• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Kardeşimin sözü yardımmmmmmmm

leyla06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
538
458
103
Ankara
Arkadaşlar, yakında kızkardeşimin sözü var. İsteme ve söz töreni bir arada olacak inşallah(babam naz yapmazsa:))
Erkeğe ve akrabalarına söz bohçası hazırlamalı mıyız? İçine ne koymalıyız?
Bohça ya da hediyeleri nasıl sunmalıyız? Ne zaman vermeliyiz? Hiçbir adeti bilmiyorum yaa
Bohça hazırlamasak ayıp olur mu?
Çifti fotoğrafçıya götürmeyi planlıyorum ve bir söz pastası yaptırmayı, başka neler yapabilirim?
Buarada erkek tarafı şehir dışından gelecek ama yakın bi yer.

Arkadaşlar, yakında kızkardeşimin sözü var. İsteme ve söz töreni bir arada olacak inşallah(babam naz yapmazsa:))
Erkeğe ve akrabalarına söz bohçası hazırlamalı mıyız? İçine ne koymalıyız?
Bohça ya da hediyeleri nasıl sunmalıyız? Ne zaman vermeliyiz? Hiçbir adeti bilmiyorum yaa
Bohça hazırlamasak ayıp olur mu?
Çifti fotoğrafçıya götürmeyi planlıyorum ve bir söz pastası yaptırmayı, başka neler yapabilirim?
Buarada erkek tarafı şehir dışından gelecek ama yakın bi yer.

öncelikle kardeşine hayırlı uğurlu olsun Allah tamamına erdirsin :16:
bi önce dur soluklan ve sakin ol lütfen nasıl heyecan fışkırıyor yazından Allah aşkına :3:
bohça hazırlama konusu karşı ailenin ağzı aranarak(ya da direk damada sorularak) karar verilecek bir durum. çoğu aile sözde bohça hazırlamaz mesela ben de hazırlamıyorum.
o gün için küçük ikramlıklar verilebilir ama şehir dışından geleceklerse bence normal yemek de olması gerekiyor benim de aynı şekilde şehir dışından gelecekleri için yemek + ikramlıklar olacak.
söz mendili denen bir şey var belki duymuşsundur gelin kayınvalidesine "hadi aldınız beni hayırlı olsun:34: " demek amacıyla veriyor. internette bir sürü çeşit görebilirsin.
bunun dışında sana tavsiye en azından sözü geçerli bir büyüğünüze (anne / baba) sormadan iş yapmayın sonra aile büyükleri "kafanıza göre iş yapıyorsunuz bizi saymıyor musunuz" diye hayıflanıyor.
kolay gelsin zor işler zorrrrr :18:

Canım erkek tarafında kaç kişiye bohça hazırlanacak. Önce bunları bir yazarsan neler alınacağında yardımcı olabilirim.

lugavi'nin dediği de doğru, bohça hazırlamak şart değil. Düğün gününe de ayrı bir hazırlık yapacaksınız zaten. Birde o zaman bohça hazırlamak alış veriş yapma işleri olacak. Ama illa bohça şartmış derseniz. Ufak tefek şeyler alıp hediye amaçlı verilebilir. Onun için sıkıntı yapılacak durum değil. Bende nişan ve sözü bir arada yaptım. Uzaktan geldiler. aile arasında oldu. Pek öyle bohça yapmadık. Kaynanama yelek- bluz- atlet-iç çamaşırı- çorap koydum. Eşimede iç çamaşırı- atlet-çorap koydum. vs. yani öyle uzun uzun uğraşmadım. Ama düğün zamanında bohçalar hazırladım. O zaman damada traş takımı- pijama takımı- havlu- gömlek- cüzdan bu tür şeyler almıştım.

Son düzenleme:
Ne zor işlermiş bunlar.
Aileme sorduğumda onlar hiçbir şey yapmak istemiyorlar, o yüzden kardeşimle ben kendi kendime yapıcaz ne yapılacaksa.
Söz mendilini ilk defa duydum, araştırayım.
Hediye olarak süslü kurabiye ya da sabun dağıtmayı düşündük.
Bohça hazırlanacaklar ise:
kaynana
kayınbaba
damat
kayınbirader
elti
yani toplamda 5 kişiler.
Ama onlar bize bohça hazırlamazsa ya da az hazırlarsa (ki kaynana çok cimri) annem bize çok kızacak size ne oluyor meraklıymış gibi bir sürü sey hazırlamışsınız, onlar ne yapmış sanki diyebilir.

Back