Kargo iadeleri.... TC isteyen kargo firmaları

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.578
448
Bilindik bir mağazanın trendyol'dan bir ürün aldım. kutuyu direk bir kargo poşetine koyup bana geri göndermişler. olabilir yoğunlardır vs. o konuda sorunum yok. ancak üzerinde iade eden bayanın tcsi cep telefon bilgileri yazıyordu. aman dikkat edin yanlış kişilerin eline gitmesin kişisel verileriniz.

ben durumu bildirdim. ilgili işlemler yapılacak dediler. beklemedeyim.

Birde kargo firmaları neden tc istiyor bilen var mı? çoğu firma artık iade kodu kullanıyor.

Benim bildiğim kargo şirketleri calisanlarina güvenmedikleri için elindeki verilerle karsilastirmak için alıyor.
Ancak bunu yerine kod var iste.
Yasal bir dayanağı yok bana kalırsa.
Kapıya geldiklerine 555555555 yazıyorum,ses cikartmiyorlar.
Zaten kimliği gösteriyorum,kod var.
Neden TC yazayım ki

Kargoların çoğu benden de tc numarası, isim vb bilgileri alıyor, kendi sistemlerine kaydediyorlarmış. Hemen hemen her gittiğim şubede bunu yaşadım açıkçası

Bazen evde olmadığımda annem alıyor kargolarımı. Kod olmadığında annemden annemin tc rica ediyorlar. Yani böyle bir durumda güvenlik tedbirleri açısından normal bence.

Bazen evde olmadığımda annem alıyor kargolarımı. Kod olmadığında annemden annemin tc rica ediyorlar. Yani böyle bir durumda güvenlik tedbirleri açısından normal bence.
iade kodu gönderen firma teslim kodu da gönderebilir. zaten kargo ücretleri acayip arttı...

onun yanında iade kodları olmasına rağmen ısrarla tc isteyen firmalar var.

iade kodu gönderen firma teslim kodu da gönderebilir. zaten kargo ücretleri acayip arttı...

onun yanında iade kodları olmasına rağmen ısrarla tc isteyen firmalar var.
İade kodlarının yanında ısrarla tc istenmeside apayrı saçmalık. Ver kodu geç, ne tc si mc si. Saçmalık. Güvenliğinde mokunu çıkarıyorlar artık.

Her zaman kod ile yapmıyorlar az önce kargodaydim ve TC verdim. Her zaman istiyorlar benden sorun olmaz inşallah

Kargolar ortak bir sisteme kayıt ediliyor kim aldı gibisinden. Yazılan gibi sallama bir tc işe yaramıyor, en son ptt de ben denedim 2. kez gelip bu tc yanlış dediler. Başka bir firma elindeki telefona kayıt etti, hata veriyor bu dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…