Kardeşimin kitap okuma sıkıntısı

Canim ben ogretmenim hemde yaklasik 700 kitaplik bir kutuphanem var evde. Sana sunu soyleyeilirim bilgisyar oyunlari olsun haberler olsun cok daha fazla siddet icerikli. Ahmet umit, tess gerritsen okutabilirisin. Agatha Christie okutabilirsin. Hatta soyle bir sart koy 1 tane onlardan okusun 1 tane de diger kitaplardan daha edebi icerikli olanlardan boyle sirayla okusun.

Denizler Aslanı, Wilhelm Tell, Sefiller, Robin Hood, Mercan Adası ,Sokak Çalgıcısı , Tom Sawyer ,Define Adası, Beyaz Balina, Kaptan Grant'ın Çocukları , Üç Silahşörler .

çocuklar için dünya klasikleri set halinde 150-200 sayfalık kitaplar ara ara resimleri vardı. Babam almıştı hiç unutmam. O gün hayal kapıları açılmıştı bana. Hala bu ciltli kitapları gözüm gibi saklar-ayrı itina ile bakarım.

Kardeşin için duyarlılığın çok güzel. :KK200:

Merhabalar, benim 13 (eylülde 14'e girecek) yaşında bir kız kardeşim var. Kitap okumayı çok seven bir çocuk değil yani genelde bilgisayarı kitaba tercih etmek istiyor. Okul açıkken okulunun kütüphanesinden her hafta bir kitap alıp okurdu ama tabi o da mecburen, kitap okuma zorunluluğu vardı çünkü her öğrenci almak zorundaydı her hafta vs. Neyse işte, şimdi yaz dönemindeyiz, kent kütüphanelerine falan gidiyoruz, yaşına uygun olabilecek kitaplar okutmaya çalışıyorum falan ama artık sıkıldığını, farklı türlerdeki romanları okumak istediğini söyledi. Ben de liseden beri deli gibi polisiye gerilim, asmalı kesmeli, katilli kitaplar falan okurum, evdeki kitaplığım bunlarla dolu. Kardeşim benim okuduğum polisiyelerden okumak istediğini söyledi. Ben de geçenlerde içlerinde en hafif olanını verdim. Pek şiddet içermeyen macera ağırlıklı bir kitaptı. Okudu, bitirdi ve çok sevdiğini söyledi. Kitap okumayı sevmeyen kardeşim şimdi benim kitaplarımı okumak için resmen yalvarıyor fakat ailem tepki gösteriyor buna. Asmalı kesmeli kitaplar okusun da katil mi olsun falan diyorlar. Bana da kızıyorlar ama bana kızmalarının önemi yok, ben kaç yaşındayım sonuçta. Şimdi sorum şu: Ailem tepki gösterdiği için kendi okuduğum kitapları kardeşime vermiyorum. Ama okumayı çok istiyor. Aranızda öğretmen, pedagog, psikolog falan olan mutlaka vardır. Ben kardeşime ne tür kitaplar okutayım? Polisiye kitaplar okuması için yaşı erken mi? Kardeşim için ne tavsiye edersiniz? Ben de kitap okumayı polisiye gibi oldukça heyecanlı türleri okuyarak çok çok sevdim ama ben lisede başlamıştım, onun yaşında değildim. Okuma alışkanlığında insanın sevdiği türleri okuması çok önemli. Nasıl yapmalıyım?
agatha christie falan okusun
ahmet ümit
jean christopher grange
bunlar bence zararsız

agatha christie falan okusun
ahmet ümit
jean christopher grange
bunlar bence zararsız
Grange'yi kaldırabileceğini pek sanmıyorum açıkçası, onu daha sonra okuyacağım. :) Ben çok severim Grange'yi. Christie ile Ahmet Ümit'e bakacağız kütüphanede de var diyebiliyorum.

Ogretmenim ve bence kardesin cok uc olmayan kitaplari okuyabilir. Grinin ello tonu serisini okumasında ne biljm agatha cristie tadindakileri okusun. Yeter ki okusun hafif yada agir bi dil olmasi farketmez.

Merhabalar, benim 13 (eylülde 14'e girecek) yaşında bir kız kardeşim var. Kitap okumayı çok seven bir çocuk değil yani genelde bilgisayarı kitaba tercih etmek istiyor. Okul açıkken okulunun kütüphanesinden her hafta bir kitap alıp okurdu ama tabi o da mecburen, kitap okuma zorunluluğu vardı çünkü her öğrenci almak zorundaydı her hafta vs. Neyse işte, şimdi yaz dönemindeyiz, kent kütüphanelerine falan gidiyoruz, yaşına uygun olabilecek kitaplar okutmaya çalışıyorum falan ama artık sıkıldığını, farklı türlerdeki romanları okumak istediğini söyledi. Ben de liseden beri deli gibi polisiye gerilim, asmalı kesmeli, katilli kitaplar falan okurum, evdeki kitaplığım bunlarla dolu. Kardeşim benim okuduğum polisiyelerden okumak istediğini söyledi. Ben de geçenlerde içlerinde en hafif olanını verdim. Pek şiddet içermeyen macera ağırlıklı bir kitaptı. Okudu, bitirdi ve çok sevdiğini söyledi. Kitap okumayı sevmeyen kardeşim şimdi benim kitaplarımı okumak için resmen yalvarıyor fakat ailem tepki gösteriyor buna. Asmalı kesmeli kitaplar okusun da katil mi olsun falan diyorlar. Bana da kızıyorlar ama bana kızmalarının önemi yok, ben kaç yaşındayım sonuçta. Şimdi sorum şu: Ailem tepki gösterdiği için kendi okuduğum kitapları kardeşime vermiyorum. Ama okumayı çok istiyor. Aranızda öğretmen, pedagog, psikolog falan olan mutlaka vardır. Ben kardeşime ne tür kitaplar okutayım? Polisiye kitaplar okuması için yaşı erken mi? Kardeşim için ne tavsiye edersiniz? Ben de kitap okumayı polisiye gibi oldukça heyecanlı türleri okuyarak çok çok sevdim ama ben lisede başlamıştım, onun yaşında değildim. Okuma alışkanlığında insanın sevdiği türleri okuması çok önemli. Nasıl yapmalıyım?

Amerikan sapığı tadında kitaplar olmadığı sürece bence okuyabilir polisiye gerilim kitaplarını. Bu arada amerikan sapığı kitaplığımın baş köşesindedir.

Kardeşin çocuk değil artık, yaşına uygun dediğimiz kitaplar bizim okuduklarımızın basitleştirilmiş versiyonu olabilir. Mesela sefillerin tek ciltte toplanmış, sadeleştirilmiş versiyonu gibi. Ben 11 yaşında nutuk, 12-13 yaşında sofinin dünyasını okumuştum.

Kitap okumak iyidir, ama hep aynı tür üzerine gidilirse ki bu da polisiye gerilim gibi kişiye pek bir şey katmayacak kitaplarsa okuma hızını arttırmaktan başka işe yaramaz. Evet sevdiği türle başlasın ama başka türlere de yönlendirmelisin. Hatta ailen polisiye istemiyorsa severek okuyacağı başka kitaplar da bulmalısın. Mesela zülfü livanelinin "son ada" sıyla başlayıp diğer ütopya ve karşı ütopya kitaplarına geçebilirsin. O yaş çocuklar genelde böyle ütopik şeyler okumayı seviyorlar.

Bence fazla abartiyorsunuz
Götürün bir kitapçıya
Birakin secsin istediği kitabi..
Bir dogru bir yanlış yaparak
Kendi kitap okuma zevkini olusturacaktir.

Bir yerde okumustum bir adam surekli korku filmi/kitabi okuyormus
Bunun cok olumsuz etkisini görmüş
Adam suanda evliymis ama tek basina bir odada kalamiyormus illa yaninda birisi olmaliymis

Yani her seyde dengeyi sağlamak lazim

Eger kitabiyla ben ilgilenecegim diyorsaniz da bir korku bir farkli türde kitap verin derim ben

Sizin kardeşiniz iyi kütüphaneden alıp okuyormuş benim kız kütüphaneyi begenmiyor direk satın alıp okuyor bıktım artık:KK17:
sherlock holmes kitapları ile doldu kitaplığımız

X