Yarışma Karidesli Makarna - Filiz Makarna Sponsorluğunda

yenGEnC

Nirvana
Pro Üye
17 Ağustos 2011
24.209
152.260
798
Herkese merhaba
Bir yemek yarışmasında daha karsinizdayim. Bu kategoriye en sevdigim makarna tarifiyle katildim, yapimi inanilmaz kolay Karidesli Makarna:)
Degisik bir yemek yapmak isteyenler şans verebilirler.
Malzemelerimizi veriyorum, ben 2 kisiyi tikabasa doyuracak 4 tabaklik bir tarif yaptım :) bunu paylasacagim. Siz kişi sayisina göre arttirabilirsiniz
1000078419.webp

Malzemeler;
•Yarim paket 250 gram Filiz kalem makarna (tagliatelle ile de cok guzel oluyor ama kolay bir tarif olsun istedigim için her markette kolayca bulacagim bir ürün seçtim)
•6 adet ayıklanmis büyük karides ya da 10 tane ayıklanmış küçük karides
•Yarim paket krema
•Elma sirkesi
•Sarımsak
•Tereyağ, Sıvıyağ
•Tuz, cesitli baharatlar
•Kaşar peyniri (fotoğrafa eklemeyi unutmuşum)

Hazırsanız tarife geçelim :hamarat:
1000078416.webp

oncelikle bir tencereye göz karari (makarnanın üstünü bir iki parmak gececek kadar) bir su koyalim, kaynatalim. iyice kaynayinca icine iki kaşık kadar siviyag ve tuzumuzu ilave edelim, bir dakika bekleyip makarnalarimizi icine koyalim. Kapagini kapatip ocagin altini kısalim, o kendi suyunda yavas yavas pişsin. icinde cok az bir su kalinca oldu demektir.
Biz nesillerdir böyle yapiyoruz makarnalarimizı, bizim aile icin cok suda haslayip süzmek hele ki soguk suya tutmak hakaret gibi bir sey. Annem hep kavga eder öyle yapanlarla "tüm vitamini gidiyor" diye. Karşıdaki güruh da "makarnanin ne vitamini olacak allah askina" falan genelde. Hangisi hakli bilemeyecegim ama benim icin de makarna az suyla kısık ateste yapilir. Yapismiyor mu derseniz, yapismiyor çünkü zeytinyag koyduk.
1000078413.webp

makarnalar haşlanmaya baslayinca yavas yavas sosumuza gecebiliriz:)
genisce bir tavaya 2 yemek kasigi siviyag ve 2 yemek kaşığı tereyağ atalim, içine birkaç diş sarimsagimizi ekleyip soteleyelim,
1000078410.webp

güzelce kokusu gelmeye baslayinca küçük küçük kestigimiz karidesleri atip cok degil 3 dakika kadar, üstü kizarana kadar cevirelim.
sonra tuz - karabiber ve pulbiber ile lezzetlendirelim.
1000078407.webp

veeee burasi cok onemli - olan karidesleri bir tabağa alip tavadan cikaralim.
cok ocakta tutup katılmasını istemeyiz:)
1000078404.webp

tavada kalan kısma 2 kaşık elma sirkesi ekleyelim, söyle bir iki kere karıştırıp yarim paket kremayi ekleyelim (biraz daha fazla makarna kullandiysaniz tam paket de olabilir), kivam alana kadar karistiralim. Eger dilerseniz sosu acmak icin makarnanin haslama suyundan da birkac kaşık ekleyebilirsiniz.
1000078401.webp

istediginiz kivama gelince rendelenmis kasar peynirlerini ekleyebilirsiniz.
1000078397.webp

ve sos bağlanınca ustune makarnayi, karidesleri atip her yeri soslanana kadar karistirip birkac dakika özünü almasini bekleyebilirsiniz.
tabaklara servis ettiginizde üstüne minik bir parca rendelenmis kasar peyniri koyabilirsiniz.
veeeee
dunyanin en basit karidesli makarna tarifimiz haziiiiiirrr
1000078392.webp

deneyen herkesin simdiden ellerine sağlık
bir baska yarismada tekrar bulusmak üzere, afiyette kalınnn
1000078389.webp

Son düzenleme:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş 😍 🥰
Yarışmada bol şans diliyorum 😍 🌹

Tam da YenGencin yapacağı makarna işte budur🥳💃 hiç yemedim tadı nasıl olur bilemiyorum ama sunumun çok güzel görünüyor canım benim 👏👍 eline sağlık beybiii🥰🍒🍒🍒🫶😘

Herkese merhaba
Bir yemek yarışmasında daha karsinizdayim. Bu kategoriye en sevdigim makarna tarifiyle katildim, yapimi inanilmaz kolay Karidesli Makarna:)
Malzemelerimizi veriyorum, ben 2 kisiyi tikabasa doyuracak 4 tabaklik bir tarif yaptım :) bunu paylasacagim. Siz kişi sayisina göre arttirabilirsiniz
Eki Görüntüle 3576687
Malzemeler;
•Yarim paket 250 gram Filiz kalem makarna (tagliatelle ile de cok guzel oluyor ama kolay bir tarif olsun istedigim için her markette kolayca bulacagim bir ürün seçtim)
•Yarim paket krema
•Elma sirkesi
•Sarımsak
•Tereyağ, Sıvıyağ
•Tuz, cesitli baharatlar

Eki Görüntüle 3576686
oncelikle bir tencereye göz karari (makarnanın üstünü bir iki parmak gececek kadar) bir su koyalim, kaynatalim. iyice kaynayinca icine iki kaşık kadar siviyag ve tuzumuzu ilave edelim, bir dakika bekleyip makarnalarimizi icine koyalim. Kapagini kapatip ocagin altini kısalim, o kendi suyunda yavas yavas pişsin. icinde cok az bir su kalinca oldu demektir.
Biz nesillerdir böyle yapiyoruz makarnalarimizı, bizim aile icin cok suda haslayip süzmek hele ki soguk suya tutmak hakaret gibi bir sey. Annem hep kavga eder öyle yapanlarla "tüm vitamini gidiyor" diye. Karşıdaki güruh da "makarnanin ne vitamini olacak allah askina" falan genelde. Hangisi hakli bilemeyecegim ama benim icin de makarna az suyla kısık ateste yapilir. Yapismiyor mu derseniz, yapismiyor çünkü zeytinyag koyduk.Eki Görüntüle 3576695
genisce bir tavaya 2 yemek kasigi siviyag ve 2 yemek kaşığı tereyağ atalim, içine birkaç diş sarimsagimizi ekleyip soteleyelim,
Eki Görüntüle 3576693
güzelce kokusu gelmeye baslayinca küçük küçük kestigimiz karidesleri atip cok degil 3 dakika kadar, üstü kizarana kadar cevirelim.
sonra tuz - karabiber ile lezzetlendirelim.Eki Görüntüle 3576692
Eki Görüntüle 3576689
tavada kalan kısma 2 kaşık elma sirkesi ekleyelim, söyle bir iki kere karıştırıp yarim paket kremayi ekleyelim (biraz daha fazla makarna kullandiysaniz tam paket de olabilir), kivam alana kadar karistiralim. Eger dilerseniz sosu acmak icin makarnanin haslama suyundan da birkac kaşık ekleyebilirsiniz.Eki Görüntüle 3576688
Eki Görüntüle 3576685
ve sos bağlanınca ustune makarnayi, karidesleri atip her yeri soslanana kadar karistirip birkac dakika özünü almasini bekleyebilirsiniz.
tabaklara servis ettiginizde üstüne minik bir parca rendelenmis kasar peyniri koyabilirsiniz.
veeeee
Eki Görüntüle 3576691
Eki Görüntüle 3576714
Eline emeğine sağlık, çok güzel görünüyor.
Başarılar diliyorum 🌺.
Tabaklarınızı da çok beğendim 😊

Ellerine sağlık, en sevdiğim makarnalardan biridir benim de. Bol şans. Sunum çok şık görünüyor ❤️🥳

Eline emeğine sağlık, çok güzel görünüyor.
Başarılar diliyorum 🌺.
Tabaklarınızı da çok beğendim 😊
cok teşekkür ederim. tabaklari ben de cok seviyorum, sevgilimin ceyizinden 30 yillik:) biri sonbahar mevsimini gösteriyor biri kış mevsimini.
Ellerine sağlık, en sevdiğim makarnalardan biridir benim de. Bol şans. Sunum çok şık görünüyor ❤️🥳
cok teşekkür ederim, ben de cok seviyorum bu tarifi. hem cok basit hem davet sofrasında özenilmiş görünüyor

Eline sağlık yengeç çok güzel görünüyor 😍 karidesleri dondurulmuş mu alıyorsun alıyorsan nirdennn

Herkese merhaba
Eki Görüntüle 3576687
Malzemeler;
•Yarim paket krema
•Elma sirkesi
•Sarımsak
•Tereyağ, Sıvıyağ
•Tuz, cesitli baharatlar

Eki Görüntüle 3576686
Biz nesillerdir böyle yapiyoruz makarnalarimizı, bizim aile icin cok suda haslayip süzmek hele ki soguk suya tutmak hakaret gibi bir sey. Annem hep kavga eder öyle yapanlarla "tüm vitamini gidiyor" diye. Karşıdaki güruh da "makarnanin ne vitamini olacak allah askina" falan genelde. Hangisi hakli bilemeyecegim ama benim icin de makarna az suyla kısık ateste yapilir. Yapismiyor mu derseniz, yapismiyor çünkü zeytinyag koyduk.Eki Görüntüle 3576695
Eki Görüntüle 3576693
sonra tuz - karabiber ve pulbiber ile lezzetlendirelim.Eki Görüntüle 3576692
Eki Görüntüle 3576689
tavada kalan kısma 2 kaşık elma sirkesi ekleyelim, söyle bir iki kere karıştırıp yarim paket kremayi ekleyelim (biraz daha fazla makarna kullandiysaniz tam paket de olabilir), kivam alana kadar karistiralim. Eger dilerseniz sosu acmak icin makarnanin haslama suyundan da birkac kaşık ekleyebilirsiniz.Eki Görüntüle 3576688
Eki Görüntüle 3576685
veeeee
Eki Görüntüle 3576691
Eki Görüntüle 3576714
Senin tariflerin hep farklı, olağanüstü ve güzel oluyor he. Ellerine , emeğine sağlık 😘 Hayatımda hiç karides yemedim bu arada. Yarışmada başarılar diliyorum beybi. 🌺🌸❤️

Eline sağlık yengeç çok güzel görünüyor 😍 karidesleri dondurulmuş mu alıyorsun alıyorsan nirdennn
ben ne zaman Beşiktaşa gitsem carsidaki pazarcidan aliyorum, hemen ayikliyor iki dakikada veriyor. airfrierle kolayca pizzasi guveci oluyor, bazen de makarnasini yapıyorum. Taneyle alinca cok pahali da olmuyor.
marketlerde satilan donmuşunu denemedim ama senin icin yapay zekaya sordum şöyle dedi;
ya islemden 6-7 saat onceden kapali bir kabin icinde buzdolabina koyun çözünsün ya da önce süz sonra bir kaseye koyup ustune soguk su ekle , 15-20 dakikada çözünür. soteleme isleminde 3 dakika degil daha kısa tut ve islem tamamdir:))

Senin tariflerin hep farklı, olağanüstü ve güzel oluyor he. Ellerine , emeğine sağlık 😘 Hayatımda hiç karides yemedim bu arada. Yarışmada başarılar diliyorum beybi. 🌺🌸❤️
karidesin hafif tavuk gibi bir tadi var aslinda - cok yabancilamazsin yerken. Bence bir şans ver 😇 eger ailen benimki gibi bilmedigi seyleri yemeyen - seçici insanlarsa küçük bir porsiyon kendine yapabilirsin.
bu arada yarisma cok keyifli oluyor. sen de katilsana 😇😇 sevdigin bir tarif bul Nevreste Nevreste 'ye yaz bence sen de katil😍

ben ne zaman Beşiktaşa gitsem carsidaki pazarcidan aliyorum, hemen ayikliyor iki dakikada veriyor. airfrierle kolayca pizzasi guveci oluyor, bazen de makarnasini yapıyorum. Taneyle alinca cok pahali da olmuyor.
marketlerde satilan donmuşunu denemedim ama senin icin yapay zekaya sordum şöyle dedi;
ya islemden 6-7 saat onceden kapali bir kabin icinde buzdolabina koyun çözünsün ya da önce süz sonra bir kaseye koyup ustune soguk su ekle , 15-20 dakikada çözünür. soteleme isleminde 3 dakika degil daha kısa tut ve islem tamamdir:))
Dondurulmuş böyle iri karidese denk gelmedim hiç ondan merak ettim genelde salyangoz kabuğu kadarlar 🥲

karidesin hafif tavuk gibi bir tadi var aslinda - cok yabancilamazsin yerken. Bence bir şans ver 😇 eger ailen benimki gibi bilmedigi seyleri yemeyen - seçici insanlarsa küçük bir porsiyon kendine yapabilirsin.
bu arada yarisma cok keyifli oluyor. sen de katilsana 😇😇 sevdigin bir tarif bul Nevreste Nevreste 'ye yaz bence sen de katil😍
Evet ailem yemek konusunda çok seçici. Kardeşlerim etli yemekleri pek yemez ama annem, babam,abim ve ben çok severiz. Et, balık, tavuk hepsini tüketiyorum. Balık olarak hamsi ve istavrit yiyorum en çok. Eti haşlama yemiyorum diğer pişirme yöntemlerinde tüketiyorum. Tavuğa benzer tadı varsa severim bence

Back
X