10 yıllık spor geçmişim var, beslenmenizi düzenlemediğiniz takdirde hepsi boş. Kardiyo şart değil. Yapılacaksa bir iki gün 20 dk HIIT yeter.
Ben çocukluk dan beri bir çok spor yaptım amatörüm ama spor yapardım. Basketbol yüzme tekvando. Yağ oranım % 21- 22 civarındadır.
Sadece yediğimi yaktım. Yemek Ölçümü biraz değiştirdim. Beslenmeyle uğraşmak yerine harakete odaklanmak gerekiyor. 1.Çok hareket edip vücudun ihtiyacı kadar yemek yemek.
2 vücudum açlık tokluk sinyalni bilmek çok acıkmadan sizi uzun süre tok tutacak besinler ile beslenmek.
3 her işi tez canlı. Modunda aktif yapmak
4 ideal bedeni zihinde oluşturmak
5 yemek yemeğin sizl mutlu etmediğini kabul edip ideal bedene ulaşınca ne kadar mutlu olacağını zİhne kabul ettirmek. Zaten ı an duraklarsın. Yumruk kadar senin ihtiyacın. Ne yersen ye yımruk kadar ye . Onu da yak. Sonra depıladıkların için ayrı hareket et.
6 gurme gibi yavaş ye tadına var yediğinin. Tokluk sinyalni alınca.bırak
7 çikolata endorfin salgılamıyor sen öyle öğrendin. Reklâmlar ve yaşadıkların sana öyle öğretti. Bana endorfin salgılmaz ben sevmem pek mesela En sevdiğin yiyecek belki elmadır. Elma sana endorfin salgılar belki.
Yaşamını harekete odaklayınca ve kendini motive ettikçe kilo verilir.
Kalori açığı beslenmeye odaklanmaya dönüşüyor.