Karıncalar

hayatisiltisi

Kalbiyolojik anne
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
960
2.440
İyi akşamlar arkadaşlar.

Evimi karıncalar bastı ve artık başedemiyorum. geçen sene de bu aralar evde karınca çıkmış, dönemsel ve bölgesel yoğunluk yaşanıp kaybolmuşlardı. sanırım kış uykusundan uyanma dönemlerinde basıyor evi karınca ama benim artık başedecek durumum kalmadı.

Müstakil evde yaşıyoruz ama karıncalar kapıdan camdan falan girmiyor. mesela elektrik buatından çıkıyor, bi,ldiğiniz işaret parmağı kalınlığında yol yapıp etrafa dağılıyorlar. mutfak tezgahını günde belki 10 kere çamaşır suyuyla siliyorum arkamı dönüyorum tezgah karınca içinde. bulaşık süngerini, bulaşık makinesinin içini, banyoyu fayanları falan öyle bir kaplıyorlar ki simsiyah oluyor.

ortada açık hiçbirşey bırakmıyorum ama yine de baş edemiyorum.

Çamsakızı, yani bildiğimiz ağda... bir kısmını kullanıp kapadım, banyodaki dolabın çekmecesine koydum. geçen lazım oldu geri aldım, kapağını bir açtımkarıncadan ağda gözükmüyor, hepsi yapışmış ölmüş. kapalı yerde, ağdanın kapağını bilirsiniz sıkı kapanır, nerden ne zaman girdiniz oraya.

doğal yöntemlerin okuduğum, duyduğum hepsini denedim ama önüne geçemedim. bugün karınca ilacı aldım ama vicdanen rahat değilim böyle de. onları öldürmeden nasıl bu sorunu çözebilirim. denenmiş etkili yöntemi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :)

Geçen sene benim saksılarımın içine bile girmişlerdi. Kavanoza bal koyup hole bıraktım. Yuvadan çıktıkları yerleri de bulup tuz ve sakız ile bir güzel kapadım . Evin içindekiler hole bıraktığım bala öyle sardı ki.. Direk kavanozla dışarı attım. Tabi ortalıkta baldan basma bir yiyecek bırakmamak gerekki hepsinin ilgisi bala gelsin

ortada yiyecek bırakmıyorum zaten. mesela şuan bilgisayar tuşlarının arasında bile yürüyen var şimdi gördüm. bulduğum tüm delikleri silikonla kapıyorum, etrafına çamaşır suyu sıkıyorum. mutfak tezgahının heryanına tuz döküyorum, mutfak dolaplarının altlarına kadar heryer çamaşırsuyu içinde, kurudukça baştan sıkıyorum. mutfakta yer mermerlerinin arasını kazıp çıkmışlar, bir sabah tüm mutfakta karınca tepecikleri vardı. aralrını derzle kapadım ama yeniden kazıyorlar

inanır mısınız bahçeye ekmek kırıntıları döktüm artık ona giderler belki diye, evdekilere faydası olmadı

Raidin karınca yemi tabletinden aldım ama şimdi onları o yemin etrafında görünce de içim sızladı, kaldırdım atasım var. ama böyle de dayanamıyorum.

detan karınca ilacı çok etkili bir de limonu kesip bırakınca da ortamı terkediyorlar. benim banyomda görmüştüm limonu bıraktım 1 saat sonra yok olmuşlardı.

o zaman kökten ilaçlatacasın ne yapalım üzücü ama başka çare yok. belediyeden ilaçlama ekibi talep et her türlü haşereye karşı ilaçlıyorlar. geçmiş olsun

teşekkürler :) şu tabletleri deneyeceğim önce bakalım belki o işe yarar. evde köpek, bahçede kediler var, o yüzden evi komple ilaçlatma şuan için son çare :)
bir de malum sıradayız, heran telefon gelebilir artık

4 senedir karıncalarla kankayız:)
Mutfak ve özellikle üst kat teras önü felaket durumda..
Başlarda çözüm aradım eşim görürsem kavga cıkar dedi..
Temizlik yaparken süpürgeye cektiğimi gördü olay cıktı:) Hayvan sevgisine mıçtığım
Ortalığı temiz tutmakta çözüm olmuyor yaz kış çekiyorum ısırıyorlarda sıpalar aah ahh.. :)

Takip edip yuvalarını kapatacaksınız , bir kaç gün geçmeden tekrar çıkacaklar yine takip edip kapatacaksınız.Bu böyle sürecek.Ben bu şekil yapıyorum .

detan karınca ilacı çok etkili bir de limonu kesip bırakınca da ortamı terkediyorlar. benim banyomda görmüştüm limonu bıraktım 1 saat sonra yok olmuşlardı.

evet bende bunla kurtuldum bayoda bile varlar yani orda ne işleri varsa ... neyse bu yıl daha gelmediler ben gene alıp baştan sıkayım bari...

ay evet fena ıssırıyorlar :)

ah kafam kaşınıyor bazen elimi atıyorum karınca çıkıyor :) bizde kışın ve yazın olmuyor mart-nisan böyle sonra dağılıyorlar ama bu dönem kafayı yediriyor bana. yuvaları bulup kapıyorum ama buat içinden çıktılar geçen buata birşey yapamadım, kapağının etrafını bantladım deli gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…