vermiyorum ya kimseye, bu bana yetiyor. Diğer kariyer kadınları da galiba temelde bu yüzden bu kadar "yıpranıyor". Mutlu olup olmadığını bile pek düşünmüyor. Çünkü özgür olmadan mutlu da olunmuyor galiba. Savaşıyorum her gün. Savaşıyoruz her gün. Amazon kadınları gibi.

Bu yazı alıntı mı, kendiniz mi yazdınız? Alıntı olduğuna dair bir dipnotunuz bulunmadığına göre ben kendi yazdığınızı varsayıyorum ve helal olsun diyorum. Yazınızı "bir derdim var" başlığı altındaki çalışmayan evli bayanlara bir sorum var konusuna da yapıştırmanızı şiddetle öneririrm vereliniortak

hedeflere ulaşmak başarılara imza atmak takdir görmek ve en önemlisi insanın kendisini takdir etmesi
tüm yıpranışları yokediyor insanı daha sağlam daha güçlü daha mutlu kılıyor...

Back