Sizde benim gibi kargaların balkonunuza taşıdığı pisliklerden bıktıysanız,balkonunuzda kargalardan dolayı oturamıyor,balkona adım dahi atamıyorsanız bu yazım tam size göre.
Yaklaşık iki yıldır kargaların terasıma taşıdığı pislikleri temizlemekten gerçekten sıkıldım.Temizlemekten ziyade balkona çıktığım an kafama kafama vurup adeta korkulu rüyam haline geldiler.Geçen yıl terastaki barbekünün bacasına girip yuva yapmışlar ve orda yumurtlamışlardı.Dolayısıyla daha bir agresif ,daha bir tehlikeli haldelerdi.Bacayı kapatmak için yavruların yuvadan uçmasını bekledik.Sonra bacayı kapadık.Ama terasa buldukları bütün pislikleri taşımaya devam ettiler.Nasıl uzaklaştırabilirim diye araştırırken CD lerin işe yaradığını okudum ve hemen bir karga kovucu hazırladım.Önce kısa ,küçük bir düzenek hazırladım ve küçük balkonumda denedim.İşe yaradığını görünce sonrada büyük terasım için hazırladım ve yaklaşık 1 hafta olmasına rağmen terasıma uğramıyorlar..
İhtiyacınız olan eski cd ler ve ip...CD lere kısa kısa ipler bağlayıp onu uzun bir ipe sabitledim.Sonrada terasıma astım.Güneş vurdukça disko gibi bir hal alsada karga pisliklerinden iyidir... Tavsiye ederim