• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karın guruldaması hakkıında fikirlerinizi bekliyorum

ceren3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
56
0
36
İstanbul
Karın guruldama rahatsızlıgım var ve neden olduguyla ilgili hiç bir fikrim yok.Aç yada tok farketmiyor her zaman gurulduyor ve midem sürekli bi hareketlilik içersinde ve mide ağrılarım oluyor nedenini bir türlü çözemedim.Artık çok kafaya takar oldum ve bunaldım.Öğrenciyim ve okulda benim için çok sorun oluyor.Artık bıktım gerçekten yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum.Aile hekimine gittim ilaç verip yolladı ve hiç fayda etmedi.Her dakika mecbur yemek yemekten bıktım.Sürekli gurulduyor ya ben napıcam bilmiyorum.Kimseyede anlatamıyorum bu derdimii.Morelim çok bozuk.Bir senedir bunu yaşıyorum.Lütfen cevaplarınızı bekliyorum.. :(

Doktora gitsene böyle üzüleceğine büyük ihtimalle gastrittir..Çözümünü söylerler benimde bi ara az olarak gurulduyordu geçti kendiliğinden..Sakın düşünme daha çok olur hani öyledir ya ..:26:

Bence miden ile alakalıdır bendede aynı sorun vardı ben mide ağrılarım için gastro bölümüne gittim endoskopi sonucunda 14 günlük bir tedaviden sonra hem ağrılarımdan hemde guruldamadan kurtuldum

Gecen hafta bende de oldu bi hafta kadar bi hareketlilik bi sıkıntı ben kendim için sinirsel dedim stresdende olurmuşş beyin sıkıntılı oldugunda en çok mide ve bagırsaga yansırmıss

evet ya stress alakalı olabiliceğini de düşünüorum sınav hazırlıgı fln derken stress oluyoo tabi ama mideyle direk alakalı da olabilir.endoskopi fln lazım.bu rahatsızlıgı çeken çok kişi vr ama pek bi çözüm bulunamıyor diye biliyorum.Şanslıymışsın sen.

evet ya stress alakalı olabiliceğini de düşünüorum sınav hazırlıgı fln derken stress oluyoo tabi ama mideyle direk alakalı da olabilir.endoskopi fln lazım.bu rahatsızlıgı çeken çok kişi vr ama pek bi çözüm bulunamıyor diye biliyorum.şanslıymışsın sen.

canımmm gelipp geçici oldugunda iyi kalıcı olması zorrr olur seninki ara sırada olsa geçmiyomu

benim sürekli olan bi durum,midemi aç bırakmamam gerekiyor ama tok oldugundada aynı.artık yemekten patlıyorum canım istemesede mecbur yiyorum.çok kötü bi durum ya.bunun bi çözümü olmalı ya

yok mu çözüm önerisi olann??? çok önemli gerçekten ya :(

bende aynı sıkıntıdan muzdaribim. Ama son 2 haftadır pek sorun çıkarmıyor. Bu mesele tamamen psikolojik. Karın guruldaması açken olur. Tokkende oluyorsa o zaman tamamen psikolojik. Sırf stres,heyecan kaynaklı.Gün içinde çok fazla su içme, karnını hep tok tut. Düşünmemeye çalış, o zaman geçiyor.

ay benimdeara ara olur böyle şu aralar yine aşırı gurultu gaz
çıkarmakta bir problemim yok maşaallah ama aşırı karın ağrısı en sonunda ishal naapıcam bilmem
insan içine çıkmak istemiyorum:18:

barsağın belli bir çalışmamekanizması var. siz duymasanızda bu harektler vücutta hep olur. normalden fazla olmaya başladıysa doktora görünebilirsin. ancak hep hareketliyse bu senin bünyen. kafana takmadıkça sesler azalacaktır.

ne hissetiğini çok iyi anlıyorum.bende universiteye yeni başladıgımda oldu. aç tok farketmiyor. garip garip sesler.. o kadar çaresizdim ki doktorlar birşey buamıyor.. stresten diyip yollyorlardı. neyse gelelim nasıl kurtuldum :

1)öncelikle iyi bır doktora görünmelisin. ben devlete özele o kadar para harcadım en sonunda yeni bir gastro doktoru gelmişti ona gittim :sonuç: işe yaradı kurtuldum. Doktorum bana bir şişkinlik giderici ve birde hafif bir antidepresan önerdi. Antidepresen DOĞRU kullanıldıgı zaman mucizeler çıkarıyor.
2)Yedıklerine dikkat etmelisin. Ben bir ara sırf ses felan gelmesın diye kepeklı ekmege basladım : sonç azaldı.
PEKİ TAMAMEN NASIL KURTULDUM.??
cevabın tamammen sende gizli ben mühendislik okudugum için cok stresleniyorum doktorlarım bundan oldugunu söyluyordu.bense mantıksız buluyordum.ben sesiz ortamlarda karnım gurulduyacak diye kendime takıntı yapmıstım. bir sene depresan tedavısıyle kendıme olan güvenım geldi. sessiz ortamlar umrumda bile değil artık . ynı ilk başta korkmamak gerek DOMATES ,KOLA ,CİPS GAZ YAPAR BİR SÜELİGİNE BUNlarDAN UZAK DURMALISIN.birde ayakları sıcak tutmak gerekiyor.
biraz uzun oldu ama umarım işine yarar :)

yok mu çözüm önerisi olann??? çok önemli gerçekten ya :(

ceren gaz sıkıntın ve tuvalet probleminde var mı eğer öyleyse ibs (irritable bağırsak sendromu) na benziyor bu illet hastalıktan kurtlmak için doktorun pek bir yardımı olmuyor yıllardır uğraşıyorum ve birçok dr. değiştirdim ama en son feyezan.blog die bir blog buldum ordakileri uygulamaya başladım ve onları uygulayıp düzelen birkaç arkadaşla da konustum ben şuan sitedekileri uyguluyorum yaklaşık 20 gün falan oldu 3 4 ay sonra sonuç vermeye başlıyormuş eğer problemlerin anlattıklarımla aynı doğrultudaysa uygulamanı tavsiye ederim şimdiden geçmiş olsun..

Gece yatmadan önce adaçayı için.gündüzleri de aç karnına kudret narı macunu yiyin.düzenli olarak devam edin. faydasını görüceksiniz.Adaçayı gaz ve guruldamaya çok iyi geliyor.

Merhaba
Karin guruldamasi sorunu bende de var ve kesinlikle psikolojik yonu agir basiyor. Ne zaman sessiz bir ortamda bunun tekrar edecegi korkusunu yasasam gurultu basliyor. Kontrol etmeye calistikca beter oluyor. Bunun aclik toklukla direkt ilgisi yok. Elbette gazli icecekler gaz yapan yiyecekler olumsuz etkiler ancak yalnizken bu kadar olmuyor.
Usudugum zamanlarda da daha cok oluyor. Ancak en cok tetikleyen stres be takinti. Ayrica ses mideden degil bagirsaklardan geliyor. Daha dun bir toplantida basima geldi. Cok kotu bir duygu. Yuzumu ates basti resmen. Sanirim psikoterapi destegi ise yarayabilir. Bir de boyle bir ortama girecegimiz zaman yedigimize ictigimize onceden ozen gostermemiz gerek. Mesajinizin ustunden cok zaman gecmis. Son durum nedir?

Back