• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin sağlık durumuyla alakalı.

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim ama bir sorunum var
küçük kardeşim 7 yaşında. sürekli bir hareket halinde. çok konuşuyor ve derslerde dikkatini toplayamıyormuş hocası söyledi.
bikaç haftadır farkettiğimiz bir durum da var.
kemiklerini kıtlatıyor sürekli.
normal dururken bile ellerindeki ayaklarındaki hatta omuzlarındaki kemikleri kıtır kıtır ettiriyor.
yani bildiğimiz parmak kıtlatma falan değil
içinden oynatıyor resmen kıt kıt ses geliyor
elinin üstündeki kemikleri nasıl beceriyorsa üst üste getiriyor falan.
dr a götüreceğiz bu hafta ama hangi bölüme götürmeliyiz? çocuk doktoruna mı?
çünkü bir tanıdığımız var. hiperaktivite belirtileri olabilir dedi.
kusura bakmayın bilemediğimden sizlere soruyorum.
başına böyle birşey gelmiş yada bilen arkadaşlar varsa yorumunu esirgemesin lütfen.:50:

Bence çocuk doktoruna götürün, o sizi gereken bölüme yönlendirir. Çocuk gelişimi mi, pedagog mu, psikolog mu ondan net öğrenirsiniz.

çocuk doktoruna götürün, o sizi yönlendirir...

konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim ama bir sorunum var
küçük kardeşim 7 yaşında. sürekli bir hareket halinde. çok konuşuyor ve derslerde dikkatini toplayamıyormuş hocası söyledi.
bikaç haftadır farkettiğimiz bir durum da var.
kemiklerini kıtlatıyor sürekli.
normal dururken bile ellerindeki ayaklarındaki hatta omuzlarındaki kemikleri kıtır kıtır ettiriyor.
yani bildiğimiz parmak kıtlatma falan değil
içinden oynatıyor resmen kıt kıt ses geliyor
elinin üstündeki kemikleri nasıl beceriyorsa üst üste getiriyor falan.
dr a götüreceğiz bu hafta ama hangi bölüme götürmeliyiz? çocuk doktoruna mı?
çünkü bir tanıdığımız var. hiperaktivite belirtileri olabilir dedi.
kusura bakmayın bilemediğimden sizlere soruyorum.
başına böyle birşey gelmiş yada bilen arkadaşlar varsa yorumunu esirgemesin lütfen.:50:

canım 7 yasında olduguna göre cocuk doktoru bakar. çocuk doktoru şikayetinizi dinledikten sonra sizi ilgili bölüme sevk eder zaten
benim kardeşime hiperaktivite teşhisi konuldu. şimdi 14 yasında. okul hayatı boyunca bir sürü sıkıntı yaşadık öğretmenleri arkadasları yüzünden.
benim kardeşimde çok kırtlatırdı heryerlerini,cevresinden görüyordu. ama senin anlattıgın kadar öyle kemiklerini üst üste bindirme gibi birşeyi yoktu.
neler neler yasadık anlatsam roman olur. 10 yasında otobüs kaçırma tesebbusune kadar düşün gerisini
biz senelerce tıp fakültelerinde çocuk psikiyatri genetik vs vs bir sürü bölüm dolaştık.
dediğim gibi çocuk doktoruna götürürseniz kendisi ilgili bölüme sevk edecektir sizi

Son düzenleme:
canım 7 yasında olduguna göre cocuk doktoru bakar. çocuk doktoru şikayetinizi dinledikten sonra sizi ilgili bölüme sevk eder zaten
benim kardeşime hiperaktivite teşhisi konuldu. şimdi 14 yasında. okul hayatı boyunca bir sürü sıkıntı yaşadık öğretmenleri arkadasları yüzünden.
benim kardeşimde çok kırtlatırdı heryerlerini,cevresinden görüyordu. ama senin anlattıgın kadar öyle kemiklerini üst üste bindirme gibi birşeyi yoktu.
neler neler yasadık anlatsam roman olur. 10 yasında otobüs kaçırma tesebbusune kadar düşün gerisini
biz senelerce tıp fakültelerinde çocuk psikiyatri genetik vs vs bir sürü bölüm dolaştık.
dediğim gibi çocuk doktoruna götürürseniz kendisi ilgili bölüme sevk edecektir sizi

:53: ay Allahım size de çok geçmiş olsun çok zor birşey şu hiperaktivite.
dersleri çok iyi okumayı matematiği falan süper ama dikkat eksikliği falanda çokmuş.
evde çok konuşuyor iki kişi konuşurken araya girmezse ölüyor bitiyor
yani artık babamda film falan seyredemiyor odasına yolluyor
odasına gitse bir büyüğüyle boğuşuyorlar falan :D
teşekkür ederim yorumun için.

:53: ay Allahım size de çok geçmiş olsun çok zor birşey şu hiperaktivite.
dersleri çok iyi okumayı matematiği falan süper ama dikkat eksikliği falanda çokmuş.
evde çok konuşuyor iki kişi konuşurken araya girmezse ölüyor bitiyor
yani artık babamda film falan seyredemiyor odasına yolluyor
odasına gitse bir büyüğüyle boğuşuyorlar falan :D
teşekkür ederim yorumun için.

sizinki kardeşim kadar ileri olmayabilir belki. benim kardeşim son noktaydı sanırım.
öğretmeni bunu farkettiyse illaki hiperaktivitesinden olmayabilir belki okul sıkıyordur
zeka testi yaptırmadıysanız yaptırabilirsiniz. belki üstün zekalı bir çocuk olabilir.
üstün zekalı cocuklarda kendi yasıtlarının öğrendikleri artık onlara yeterli gelmediği içni, daha da iyisini yapabilecekleri için de derste sıkılıyor olabilir.
Allah kolaylık versin canım.

sizinki kardeşim kadar ileri olmayabilir belki. benim kardeşim son noktaydı sanırım.
öğretmeni bunu farkettiyse illaki hiperaktivitesinden olmayabilir belki okul sıkıyordur
zeka testi yaptırmadıysanız yaptırabilirsiniz. belki üstün zekalı bir çocuk olabilir.
üstün zekalı cocuklarda kendi yasıtlarının öğrendikleri artık onlara yeterli gelmediği içni, daha da iyisini yapabilecekleri için de derste sıkılıyor olabilir.
Allah kolaylık versin canım.

Bak sen söyleyince farkettim.
Kardeşim okumayı ve yazmayı okuldan önce öğrendi.
hatta okulda öğrenciler ancak öğreniyor ya okumayı onlar heceleyerek okuyor öğretmen soru sorduğunda bilemiyorlar ne varki bilmicek diyordu
ödevi olduğu zaman talat lale ile geldi vs sözcüklerini bunları biliyorum niye yazıyım diye yazmıyordu
zar zor yazdırıyordum o zaman uykusu geliyor
söylediğin iyi oldu canım dr a bunu söyleyelim.

Son düzenleme:
Ben bu yaşımda, parmaklarımın bütün eklemleri, boynum, sırtım, belim kütletip duruyorum.. Hemen ciddi bir hastalık belirtisi olarak algılamayın. Daha çok kötü bir alışkanlık. Bence pedagog ilgilenir bu konuyla. Acil şifalar dilerim umarım bu alışkanlığından kolayca vazgeçer.. Sonucu, doktorun ne dediğini bana da özel mesaj ile atarsanız çok mutlu olurum.

Not : Bu kısacık mesajı yazarken bile parmaklarımın üzerinden 2 tur geçtim çıtır çatur :17:

Ben bu yaşımda, parmaklarımın bütün eklemleri, boynum, sırtım, belim kütletip duruyorum.. Hemen ciddi bir hastalık belirtisi olarak algılamayın. Daha çok kötü bir alışkanlık. Bence pedagog ilgilenir bu konuyla. Acil şifalar dilerim umarım bu alışkanlığından kolayca vazgeçer.. Sonucu, doktorun ne dediğini bana da özel mesaj ile atarsanız çok mutlu olurum.

Not : Bu kısacık mesajı yazarken bile parmaklarımın üzerinden 2 tur geçtim çıtır çatur :17:

tatlım işte benim bahsettiğim çıtlatma değil içinden böyle hararetli bir şekilde. kıza sarılıyorum içindeki kemikler halay çekiyor. nasıl yapıyor anlamıyorum.
keşke normal parmak kıtlatma falan olsa.
dururken dişlerini bile gıcırdatıyor. sonra kendiside kıllanıyor bu sefer tırnaklarını duvara falan sürtüyor
yani nasıl anlatıyım burdan da bilemedim.
dışardan görünmüyor içinde bir harektlilik söz konusu :)
tabiki yazarım ne demek.

Konunuzu isteğiniz üzerine Dr.Hanım ın bölümüne taşıdım.
Geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Back