kardeşleri kıskanmak..

Benim görümcemin de ekranında whatupp ında eşimin resmi var. Hiç kıskanmayı mesaj yolladığını düşünmedim. Benim eşimde onun da kardeşi. Elmalarla armutları birbirine karıştırmamak lazım. İnsanın eninde sonunda en yakını eşidir ama kardeş de candır.

Abimin esi de sizin gibiydi ve bu yuzden bosandilar. Yegenini kendi cocuklarindan cok seviyorsun diye kavga ediyordu. Mumkun mu bir insanin kendi cocuklarini yegeninden az sevmesi... kiskancligin da bir dozu, siniri olmali. Yoksa kendinizdrn sogutursunuz herkesi.

her şeyin dengelisi güzeldir ama öyle bir abim olması için neler vermezdim ki.bu hayatta öyle yapa yalnızım ki.

Birşey merak ettim. Kıskanip ne yapıyorsun? Ne diyorsun? Tartıştık diyorsun ya nasıl tartışıyorsunuz?
telefon ekranında fotolarını görünce yüzüm değişti tabi aşk olsun benim fotomu kaldırdın mı dedim o da biliyo bozulcağımı gülerek değişiklik olsun dedim filan dedi sonra benim yüzüm asıldı kardeşi kıskanılır mı filan diye tartıştık onlarda beni kıskanıyor onlara bişey demiyosun diyorum diyorum diyo.. öyle işte..

kızlar mrb, öncelikle biraz anlamaya çalışarak yorum yapmanızı rica ediyorum nolur bazen çok ağır yorumlar yapılıyor üzülüyorum gerçekten:KK43: şimdi mesele şu ki benim eşim kız kardeşlerine çok düşkün.. taparcasına.. annesine de öyle, onun için onlar bir melek.. neyse birkaç mevzu oldu aramızda benim kardeşlerini kıskandığımı düşünüyor ve doğru.. evet kıskanıyorum.. daha doğrusu eşimi kimseyle paylaşmak istemiyorum, onlar kardeşleri tabi sevcek ama benimde huyum böyle sevgisini gözüme sokmasın.. cep telefonu ekranına benim footoğrafımı kaldırmıs kardeşlerinin fotosunu koymuş bende gördüm bozuldum.. hastalıklı bir düşünceymiş bu kardeş kıskanmak, evet çoğu kişi şimdi aynı şeyi söyleyecek kardeş kıskanılır mı diyecek.. ama onlarda benden abilerini kıskanıyolar.. kayınvalidem eşime söylemiş seni kıskanıyolar paylaşmak istemiyolar diye.. ben bunu eşime hatırlatınca 'onlarada kızdım öyle şaçmalık olur mu sen karımsın onlar kardeşim' diyo.. ama biliyorum onlara kızmadığını bişey söylemediğini fakat bana tavır alıyo kardeşlerini kıskandığımı hissedince, kavga ettik sabah sabah :KK43: ben bu saçma sapan kıskançlıktan nasıl kurutulabilirim ve en önemlisi sanırım kardeşleri ve annesi de benim onları kıskandığımın farkında.. facebooktan fotoğraf çekip çekip abilerine msj atıyolar ya bu kasti değil mi..
Bunu yenmenin tek yolu sevgilerin farklı olduğunu kabul etmekten geçiyor.
Eşiniz haklı. Kardeş, anne sevgisi farklı size hissettiği aşk farklı.
Kendinizi onlara rakip görmekten vazgeçmelisiniz, o zaman herkes daha güzel olacak.
Hatta siz de onları kardeşleriniz gibi görmeyi deneyin.
Onlar çiğ belli ki. Siz daha olgun olup gülüp geçin.
Hatta eşiniz olmadan onlarla vakit geçirin, ablalık yapın, iyi ilişkiler kurun.
Mesela sinemaya tiyatroya gidin, alışverişe çıkın.
Rekabet etmek yerine iyi ilişkiler kurmaya çalışırsanız eşiniz de size tavır almaktan vazgeçecektir.
Selamlar, sevgiler.

Kıskançlığını belli etme. Hatta kıskanmadığını göster açık açık. Erkeklerin hoşuna gidiyor bu kıskançlık.oynar hazır bulmuşken.

kusura bakmayın ama çok saçmalamışsınız.huzurlu giden bir yuvanızda huzursuzluk çıkartmak niye.kaldıkı karşı tarafta saçmalamış olan burda eşinize oluyor farkında mısınız.gidipte tanımadığınız kadınların resmini koymamışya teline kardeşi bu nolcak kardeş candır unutmayın.sizde eşiniz hayatını birleştirmiş sizinle ötesi var mı.eğer gerçekten bu kıskançlık duygusyla baş edemiyorsanız yardım alın.

telefon ekranında fotolarını görünce yüzüm değişti tabi aşk olsun benim fotomu kaldırdın mı dedim o da biliyo bozulcağımı gülerek değişiklik olsun dedim filan dedi sonra benim yüzüm asıldı kardeşi kıskanılır mı filan diye tartıştık onlarda beni kıskanıyor onlara bişey demiyosun diyorum diyorum diyo.. öyle işte..
En büyük derdiniz bu olsun canım. Kardeş bu sevilir. Benim de kardeslerim var. canlarim onlar. Gün boyu konuşur mesajlasiriz. Esimin de kardeşi var. Onların da arası iyi ama çok samimi değiller. Ben iaterim ki daha iyi olsunlar. Esimin kardesiyle ben daha samimiyimdir mesela. Sevgiden insana zarar gelmez. Kıskanmak senin için de eşinin kardeşleri için de çok yanlış bir tutum.
Şimdi eşim beni kardeslerimden kiskansa ve tartışma çıkarsa neye ugradigimi sasiririm ve cok uzulurum. Kardeş ve es çok farklı. Bi kere aynı statüde değiller ki kiyaslayip mesafe koyalım. Ki benim esim kardeslerimi kiskansaydi kardeslerim de eşimi kiskanirlardi eminim. Karşılıklı. Ben kardesime doyasıya sarılıp opemeyeceksem rahat rahat ilgilenemeyeceksem şüphe ederim esimin iyi niyetinden de dusuncelerinden de.

Yavrucuğum adam senin adamın neyini kıskanıyosun ailesinden :KK53:
Bi de kız kardeşleri bekarsa o yüzden şu an çok daha fazla düşkün olabilirler ben de öyleyim ne var bunda.
Dert etme, değilse dert olur :KK25:

Vallah bizdede buna benzer durumlar vardi cnm.. o yönden biraz olsun anliyorum seni. Ben degilde esimin kiz kardesleri annesi babasi dahi benle paylasamiyolardi esimi.. yeni nisanlanmistim ozamanlar, ailesiyle tanidiklarin dugunune gittik. Kiz kardesi kostu abi benimle dans et diye ben sustum hani bozulmadimda dans etsin sonucta kardesi ama benimki gitmedi ben selinayla dans edicem dedi hadi bu neyse ondan sonra hergun yazmalar basladi evlendikten snra. Bugun gel yarin gel burda yat beni gezdir ben yine sustum kardesleri normal dedim ama artik asiri hale geldi gecenin vakti aramalar ben esimin yanindayken esimi benim yanimdan cekmeler, ben oturcam abimin yanina yani esimle aramda oturacak yer yok koca kiz kucagimiza oturucak nerdeyse. Sonunda bende esime dedim rahatsiz oluyorum niye boyle yapiyolar diye bi sure sonrada yetiyo ama. Zaten artik gorusmuyoruz cok sukur hic biriyle ne annesi ne babasiyla bana cok seyler yaptilar.. sen gosterme esine kiskandigini emin ol gun gelir kendi fark eder ve sen kiskancligini gosterdigin surece hic birsey degismez.

kıskançlığın ana nedeni özgüven eksikliğidir bence.

kendine ve eşinin seni sevdiğine güvenmeye çalışarak bu hissini dizginleyebilirsin.

Bunu yenmenin tek yolu sevgilerin farklı olduğunu kabul etmekten geçiyor.
Eşiniz haklı. Kardeş, anne sevgisi farklı size hissettiği aşk farklı.
Kendinizi onlara rakip görmekten vazgeçmelisiniz, o zaman herkes daha güzel olacak.
Hatta siz de onları kardeşleriniz gibi görmeyi deneyin.
Onlar çiğ belli ki. Siz daha olgun olup gülüp geçin.
Hatta eşiniz olmadan onlarla vakit geçirin, ablalık yapın, iyi ilişkiler kurun.
Mesela sinemaya tiyatroya gidin, alışverişe çıkın.
Rekabet etmek yerine iyi ilişkiler kurmaya çalışırsanız eşiniz de size tavır almaktan vazgeçecektir.
Selamlar, sevgiler.
yorumunuz için teşekkür ederim, abla gibi davranmaya çalıştım malesef siz bi yere kadar çabalayabiliyosunuz etkiye tepki olmayınca yürümüyo.. dediğniz gibi olgun davranmaya çalışıcam sağolun..

Vallah bizdede buna benzer durumlar vardi cnm.. o yönden biraz olsun anliyorum seni. Ben degilde esimin kiz kardesleri annesi babasi dahi benle paylasamiyolardi esimi.. yeni nisanlanmistim ozamanlar, ailesiyle tanidiklarin dugunune gittik. Kiz kardesi kostu abi benimle dans et diye ben sustum hani bozulmadimda dans etsin sonucta kardesi ama benimki gitmedi ben selinayla dans edicem dedi hadi bu neyse ondan sonra hergun yazmalar basladi evlendikten snra. Bugun gel yarin gel burda yat beni gezdir ben yine sustum kardesleri normal dedim ama artik asiri hale geldi gecenin vakti aramalar ben esimin yanindayken esimi benim yanimdan cekmeler, ben oturcam abimin yanina yani esimle aramda oturacak yer yok koca kiz kucagimiza oturucak nerdeyse. Sonunda bende esime dedim rahatsiz oluyorum niye boyle yapiyolar diye bi sure sonrada yetiyo ama. Zaten artik gorusmuyoruz cok sukur hic biriyle ne annesi ne babasiyla bana cok seyler yaptilar.. sen gosterme esine kiskandigini emin ol gun gelir kendi fark eder ve sen kiskancligini gosterdigin surece hic birsey degismez.
ayy canım seninkiler aşırıymış baya.. o kadar çocukça kıskançlıkları yok, ararlar mı msj atarlar mı bilmiyorum sonuçta bütün gün işteyiz eşimin telini kurcalama huyumda yoktur.. akşamları aramıyolar en azından:) dediğin gibi artık belli etmicem tşk ederim yorumuna ..

Benim de eşim, benim fotomu telefondn kaldırıp görümcenin fotosunu koysa bozulurdum yani. Burda ben bozulmam diyen bir kadın olduğunu da sanmam. Hatta mailinde kızımın değilde yeğenlerinin fotosu var onu bile istemiyorum. Bu kıskançlık değil bence başka birşey. Yani ilk eşi ve çocuğu gelmeli erkeğin artık . Kardeşlerle tbiki küsmeyecek ama herşeyin bir sınırı var. Haklı konu sahibi kimse kendini kandırmasın..

Kıskançlık duygundan bir an önce arınmalısın, olabilir ve elinde değil ama sen kıskandığını belli ettikçe eşinin aileside bunu kullanıyor olabilir evet hatta kasten zevk olsun diye de yapabilirler bunu...En kolay yolu kıskanmayacaksın başka çaren yok maalesef..

Bence suç eşinizin.
Eğer gereken değeri eşit şekilde sizede hissettirseydi sizde kardeşlerini kıskanmazdınız.
Demek ki onlara olan ilgisi sana olandan daha çok.
Bence biran önce dengeyi kurmalı.Kardeşidir elbet arası iyi olacak ama eşini de unutmayacak..

Bence suç eşinizin.
Eğer gereken değeri eşit şekilde sizede hissettirseydi sizde kardeşlerini kıskanmazdınız.
Demek ki onlara olan ilgisi sana olandan daha çok.
Bence biran önce dengeyi kurmalı.Kardeşidir elbet arası iyi olacak ama eşini de unutmayacak..
YOk artık beni unuttuğu filan yok tam bilmeden kesin çıkarımlar yapmışsınız, kardeşleriyle ayda bir filan görüşüyorlar o da beraber gideriz onlara o yani.. bana sürekli ilgilidir hep başbaşa kalmak ister vb. yani ben eşimin abartu bi davranışı olmadığı halde kıskandığımdan bahsetmeye çalışıyorum..

Kıskançlık duygundan bir an önce arınmalısın, olabilir ve elinde değil ama sen kıskandığını belli ettikçe eşinin aileside bunu kullanıyor olabilir evet hatta kasten zevk olsun diye de yapabilirler bunu...En kolay yolu kıskanmayacaksın başka çaren yok maalesef..
evet belli etmemem gerek..

X