Kardeşimin kitap okuma sıkıntısı

hah dan brown yaşlandıkça bi tutukluk oluyo bende:)) kayıp sembol , cehennem bunları okuyabilir ..

Christie okumuşluğum yok benim pek ama kent kütüphanesinde olması lazım onun kitaplarından. Yani bence de bişey olacağı yok, bazen diyorum bu konuda ailemi çok mu takıyorum diye. :)
Agatha Christie cinayetten ziyade çözümüyle ilgilenir ve otopsi sahneleri vs yoktur hiç. Neredeyse tamamen zihin çalıştırıp soruşturmayla halleder. Önce kendiniz bir-iki tane okuyabilirsiniz. Benim tavsiyem dedektif olarak Hercule Poirot olanları tercih etmeniz olur.

Hatta bence siz de mutlaka okuyun, özellikle bazı kitapları çok güzeldir.

İstediği bir kitabı okuduktan sonra klasiklerden bir tane okusun. Sonra tekrar istediği bir kitap...

Böylece her türü incelemiş olur.
Evdeki kitap setlerini tekrar kurcalayayım. Tek bir türe bağlı kalmasını ben de istemiyorum. Ben zamanında birçok tür okudum ve hiçbirini polisiye kadar sevmedim ama okudum neticede diğerlerini de. Haklısın.

Eğer kardeşiniz normal bir çocuksa normal polisiye bir kitap okuyabilir Onu en iyi tanıyan sizsiniz Psikopat bi çocuk değilse kontrollü verin Ama sadece vermekle bitmiyor Kitaplar üzerine konuşun onunla Neyin gerçek neyin kurgu olduğunu ayırt edebilsin Ben kendi öğrencilerimi kitaplar konusunda serbest bırakıyorum İstediği polisiye siyasi sosyolojik kitapları okuyabilirler Ama kendi çevreleriyle paylaşmak kaydıyla Polisiye bir kitaptaki olay örgüsünü tartışabilin Paylaşın Mantığı akıl yürütmesi gelişsin Zaten o zaman düşünce akışına göre sakıncalı yerlerde düşüncelerini etkileyecek müdahaleler yaparsınız Sadwce cinsel ve aşırı kan kokan kitapları vermeyin şimdilik

Önce ben bi elden geçireyim o zaman, ondan sonra o okusun. Kütüphanede kesin vardır bence istemeyeceğimiz kadar çok sayıda.
Sherlock Holmes falan da okutsam mı acaba?

Verdiğim kitap bir doktorun arkadaş grubuyla kış tatiline çıkması ve orada arabalarının bozulması üzerine ilk buldukları eve kendilerini atmaları, eve girdikten sonra evde bazı gariplikler farkedip bizim doktorun garipliklerin peşine düşmesi ve sonrasında başına gelenlerle ilgiliydi. Öte yandan şehirdeki dedektif arkadaşı da bizim doktorun izine düşmüştü. Bu şekilde yani, otopsi sahnesi yoktu bile.
Kardeşim normal bir çocuk. Bu kitap hakkında da konuşmuştuk, olay örgüsünü falan çok sevmişti.

Önce ben bi elden geçireyim o zaman, ondan sonra o okusun. Kütüphanede kesin vardır bence istemeyeceğimiz kadar çok sayıda.
Sherlock Holmes falan da okutsam mı acaba?
Nil'de Ölüm, Ölüm Diken Üstünde, Briç Masasında Cinayet gibi gayet güzel kitapları vardır Agatha Christie'nin. On Küçük Zenci'de ise dedektif yok, olayı sadece yazıyor ve siz kendi kendinize akıl yürütüyorsunuz. Bunu da tavsiye ederim.

Kardeşinize değil -çünkü yer yer vahşi ve kanlılar- size Craig Russell'ı kesinlikle tavsiye ederim. Hele ki Kanlı Masallar...
Kanlı Kartal, Kanlı Masallar, Ölümsüz, Karnavalın Efendisi, Ölüm Meleğinin Şarkısı kitapları var. Bir deneyin derim (olaylar sırayla gitmiyor, yani her kitap ayrı olay ama ekibin gelişimi, ekip üyelerinin yaşadıkları kronolojik sırayla devam ettiğinden eğer bu sıra önemli derseniz baştan başlayın, yok önemli olan olaylar derseniz istediğinizden başlayabilirsiniz)

Ayy canım yaa gerçekten ailenin bu duruma karşı çıkmasına üzüldüm... Peki kardeşin ailenle konuşsa ? yani ben böyle severim falan. Ya da hangi kitabı okuduğunu göstermese ?

Kan ve vahşete Grange ve Tess Gerritsen'dan dolayı çok aşinayım. :) Mesela Tess Gerritsen'ın Cerrah romanında sapık bir katil kurbanlarına önce tecavüz ediyor, sonra da kadınların vajinasını alıp (evet elindeki neşterle ameliyat edip vajinayı söküyordu) hatıra olarak saklıyordu. O öyle çılgın bir kitaptı. Russel'ı da okudum zamanında, Ölüm Meleğinin Şarkısı oldukça sağlamdı.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, Christie'ye yönelelim.

Tamam gayet güzel Kontrollerinizi biraz gevşetin dediğim gibi O büyüyor artık Beraber paylaşın Tavsiyelerde bulunun Ama seçim onun olsun Dediğim gibi bariz bi aşırılık yoksa müdahale etmeyin

Ayy canım yaa gerçekten ailenin bu duruma karşı çıkmasına üzüldüm... Peki kardeşin ailenle konuşsa ? yani ben böyle severim falan. Ya da hangi kitabı okuduğunu göstermese ?
Söylüyor o da, kurgu bunlar gerçek değil ki falan diyor ama bende bir anneanne var ki başımızın etini yiyor söz konusu bu tip kitaplar olduğunda. :) Ya onun karşı çıkması önemli değil, kardeşimin yaşı da uygunsa bu tarz kitaplar için, okuyacaktır çünkü istiyor çocuk.

Gerritsen'le olan tanışıklığım Rizzoli&Isles'a kaynaklı, diziyi izleyip spoilerları alınca kitaplara yönelmedim hiç.

Bir de -yine sizin için- Patricia Cornwell'i öneririm. Kay Scarpettalı kitapları iyidir.

Hmmm :) Aslında 1 önerim var :)) ailenizden kim karşı çıktıysa bu konudaki yorumları okutun ? :)))

Hiçbir kitap insanı katil/hırsız/tecavüzcü/ahlaksız yapmaz.
Destek olun kardeşinize ne istiyorsa onu okusun.
Zaten bir süre sonra okuma zevki gelişecek kendisi daha iyilerini seçecektir.

Ben onun dizisini hiçbir zaman sevemedim. Bir dizi, kitaptan ve kitaptaki karakterlerden o kadar da bağımsız olamaz, cidden. Dizi tamamen yazık etti o Rizzoli Isles serisine. Ben Cerrah'la başladığımda ortada dizi falan yoktu. Her zaman kitaptan uyarlama dizi ve filmlerde kitaplar çok daha iyidir. Ayrıca şu saatten sonra o seriyi okur musunuz bilmiyorum ama dizi kitaba bağlı değil, kitaplardaki olaylar çok başka. Ben diziye şöyle bir bakayım dedim, Rizzoli ve Isles karakterleri kitaptakinden o kadar uzak ki... Kitaptaki Rizzoli kısa boylu, kıvırcık saçlı, bakımsız, sönük, erkeksi bi tiptir mesela, dizideki uzun boylu, birazcık maskülen ama manken gibi bi hatun. Yine Isles için de, kitaptaki Isles oldukça soğuk ama çok güzel ve çok asil, içine kapanık bir kadınken dizideki sarışın, çok cana yakın, espritüel bir kadın. Ben şok olmuştum o karakterleri dizide öyle görünce.
Bir de bi sahnesinde güya yanmış ceset diye zenci bir adam koymuşlardı otopsi masasına, orada bitti o dizi benim için.

Hiçbir kitap insanı katil/hırsız/tecavüzcü/ahlaksız yapmaz.
Destek olun kardeşinize ne istiyorsa onu okusun.
Zaten bir süre sonra okuma zevki gelişecek kendisi daha iyilerini seçecektir.
Bence de yapmaz, beni yaptı mı? Hayır.

Bende o tarz okurum.
Tvde izlediklerinden daha zararlı olmaz diye düşünüyorum. Birde kitap okuması önemli ve faydali soğutmamak lazım. Elinizde John Verdon kitapları varsa okumasina müsade edebilirsiniz,güzel akılcı polisiye,gerilim tarzı ve öyle asmali kesmeli ifadeler gecmiyor fazlaca merak uyandıriyor.

Cocuk.zaten kitap okumayi sevmiyor,kirk yilin basinda begendigi bir tür olmus,bunu da okmasin diye aileniz mi alacak elinden...
Neden kitaplar boyle turlere ayriliyor acaba,herkesin begenisi farkli diye,herkes kendine uygun gordugunu secsin,kitap okumaya bir yerden baslasin diye...okuma aliskanligi kazandiktan sonra zaten,zamanla okudugu turlerde degisecektir.ailenize aynen bunu soyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…