Karıncalar

eviniz eski bir yapıysa (ki bu kadar dirençli olduklarına göre öyle) ne yapsanız fayda etmez. mecburen ilaçlatacak ya da taşınacaksınız

Benim evimi de karıncalar dönem dönem istilâ ediyorlar ,kvalidem demişti ki " kızım eline biraz un al karıncaların üstüne serp ve deki ; gidin vatanınıza , yuvanıza gidiiin ,vatanınıza gidiiin " inanmadım ama yaptım gittiler ,şimdi ne zaman gelseler aynısını yapıyorum gidiyorlar , unu avuç dolusu serpme, bir tutam yeterli olur

unu gerçekten duymamıştım, deneyeyim bi, teşekkürler :)

Benim mutfağında da bir ara çok vardı.
İnternette yazan herşeyi denedim bana mısın demedi.
Annem bir yerde okumuş, geldikleri yeri bulup karabiber dök dedi. Denedim ve o günden sonra hiç gelmediler çok şükür öldürmede kurtuldum :))

ilaç kullan başka çaren yok

ben heryere tablet koydum tabi koltuk altlarına koydum oğlum ellemesin diye bide heryere karınca ilacı sıktım oğlum alır yer diye rahatsız oluyodum o tablet ve ilaç işe yaradı bitirdi karıncayı ama ne tuz ne limon hiçbiri işe yaramıyor.

Tuz kovar ama bilmiyorum

karınca bereket derler geçtiği yerlere limon koy tebeşir sür

İki gündür çıldırcam artık huylandığım için heryerim kaşınıyor. Terası basmışlar. Eşim kıyamıyor bende kızdım al koynunda yat diye

Annemin evinde de oldu bi ara. Parkelerin arasindan cikiyolardi. Karinca yemi denilen tabletlerden alip tum odalara koltuk altlarina falan biraktik. Bi kac gune yok oldular. Annem 1 ay kaldirmadi onlari. Sonra bir daha gelmediler

İki gündür çıldırcam artık huylandığım için heryerim kaşınıyor. Terası basmışlar. Eşim kıyamıyor bende kızdım al koynunda yat diye

Bir pamuğa mazot damlatıp çıktıkları yere koyarsanız uzaklaşıyorlar. Önceden evimizde çok vardı yollarını takip edip her çıktıkları yere mazotlu pamuk koydum, gün aşırı değiştirdim pamukları. Kokusundan kaçıyorlar sanırım. Bir daha da olmadı zaten.

Sinek yada böcek spreyi.

Su an benim de mutfağım istila altinda.
2-3 günde cogaliverdiler.
Yuvalari diye tahmin ettiğim yere tuz doktum, bulasik deterjani siktim. Birkaç saat sonra baska yerden ciktiklarini gördüm.
Daha once dördüncü kattaki evimi de basmislardi, ona cozum bulamadan tasinmistik ordan.
Simdi de burda cikti.
İlac falan onceleri asla kullanmadim ama simdi cozum bulamazsam kullanacagim cunku kizim var evde uyurken kulagina burnuna falan girerler diye korkuyorum

Üstte arkadaşa yazdım, çıktıkları her yere mazotlu pamuk bırakın bir müddet.
Tuz falan fayda etmiyor. Hatta bir ara bizimkiler tuzluğun içine bile giriyorlardı, hoşlarına gittiyse demek :)

Ayyy çok huylanırımm şu yazdıgını okudugumdan berı kasınıyorum Allah yardımcın olsun yaaa ayyy cok zooorrr (((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…