- 28 Kasım 2010
- 41.657
- 137.973
-
- Konu Sahibi Love_lover
Aynısı dedim ama işte ilk oturan kişi olacak anamın oğlu. Yeni gelin evi döşenecek ya şoför olsun. Mantık yok ya.Iyi de akil var mantik var.
Kontratlar kira sözleşmeleri zaten 1 yillik yapiliyor.
Bir omur yasamayi dusunen Yeni evli cifte degil de yabanciya- öğrenciye falan verirsiniz birkac seneye cikmasini istiyorsaniz. Ben ogrenciyken ev sahibim "kontrat doldu" dedi kovdu bizi 1 senenin sonunda. Oysa yaz okuluna da orada kalmak istemistim :)
Normal seyler yani bunlar....
Kardesiniz yeni biriyle tanissa etse hemen yarin mi evlenecek? Az sabretsin kiraci cikinca evlenirler. Ya da aileniz orani kirasini ilk iki sene ogluna hibe eder.
Gul gibi ev neden bosta beklesin ki?
Bu kadarı da bencillik yani, baska birşey degil
Gece gece gicik oldum konuya
Kardesiniz faizle kredi cekmeyecek kadar dindar. Ama sizin paranizin pul olmasina sebep oluyor. Hani kul hakki?hani dindarlik nerde kaldi? Naylon dindarlik bu davranis kusura bakmayin ama.
Evet satsin arabasini borcunu da faiziyle kapatsin. Faizi mutlaka isteyin ayrica. Odesin. Hem para al,hem odeme,hem de bu konusulunca basin agrisin. Hem suclular hem gucluler bu akraba milleti
Denmiyor öyle şeyler aklımdan geçiyor ama denmiyor. Kardeş can. Abla olunca ondan mı ne. Hiç borç muhabbetine girmeyeceksin bunu öğrendim.Gece gece gicik oldum konuya
Kardesiniz faizle kredi cekmeyecek kadar dindar. Ama sizin paranizin pul olmasina sebep oluyor. Hani kul hakki?hani dindarlik nerde kaldi? Naylon dindarlik bu davranis kusura bakmayin ama.
Evet satsin arabasini borcunu da faiziyle kapatsin. Faizi mutlaka isteyin ayrica. Odesin. Hem para al,hem odeme,hem de bu konusulunca basin agrisin. Hem suclular hem gucluler bu akraba milleti
Afedersiniz ama siz soylemediniz diye ille sizi duduklemesi mi lazimdi? Bu yasina gelmis borc alma adabini ogrenememis. Benzer durumlardan yedigim bir kazik var,o yuzden fazla hassasim boyle konularda kusura bakmayinBence benim hatam baştan konuşmamak oldu. Parayı verdim sadece. Deseydim bu parayı yatırım için biriktirdim. Dolar gibi düşün ya da altın olarak ver diye.
Satsın arabayı paranızı da alın. Büyük konuşmak istemiyorum ama hastalık falan olmadıkça kimseye o kadar borç vermem.
Oturduğunuz evi siz aldıysanız tapuyu da üstünüze alsaydınız bari.
Eğer ilk siz evlenirseniz diğer evde siz oturabilecek misiniz bunu da ailenize sorun.
Ders olsun artık annenize bile bankada birikmiş paranızı söylemeyin.
Kardes can da,siz de onun kardesisiniz. Nerde kaldi hani can? Her sey cift tarafli olmali. Siz onun hakkini korurken o sizi magdur etmemeliDenmiyor öyle şeyler aklımdan geçiyor ama denmiyor. Kardeş can. Abla olunca ondan mı ne. Hiç borç muhabbetine girmeyeceksin bunu öğrendim.
Tapu senin üzerineyse bu eve sen geçeceksin ailen diğer eve geçecek.Tapu benim üstüme. Ama ben oturmam o evde. Düşünceme ters yani. Ama ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Evlensem bu ev ne olacak.
Akrabaları ile küs olanları hiç anlamazdım. Artık nasıl küllükler başlıyormuş öğrenmeye başladım. Keşke yaşanmasaydı.Annenize kızıp kardeşinize bilenmişsiniz.
Arkasından konuşmuş olmuşsunuz.
Araya mesafe sokar bu konular, hiç yaşanmasaymış keşke.
Tapu senin üzerineyse bu eve sen geçeceksin ailen diğer eve geçecek.
Bunun neresi mantığına ters anlayamadım? Annen baban sensiz evsiz kalmış gibi davranma çünkü öyle değil. Çok sevdiğim bir laf vardır "acıma acınacak duruma düşersin" diye.. Bence sen de bunu kendine hep hatırlat. Bu arada inşallah ilk sana nasip olur evlenme de aileni çıkarlarınız çatışınca gayet yakından tanımış olursun. Bunu babasıyla bütün malı mülkü mahkemelik olan biri olarak söylüyorum...
Aslinda lafinizin muhattabi sizdiniz. Annenize kizginlikla soylediniz olaylar karisti. Muhattap sizsiniz cunku hayir anne veremem diyebilirdiniz. Annenizin ortak is konusundaki tutumu da aslinda sizi destekler durumda. Ne yapilabilir derseniz? Kardesinizi alin rahat konusabileceginiz yere gidin. Kardesim ben iki iste calisip biriktirdim. Annemin lafiyla hareket ettim. Araba olu bir yatirimdir. Masrafi cok olur. Ben sana guveniyorum. Simdi nasil bir yol izleyelim,deyin. Samimi ve durust olun kardesinize. Ayni duygulari gorurseniz kardesinizden neye anlastiysaniz o yolu tutun. Tatil vs masrafi eger sonradan sizi bunaltacaksa o masrafa girmeyin. Krediyi oduyorsaniz aidati aileniz odesin. O ev de bos durmasin. Temiz birine kiraya verilsin. Madem kardesiniz oturacakmis o evde,evinin kiracisiyla ilgilensin kira ucretini alsin. En azindan sizden aldigi borcun bir kismini kiradan kazanir. Aile ici para mevzulari her zaman netametlidir. Bir daha kazancinizi , birikiminizi kimseyle paylasmayin. Kafaniz rahat olur.Selam kızlar. Direk konuya dalıyorum. Ben memurum bekarım ve ailemle yaşıyorum. Kredi ile bir ev aldım ve ailemle bu evde yaşıyoruz. Ailemin kendi evi var ve boş. Erkek Kardeşimde çalışıyor ve benim krediye kesilenden sonra elimde kalan para kadar maaş alıyor. Yani şuanda eşit maaş alıyor gibiyiz ama o 2 senedir çalışıyor. Benim 28 bin kadar birikmiş param vardı bankada. Annem sen nasılsa bişey alıp satmayacaksın kardeşine borç ver araba alsın kendine dedi. (Kardeşim çok dindar faize krediye bulamak istemiyormuş) O sana ayda bin lira iki bin lira öder dedi. Bende hiç hesap kitap yapmadan verdim. Bankada ayda 400 tl faiz alıyordum. Birde ben elinde para tutamayan çok harcayan biriyim. O nedenle faize koydum ki çekemeyip biriksin kalsın. Neyse 6 ay oldu 6 bin verdi bu parayı harcadım ben. Ailecek tatile gittik falan orda hiç oldu para. Araba geldi masraf arttı tabi ve son iki aydır para veremedi. Pazar günü annem sohbet esnasında bi yakınımız için “iki kardeş birleşip ev almış aslında ortak iş sıkıntı” dedi. Bende sinir oldum. Madem öyle çocuğun aklında yokken benim paramdan haberi yokken niye benden istettin dedim. (Zor şartlarda okudum. İşe girdiğimden beri hep kredi borcu ödedim. Eve yeni eşya aldım. Araba aldım onu Sattım ev aldım. Ailemin evi de 2 yıldır boş. Eğer oğlu evlenirse orda oturacakmış kendi ev alana kadar. 200 tl aidat boş yere ödeniyor birde bu eve. ) doldum bende benim param hiç oldu dedim. Annemle mutfaktaki bu konuşmayı kardeşim duymuş. Pazar günü morali çok bozuktu evde yattı başım çok kötü diye. Annem kardeşin arabayı satıyor senin dediklerini duymuş dedi. Bende sordum neden satacaksın diye senin paran hiç olmasın diye dedi. Sinirden ölüyorum ya. Ben iki işte gece gündüz çalıştım. Biriktirdim. Kardeşim kötü biri değil. Asla üstüne yatmaz bu paranın. Siz olsanız ne yapardınız? Kardeşim çok mülayim. Bir dediğimi iki etmez ama artık 30lu yaşlardayız. Herkes hesabını bilsin dedim.
Kardeşiniz de bunu düşünebilirdi aslında. Bizde aile içinde ev araba alırken birbimize yardım ederiz, kardeş de değil sadece amca, dayı da dahildir buna, sırf faizle almamak için. Ama kimse kimseden TL üzerinden borç almaz, altın olarak alırız çünkü geri ödeme hemen olmadığı için hakki geçmesin kimsenin kimseye diye. Faizle birşey satın almama hassasiyeti olanın borç alma ve ödeme konusunda da aynı hassasiyeti olmalı.Bence benim hatam baştan konuşmamak oldu. Parayı verdim sadece. Deseydim bu parayı yatırım için biriktirdim. Dolar gibi düşün ya da altın olarak ver diye.
Valla kardeşinizle annenizle bir güzel film çevirmiş sizde yemişsiniz. Kardeşinzin dediğiniz hassasiyetleri olsa önce borcuna sahip çıkar öderdi. O araba satılmazdı zaten anneniz sizin sattırmayacağınızı bildiği için söylemiş, kardeşinizde lafını sokmuş arabayıda satmamış. Ayrıca sizin arabanız yokken niye kardeşinize araba aloyorsunuz üstüne bir 20 bin daha biriktirseniz bir senede kendinize bir araba alırdınız ikinci el. Ev konusuna gelecek olursakta şakaya vurup kimse benim evime güvenip gelecek planlamasın diye sende lafı sok. Bak burada sana aman aile kutsaldır tiradı atan çok olur ama adliyeler senin gibi mağdur edilip ailesi tarafından sömürülen kız çocukları ile dolu. Mahkemelerde senelerce uğraşarak hakkını almaya uğraşıyor. Ben senin yerine olsam bir bahane ile borcu bitince evi satardım. Onun parası ilede gelecek vadeden ege taraflarından bir arsa falan alırdım en güzel yatırım. Biz aldık 3 senede ikiye katladı. Düşme değer kaybetme riskide yok. Hemde kimse üstüne konmaya çalışmaz.
Çok çok mantıklı haklısınız.Aslinda lafinizin muhattabi sizdiniz. Annenize kizginlikla soylediniz olaylar karisti. Muhattap sizsiniz cunku hayir anne veremem diyebilirdiniz. Annenizin ortak is konusundaki tutumu da aslinda sizi destekler durumda. Ne yapilabilir derseniz? Kardesinizi alin rahat konusabileceginiz yere gidin. Kardesim ben iki iste calisip biriktirdim. Annemin lafiyla hareket ettim. Araba olu bir yatirimdir. Masrafi cok olur. Ben sana guveniyorum. Simdi nasil bir yol izleyelim,deyin. Samimi ve durust olun kardesinize. Ayni duygulari gorurseniz kardesinizden neye anlastiysaniz o yolu tutun. Tatil vs masrafi eger sonradan sizi bunaltacaksa o masrafa girmeyin. Krediyi oduyorsaniz aidati aileniz odesin. O ev de bos durmasin. Temiz birine kiraya verilsin. Madem kardesiniz oturacakmis o evde,evinin kiracisiyla ilgilensin kira ucretini alsin. En azindan sizden aldigi borcun bir kismini kiradan kazanir. Aile ici para mevzulari her zaman netametlidir. Bir daha kazancinizi , birikiminizi kimseyle paylasmayin. Kafaniz rahat olur.
Kardeşiniz de bunu düşünebilirdi aslında. Bizde aile içinde ev araba alırken birbimize yardım ederiz, kardeş de değil sadece amca, dayı da dahildir buna, sırf faizle almamak için. Ama kimse kimseden TL üzerinden borç almaz, altın olarak alırız çünkü geri ödeme hemen olmadığı için hakki geçmesin kimsenin kimseye diye. Faizle birşey satın almama hassasiyeti olanın borç alma ve ödeme konusunda da aynı hassasiyeti olmalı.
Evlat kayiran, erkegi kizdan üstün goren bir aile icin gece gece üzülüp konu actigina degmez.Aynısı dedim ama işte ilk oturan kişi olacak anamın oğlu. Yeni gelin evi döşenecek ya şoför olsun. Mantık yok ya.boş yere 200 tl aidat birde.
Salaklık değil ama konuşup öyle vermeliydiniz siz, kardesinizde aynı şekilde düşünmeliydi borcu alırken.Tabiki aynen yardım edilmesi ama 28 bin parada iki yılda taksitle ödenir mi? Benim zararım ne olacak demedim ben salağım bence.