Merhabalar, benim 13 (eylülde 14'e girecek) yaşında bir kız kardeşim var. Kitap okumayı çok seven bir çocuk değil yani genelde bilgisayarı kitaba tercih etmek istiyor. Okul açıkken okulunun kütüphanesinden her hafta bir kitap alıp okurdu ama tabi o da mecburen, kitap okuma zorunluluğu vardı çünkü her öğrenci almak zorundaydı her hafta vs. Neyse işte, şimdi yaz dönemindeyiz, kent kütüphanelerine falan gidiyoruz, yaşına uygun olabilecek kitaplar okutmaya çalışıyorum falan ama artık sıkıldığını, farklı türlerdeki romanları okumak istediğini söyledi. Ben de liseden beri deli gibi polisiye gerilim, asmalı kesmeli, katilli kitaplar falan okurum, evdeki kitaplığım bunlarla dolu. Kardeşim benim okuduğum polisiyelerden okumak istediğini söyledi. Ben de geçenlerde içlerinde en hafif olanını verdim. Pek şiddet içermeyen macera ağırlıklı bir kitaptı. Okudu, bitirdi ve çok sevdiğini söyledi. Kitap okumayı sevmeyen kardeşim şimdi benim kitaplarımı okumak için resmen yalvarıyor fakat ailem tepki gösteriyor buna. Asmalı kesmeli kitaplar okusun da katil mi olsun falan diyorlar. Bana da kızıyorlar ama bana kızmalarının önemi yok, ben kaç yaşındayım sonuçta. Şimdi sorum şu: Ailem tepki gösterdiği için kendi okuduğum kitapları kardeşime vermiyorum. Ama okumayı çok istiyor. Aranızda öğretmen, pedagog, psikolog falan olan mutlaka vardır. Ben kardeşime ne tür kitaplar okutayım? Polisiye kitaplar okuması için yaşı erken mi? Kardeşim için ne tavsiye edersiniz? Ben de kitap okumayı polisiye gibi oldukça heyecanlı türleri okuyarak çok çok sevdim ama ben lisede başlamıştım, onun yaşında değildim. Okuma alışkanlığında insanın sevdiği türleri okuması çok önemli. Nasıl yapmalıyım?