kardesimin igrenc mesajları..

evet herkesin ahlaki değerleri farklıdır ben konu sahibi gibi düşünüyorum Türk ahlak ve değerlerine göre düşünüyorum. tecavüz ,çocuk gelin ,taciz gibi konular zaten toplumun kanayan yarası. Belki ailesi bu kişiyi yola getirir
aynen dediğiniz gibi herkesin değerleri farklı..ben nasıl size saygı duyuyorsam,konu sahibi de kardeşine ve sevgilisine saygı duymak zorunda..neticede yetişkin kişiler...
son cümlenizle kendinizle çelişiyorsunuz..ailesi yola getirir diyerek,yol derken kendi düşünceniz doğru onlarınki yanlış diyosunuz yani..

bu kk de kimse Türk ahlakına sahip değil herhalde yoksa bizim ahlaki değerlerimiz bu kadar mı köreldi anlayamadım??? Kız size derdini anlatmış neler yazmışsınız. Belki kız evleneceğiz diye düşünüyordur belkide bir zorlama var. Sizin oralarda bu durum nasıl karşılanır bilemiyorum ama benim yaşadığım çevrede bu hoş karşılanmaz benimde babam abimin böyle mesajlarını okusa kahrolur.

Evet; sahip değiliz; belli ki konu sahibinin kardeşi ile sevgilisi de sahip değil.

21 yaşımdan beri aktif cinsel hayatım var; yaklaşık bir yıl sevgilim ile aynı evde yaşadım; yukarıda da yazdım; aileler anneler babalar vs herkes bu durumu bildi.

Hayat sadece sizin gördükleriniz ile sınırlı değil; bu bizim hayatımız; konuda da konu sahibinin kardeşi ve sevgilisinin.

Bu nedenle konu sahibine yahut bizlere karışmak düşmez.

Ahlak da bacak arasında değil beyindedir bence. Çalmam, çırpmam; kimsenin hakkını yememeye çalışırım; kimsenin hayatını didiklemem, kiminle cinsel ilişkiye girdiğim beni alakadar eder; siz beni ahlaksız olarak nitelerseniz de güler geçerim.

[QUOT E="minnakmimar, post: 41224385, member: 551786"]türkün ahlakı oradan geçiyor şekerim öğrenemedin mi ? :KK14:ahlak demek seks demek başka birşey değil :KK14:[/QUOTE]
ahlak anlayışımız aynen yazdığın gibi

bu kk de kimse Türk ahlakına sahip değil herhalde yoksa bizim ahlaki değerlerimiz bu kadar mı köreldi anlayamadım??? Kız size derdini anlatmış neler yazmışsınız. Belki kız evleneceğiz diye düşünüyordur belkide bir zorlama var. Sizin oralarda bu durum nasıl karşılanır bilemiyorum ama benim yaşadığım çevrede bu hoş karşılanmaz benimde babam abimin böyle mesajlarını okusa kahrolur.

Babanız , abinizin özel mesajlarını niye okusun ? Asıl soru bu değil mi.

[QUOT E="minnakmimar, post: 41224385, member: 551786"]türkün ahlakı oradan geçiyor şekerim öğrenemedin mi ? :KK14:ahlak demek seks demek başka birşey değil :KK14:
ahlak anlayışımız aynen yazdığın gibi[/QUOTE]
hayırlısı olsun ne diyelim daha neler göreceğiz acep :KK14:

her konuda "saygı " diye bağırıp dururken,kk daki konularda mesela,yok erkekler el sıkışmam,yok türbanıma laf ediliyor,diniöi yaşayamıyorum vs gibi,oralarda herkes saygıdan bahsesiyor,sevmeseniz de saygılı olmak zorundasınız diye..
ama evlilik harici cinsel ilşki olunca konu,milli değerimizden girip zinadan çıkılıyor maşllah..

evet herkesin ahlaki değerleri farklıdır ben konu sahibi gibi düşünüyorum Türk ahlak ve değerlerine göre düşünüyorum. tecavüz ,çocuk gelin ,taciz gibi konular zaten toplumun kanayan yarası. Belki ailesi bu kişiyi yola getirir

Rıza ile yaşanan , birbirini seven iki sevgili arasındaki muhtemelen müstehcen mesajlardan toplumun kanayan yaralarına nasıl geçiş yaptınız ?

Ne kadar rahat insanlar haline gelmişiz biz herkes evlilik dışı yaşadıkları cinselliği normal bulup soruyu soran kişinin üzerine gitmiş bence kendinize gelin modern hayat adı altında iyice Avrupalaşmışız zina denen şeyden bihaber gibi
Konuyu dine cekmek yasak.
Günahları kendine . 26 yasında iki insandan bahsediyoruz.
Özel hayatlarını da günahlarını da sorgulamak kimseye düşmez.

Size ne? İster evlenir, ister evlenmez, ister erotik mesaj yazar. Kız nasıl kendine bu lafları söylettiriyor diyorsunuz da karşılıkla yapılan bir şey bu. Bazı şeyler bir tek erkeklerin zevk alması için değildir yani. Siz sadece evli insanlar seks yapıyor falan sanıyordunuz galiba :/
Aşın artık bunları ya. Bu toplumun kanayan daha çok yarası var ona gelene kadar. En başta da bu zihniyet.

herkesin düşünceleri farklıdır. ben farklıyım, o farklı, bu farklı... Herkesin aile yapısı farklıdır konu sahibi buraya konu açacak kadar önemsediyse bu konuyu demekki onların aile yapısıda farklı... Konuyu uzatmaya gerek yok "Her koyun kendi bacağından asılır" deyip kapatıyorum. iyi günler arkadaşlar

her konuda "saygı " diye bağırıp dururken,kk daki konularda mesela,yok erkekler el sıkışmam,yok türbanıma laf ediliyor,diniöi yaşayamıyorum vs gibi,oralarda herkes saygıdan bahsesiyor,sevmeseniz de saygılı olmak zorundasınız diye..
ama evlilik harici cinsel ilşki olunca konu,milli değerimizden girip zinadan çıkılıyor maşllah..
zaten bu ülkedeki tek haram o gibi davranılıyor adam kessen hırsız olsan birşey yok birliktelik oldu mu waow çok günah zina bilmem ne :KK14: eşit değer asla verilmiyor nedense

Ne kadar rahat insanlar haline gelmişiz biz herkes evlilik dışı yaşadıkları cinselliği normal bulup soruyu soran kişinin üzerine gitmiş bence kendinize gelin modern hayat adı altında iyice Avrupalaşmışız zina denen şeyden bihaber gibi

Belki kardeşi inanmıyor, müslüman değil. Belki zina yapmayı önemsemiyor. Bize ne, size ne bundan? Kişinin kendi hayatı kendikuralları. Belki avrupalaşmış bir çift var karşımızda... Hatta belki imam nikahı kıydılar zina olmasın diye. Bunların hiç biri bir başka insanın mesajlarını okumayı meşrulaştırmıyor.

Rıza ile yaşanan , birbirini seven iki sevgili arasındaki muhtemelen müstehcen mesajlardan toplumun kanayan yaralarına nasıl geçiş yaptınız ?
"tecavüz ,çocuk gelin ,taciz gibi konular zaten toplumun kanayan yarası" bu konuyla ilgili söyledim ben yazdığım cevapları okuyup cevap yazarsanız. ben zaten Avrupaileştiğimizi kastettim. uzatmaya gerek yok benim düşüncelerim bunlar

herkesin mizacı değer yargıları hoşlandıkları mutluluk anlayışları ahlak algıları farklıdır. Bize kötü gelen başkasına iyi yada hoş gelebilir. Adam bu şekilde mutlu oluyor bu yolu seçiyor demek ki.
Tercihini bu şekilde yapıyor diye mesajlarını eşyalarını karıştırmak onu ayıplamak doğru mu sizce ?

Kardesinizin mesajlarini okumaniz yanlis
Ortada eger bir suc var ise de bu sadece o kizin sucu degil sonucta iki kisilik bir eylem var ortada
Ozgurlukse iki kisinin ozgurlugudur
Suc ise de iki kisinin sucudur taraf tutarken erkekleri koruya koruya basimiza cikardik biraz adil olun ya

herkesin düşünceleri farklıdır. ben farklıyım, o farklı, bu farklı... Herkesin aile yapısı farklıdır konu sahibi buraya konu açacak kadar önemsediyse bu konuyu demekki onların aile yapısıda farklı... Konuyu uzatmaya gerek yok "Her koyun kendi bacağından asılır" deyip kapatıyorum. iyi günler arkadaşlar

Ama kardeşi bir birey. Aile yapısıyla ya da ailenin dayattığıyla aynı hayatı yaşayacak diye bir şey yok. Bunu kavramak lazım önce, sonra da saygı duymak...

İnsan bazen kurduğu cümlenin ne anlama geldiğini bilmeli.Ahlakın Türk ü İngiliz i olmaz.Ahlak ahlaktır.Rahat yaşam biçimi vardır,tabulu yaşam biçimi vardır.Bunun ahlaksızlıkla alakası yok.6 yıldır birlikte olan iki sevgilinin cinsellik yaşaması ve birbirleriyle fantezi içerikli konuşması ahlaksızlık olmuyor.26 yaşında bir erkek adamın cep telefonundaki özelini kurcalamak ve hayatını sorgulamak ve kardeşini tecavüzcü sapık gibi yansıtmak ne oluyor acaba.

"tecavüz ,çocuk gelin ,taciz gibi konular zaten toplumun kanayan yarası" bu konuyla ilgili söyledim ben yazdığım cevapları okuyup cevap yazarsanız. ben zaten Avrupaileştiğimizi kastettim. uzatmaya gerek yok benim düşüncelerim bunlar

musmutluluk , konudan bağımsız olduğu için cevabınız sizi alıntıladım. Elma ile armut kadar birbirinden farklı bu konu ile sizin yanıtınız.

Belki kardeşi inanmıyor, müslüman değil. Belki zina yapmayı önemsemiyor. Bize ne, size ne bundan? Kişinin kendi hayatı kendikuralları. Belki avrupalaşmış bir çift var karşımızda... Hatta belki imam nikahı kıydılar zina olmasın diye. Bunların hiç biri bir başka insanın mesajlarını okumayı meşrulaştırmıyor.
sorun sadece mesaj okumakta değil hadi onu geçtim başlı başına bir ayıp zaten de misal bu aile bunu kaldıramayacak bir aile ise bunun eğitimini zaten 26 yaşına kadar vermiş olmaları gerekirdi misal benim ailem de böyle bir aile değildir bunun bilincinedyim kalkıpta şu yaşımdan sonra böyle bir eğitim almam ha aykırı davranıyorsa zaten kazık kadar olmuş bu yaşından sonra nasıl müdehale edilebilir ki çok saçma