Şu anda bir dış gebelik yaşıyorum ve bu süreçte işime yarar bir bilgi edinemediğim için diğer yaşayan arkadaşlarımı bilgilendirmek adına buraya yazıyorum.
Adet oldum ve üzerinden 6 gün geçti tekrar sancı ile birlikte kanamam başladı acile gittiğimde taş düşürüyor olabilirsin dediler
Adetim günü gününe olur ve asla şaşmazdı o yüzden hamile olduğuma ihtimal vermedim 1 yaşında da bir bebeğim var.
Tam 13 gün ara ara bu sancılara ve kanamaya maruz kaldım bazen koyu kahve oldu bazen kırmızı lekelenme tarzında. En sonunda dayanamacağım bir sancı beni tutunca ( genelde geceleri uyuma zamanında) tekrar acile başvurdum bu defa Betahcg baktılar 1400 lerde çıktı.
Kadın doğum doktorum hemen ilaçlara başladı kanamanın durması için, 2 gün sonra tekrar BetaHCG istedi. Normalde 2 katına yakın artması gerekirken 1800 lere ancak çıkmıştı. Doktorum dış gebelık olabileceğini söyledi kese görünmüyor bir kaç gün daha beklemeliyiz dedi. Bekleyip gittiğimde dış gebelik olduğunu, karnımda patladığını ve sezeryan ile o kısmı temizlememiz gerektiğini söyledi. Bir sene öncesinde sezeryan olduğum için göze alamadım vücudun atma durumu olamaz mı dedim kan kaybın olabilir başka şeyler olabilir dedi
Hastaneye yatmak istedim yatırdı ve takip etti, kan değerlerimde ciddi bir azalma olmuyordu alttan kanamam olduğu için o kadar azalma olması normaldi. Diğer değerlerim hepsi incelendi. Sonra eve gönderdi, vücudun bu kanama alanını kendi kendisine onaracak dedi hep yatmamı söyledi zaten ayakta durduğum an çok şiddetli sancılarım oluyordu. Hee gece acildeydim serumlar iğneler CRP değerim 133 olmuştu hemen antibiyotik başkası karnımdaki kanama alanı enfeksiyon yapmış.bu süreçte annem karnımı bazı geceler zeytinyağı ile ovdu bir saatliğine de olsa rahatlatıyordu.acildeki doktorlar da korkuyorlar ağrı kesici yapmaktan ama doktorum sakıncası olmadığını bu sürecin bu şekilde geçeceğini söyledi. Bugün 26. Günüm dün gece hastaneye gitmedim dayandım annem saat başı karnımı zeytinyağı ile övdü gece 4 e kadar ve ondan sonra rahatlayıp uyumuşum. Yaklaşık 12 saattir içim parça parça dökülmeye başladı, ağrımda da hafifleme oldu adet sancısı gibi oldu. Dış gebelik karnımın sol tarafında patladığı için sol böbreğimden karnıma ve tam arka tarafına şiddetli ağrılar yayılıyordu. sürekli bulantı kusma hissi hatta 2 gün ne yediysem kustum. Bayılmadım hiç ama gece lavabo için kalktığımda iki kez çok kötü oldum kendimi yatağa zor attım.
Gebelik tüpte oluşmadığı için şanslıydım orada patlasa iç kanama riski daha yüksek ve kesinlikle açılıp tüple birlikte alınması gerekiyormuş. Karın içi düşük bir ihtimalmiş ve ben pek bilgi bulamadığım için buraya yazmak istedim.