Kardeşimle Para Muhabbeti

Gece gece gicik oldum konuya
Kardesiniz faizle kredi cekmeyecek kadar dindar. Ama sizin paranizin pul olmasina sebep oluyor. Hani kul hakki?hani dindarlik nerde kaldi? Naylon dindarlik bu davranis kusura bakmayin ama.

Evet satsin arabasini borcunu da faiziyle kapatsin. Faizi mutlaka isteyin ayrica. Odesin. Hem para al,hem odeme,hem de bu konusulunca basin agrisin. Hem suclular hem gucluler bu akraba milleti

Satsın arabayı paranızı da alın. Büyük konuşmak istemiyorum ama hastalık falan olmadıkça kimseye o kadar borç vermem.
Oturduğunuz evi siz aldıysanız tapuyu da üstünüze alsaydınız bari.
Eğer ilk siz evlenirseniz diğer evde siz oturabilecek misiniz bunu da ailenize sorun.
Ders olsun artık annenize bile bankada birikmiş paranızı söylemeyin.

Aynısı dedim ama işte ilk oturan kişi olacak anamın oğlu. Yeni gelin evi döşenecek ya şoför olsun. Mantık yok ya. boş yere 200 tl aidat birde.

Bence benim hatam baştan konuşmamak oldu. Parayı verdim sadece. Deseydim bu parayı yatırım için biriktirdim. Dolar gibi düşün ya da altın olarak ver diye.

Denmiyor öyle şeyler aklımdan geçiyor ama denmiyor. Kardeş can. Abla olunca ondan mı ne. Hiç borç muhabbetine girmeyeceksin bunu öğrendim.

Bence benim hatam baştan konuşmamak oldu. Parayı verdim sadece. Deseydim bu parayı yatırım için biriktirdim. Dolar gibi düşün ya da altın olarak ver diye.
Afedersiniz ama siz soylemediniz diye ille sizi duduklemesi mi lazimdi? Bu yasina gelmis borc alma adabini ogrenememis. Benzer durumlardan yedigim bir kazik var,o yuzden fazla hassasim boyle konularda kusura bakmayin
İnsanlar tamamen kendi cakalliklarindan boyle davraniyorlar. İnanmayin yani,magdurum pozlari atmasin hic. Yerden goge siz haklisiniz.

Tapu benim üstüme. Ama ben oturmam o evde. Düşünceme ters yani. Ama ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Evlensem bu ev ne olacak.

Denmiyor öyle şeyler aklımdan geçiyor ama denmiyor. Kardeş can. Abla olunca ondan mı ne. Hiç borç muhabbetine girmeyeceksin bunu öğrendim.
Kardes can da,siz de onun kardesisiniz. Nerde kaldi hani can? Her sey cift tarafli olmali. Siz onun hakkini korurken o sizi magdur etmemeli

Tapu benim üstüme. Ama ben oturmam o evde. Düşünceme ters yani. Ama ilerisi nasıl olur bilemiyorum. Evlensem bu ev ne olacak.
Tapu senin üzerineyse bu eve sen geçeceksin ailen diğer eve geçecek.
Bunun neresi mantığına ters anlayamadım? Annen baban sensiz evsiz kalmış gibi davranma çünkü öyle değil. Çok sevdiğim bir laf vardır "acıma acınacak duruma düşersin" diye.. Bence sen de bunu kendine hep hatırlat. Bu arada inşallah ilk sana nasip olur evlenme de aileni çıkarlarınız çatışınca gayet yakından tanımış olursun. Bunu babasıyla bütün malı mülkü mahkemelik olan biri olarak söylüyorum...

Valla kardeşinizle annenizle bir güzel film çevirmiş sizde yemişsiniz. Kardeşinzin dediğiniz hassasiyetleri olsa önce borcuna sahip çıkar öderdi. O araba satılmazdı zaten anneniz sizin sattırmayacağınızı bildiği için söylemiş, kardeşinizde lafını sokmuş arabayıda satmamış. Ayrıca sizin arabanız yokken niye kardeşinize araba aloyorsunuz üstüne bir 20 bin daha biriktirseniz bir senede kendinize bir araba alırdınız ikinci el. Ev konusuna gelecek olursakta şakaya vurup kimse benim evime güvenip gelecek planlamasın diye sende lafı sok. Bak burada sana aman aile kutsaldır tiradı atan çok olur ama adliyeler senin gibi mağdur edilip ailesi tarafından sömürülen kız çocukları ile dolu. Mahkemelerde senelerce uğraşarak hakkını almaya uğraşıyor. Ben senin yerine olsam bir bahane ile borcu bitince evi satardım. Onun parası ilede gelecek vadeden ege taraflarından bir arsa falan alırdım en güzel yatırım. Biz aldık 3 senede ikiye katladı. Düşme değer kaybetme riskide yok. Hemde kimse üstüne konmaya çalışmaz.

Yakın bi arkadaşım ben evi alınca kızdı. Kimseden habersiz biriktir paranı dedi. Neden dedim ? Arkadaşımda ev almıştı. Sonra evlendi başka şehre yerleşti. Sonra babası o evi sat paranın yarısı bizim çünkü sen bekarken aldın o evi dedi bizim yanımızdaydın o zaman dedi. Ben şok olmuştum. Nitekim sattı verdi paranın yarısını. Sende er geç yaşarsın aynısını demişti. Benim ailem yapmaz dedim. Ama para araya giriyor.

Aslinda lafinizin muhattabi sizdiniz. Annenize kizginlikla soylediniz olaylar karisti. Muhattap sizsiniz cunku hayir anne veremem diyebilirdiniz. Annenizin ortak is konusundaki tutumu da aslinda sizi destekler durumda. Ne yapilabilir derseniz? Kardesinizi alin rahat konusabileceginiz yere gidin. Kardesim ben iki iste calisip biriktirdim. Annemin lafiyla hareket ettim. Araba olu bir yatirimdir. Masrafi cok olur. Ben sana guveniyorum. Simdi nasil bir yol izleyelim,deyin. Samimi ve durust olun kardesinize. Ayni duygulari gorurseniz kardesinizden neye anlastiysaniz o yolu tutun. Tatil vs masrafi eger sonradan sizi bunaltacaksa o masrafa girmeyin. Krediyi oduyorsaniz aidati aileniz odesin. O ev de bos durmasin. Temiz birine kiraya verilsin. Madem kardesiniz oturacakmis o evde,evinin kiracisiyla ilgilensin kira ucretini alsin. En azindan sizden aldigi borcun bir kismini kiradan kazanir. Aile ici para mevzulari her zaman netametlidir. Bir daha kazancinizi , birikiminizi kimseyle paylasmayin. Kafaniz rahat olur.

Kardeşiniz de bunu düşünebilirdi aslında. Bizde aile içinde ev araba alırken birbimize yardım ederiz, kardeş de değil sadece amca, dayı da dahildir buna, sırf faizle almamak için. Ama kimse kimseden TL üzerinden borç almaz, altın olarak alırız çünkü geri ödeme hemen olmadığı için hakki geçmesin kimsenin kimseye diye. Faizle birşey satın almama hassasiyeti olanın borç alma ve ödeme konusunda da aynı hassasiyeti olmalı.

Canım iki aydır arabanın masrafı çıkıyor. Birde iş yeri maaşı zamansız veriyor heralde sıkıntı yaşıyor Kardeşim. Soramadım ayıp olacak diye ama. Bende anneme dedim ben kız çocuğuyum oğlun her türlü Yaşar sen önce kızını güvene alacaksın.

Çok çok mantıklı haklısınız.

Tabiki aynen yardım edilmesi ama 28 bin parada iki yılda taksitle ödenir mi? Benim zararım ne olacak demedim ben salağım bence.

Aynısı dedim ama işte ilk oturan kişi olacak anamın oğlu. Yeni gelin evi döşenecek ya şoför olsun. Mantık yok ya. boş yere 200 tl aidat birde.
Evlat kayiran, erkegi kizdan üstün goren bir aile icin gece gece üzülüp konu actigina degmez.
Ne yap et o evi kiraya verdir. Yazik gunah sifir ev. Aidati da varsa demek ki asansorlu falan guzel bir ev. Neden bunca ay boşta dursun? Yazik degil mi senin emeklerinle kazandigin para daha tanimadigin bir kadinin "sifir evde" oturma hevesine gidiyor.
Hem ne varmis sifir olmayan evde oturunca? Gerekli tadilatlari yapar isterlerse dosemeyi boyayi degistirir otururlar.

Ayrica kardesin kit kanaat arabayi odeyemiyor
Kenarda birikmişi yok hala evlenecegim diyor.
Peki neye guveniyor?
Onun dugun salonunu (pasaya layik olsun tabii ki) , mobilya parasini, gelinligi, gelinin kiz kardeşlerinin kuaforunu, burma bilezikleri...
hepsini kardesiniz mi karsilayacak yoksa aileniz -haliyle sen mi sporsoru olacaksin?
Bari kiraya verin de onun dugunune de para biriksin

Tabiki aynen yardım edilmesi ama 28 bin parada iki yılda taksitle ödenir mi? Benim zararım ne olacak demedim ben salağım bence.
Salaklık değil ama konuşup öyle vermeliydiniz siz, kardesinizde aynı şekilde düşünmeliydi borcu alırken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…