Kardeşimin evine gidemiyoruz

Mesajınızı tekrar okuyunca fark ettim ki, siz bu adamın huyunun farklı olduğunu en başından biliyorsunuz. Neden üstüne üstüne gittiniz?

Bizde de var gıcık bir enişte. Gidip de 1 ay kalmam asla hem de iki kişi. Bu biraz yangına körükle gitme değil midir? Anne kalsın hadi kız kardes belki daha az kalır döner. Yani size abilik yapmayan bir adamdan bu derece samimi bir hareket görmeyi ummak bebek de olacak olsa öncelikle bence fazla bir beklenti olmuş. İlk hatanız bu.

İkincisi adam ik bık etmiş buna rağmen konu soğumadan 1 ay sonra hemen tekrar gitmiş kız kardeşiniz 3-4 günlüğüne. Evleriniz çok mu uzak? Neden gidince bu kadar fazla kalıyorsunuz? Bir gece kalıp ertesi gün dönebilir, bir ay için 3-4 gün fazla.

Adam zaten garip bi tip onu tinlamadiginizi ve bastirabileceginizi dusunmussunuz ama beklediğiniz gibi tepki vermemiş.

Huyu güzel olan, aileniz abiniz gibi olan insanda o da sizi kendisi davet ediyorsa kalınabilir. Ancak bile bile lades demeyi saygısızlık olarak görüyorum.

Olaylar olduktan sonra onun hatası nikaha gelmemesi olmuş bu konuyu iyice uzatmış. Sonra zaten diğeri de olunca ipler iyice gerilmiş ama sizin de aileniz hiç alttan almayıp biraz durumu bana göre fişeklemis. Özellikle babanızın iyi madem bundan sonra hiç gelmiyoruz demesi ne kadar hoş ve cozumcul?

Olmamış yani bir şekilde. Bence herkes birbirinden aileni bir şekilde hoslanmiyorken bu derece zorlamayın zaten. Böylesi belki de daha iyi olmuştur.

Ben de ilk sayfadaki yorumlar gibi size bir sey dusmez kardesiniz kabullendikten sonra diyecektim. Ama aile apartmaninda oturup kardesinizi iyice ailesinden koparip kole etmeye calisan bir aile gibi geldi okudukça konuyu.

Bu durumda ben olsam kardesimi yanlzi birakmam. Ama iste bu adam insana iftira da atar, 19 yasindaki kardesiniz gitmesin bence. Anneniz gitsin, babaniz gitsin, kizlarini yanliz bırakmasin.

Ben doğum yapınca yanımda kimin kalacağına trip yapan kocaya mı empati yapacağım ? Hani çocuk benden çıkıyor ya ? Benim sağım solum yırtılıyor ya ? Kocama halt yemek düşer. Annem ve kız kardeşlerim olacak yanımda tabiki. 3 gün çok az bu arada doğum sonrası yardım için en az 1 ay kalmalılar. Benim sağım solum dikişli ama kocam ayağını uzatamıyor diye empati yapayım ? Yok yaa.
Bir de üstüne bu koca beni aile apartmanında yaşatıyor.
Hadsiz köpek 2 kere yatak odasına girildi diye baldızın babasını aramış.

Belki fazla naif düşünüp farklı bakıyorum olaya ama eğer bu tarz şeyler varsa adam belli seviye birilerini istememekte haklı olabilir.
Evet naif düşünüyorsunuz. Adam kendi ailesiyle ayni binada yaşıyor, bu kız her gün onun ailesini görüyor. He bunlar olmasa da kadin doğum yapmis, annesi-kardesi tabii ki de yardima gelecek. Doğumdan sonra herkes mükemmel insan olmadığı için tek başına bakamiyor çocuğuna, yanina birilerini istiyor dogal olarak

Aynı konuyu kadınlar eş ailesi için açsa mesafe koy, gelip gitmesinler devamlı eşinle konuş ailesiyle konuşsun dencekti.
Adam mesafe koymak isteyince ne değişiyor?
Görüşmek istemiyorsa gitmeyin yada o yokken gidin dönün?
Adamın yatak odası hassasiyeti var demekki, burda çok kez okuduk, kadında olunca normal adamda olunca neden sorun?
Adamı savunmıyorum ama demekki görüşmek istemiyor meseafeli olmak istiyor bu neden bukadar kötü?
Kardeş ailesiyle görüşüyormuş, sık sık gelip gidiyormuş damadıda görmeyin yani.
Eşin ailesine tek gitsin sen gitme diye yazılıyor burda kadınlara. Bunları kadınlar yapınca iyi erkek yapında tüh kaka, neden?

Ben bu yatak odama asla girilemez yakarım yıkarım hassasiyetini bir tek tek vasfı evlenmek olan kadınlara ait bir şey sanıyordum. Erkekte ne iğrenç duruyor ya.
Benim evimde misafir lavabosuyla yatak odam karşı karşıya kapısı da hep açıktır yatak odamın.
Ne farkı var dişer odalardan hiç anlamam. Hadi herkesin hassasiyeti aynı olmak zorunda değil kimi içim mahremdir de bu kadar vay nasıl yatak odama girilir diye kriz çıkartanların düşük ıqlu olduğu kanaatindeyim

Kadında olunca da erkekte olunca da embesillik.
Görüşmek istememe gibi bir seçeneği yok dağ ayısının. Evlenmeyecek o zaman.

Ben bu yatak odasi durumlarina bazen hak verebiliyorum ama o da şöyle durumlarda: şeytan gibi kv, görümce,teyze vb yani kadin bir geliyor her yeri karıştırıyor, çekmecelere bakıyor, her seye yorum yapıyor. İşte bu tarz kişilerin evet girmemesi hatta onlar gelince kilitlenmesi lazim. Ama normalde ne biliyim çocuğunu emzirecekse, namaz kılacaksa vb durumlarda yatak odasında yapılır yani ne olacak diye düşünüyorum.
Ayrıca bu konudaki baldız zaten ablasina yardima gelmiş tabii ki de yatak odasina da girip bir seyler almak durumunda kalmıştır, çok normal.

İyide sorun sizin kardeşinizde
Bu durumdan sizin kadar rahasız değil demekki, o şekilde yaşamayı seçtiyse size laf düşmezki
Annesini-babasını evinden kovduruyorsa sorunu kovan kadar kovduranda arayın

kadında olunca normal
Ben kadınınkini de normal bulmuyorum. Neymiş odadan bez almış. Histeri krizi gibi. Buldumcuk olmak gibi geliyor. Böyle yatak odama girdiler, kutsalıma saldırdılar diye kendini duvara çarpan saç baş yolan bi tip canlanıyor gözümde. Bilmiyorum bana garip geliyor.

Oğlum ilk doğduğunda normal doğum olmasına rağmen dikişim çoktu. Annem bizdeydi. Eşim salonda yattı. Annem bebek ben yatak odasında yattık. KK şok, KK iptal. Evet evet. Doğru duydunuz. Annem kondomların olduğu çekmecenin yanında çift kişilik yatağımızda yattı. Bir ara gece uyandım, baktım kondomları şişirmiş, balon niyetine oynuyor. Anne yat uyu onlar kutsalım karıştırma çekmecelerimi dedim de duruldu Allahtan.

Evlenmeyecek o zaman demek benden izin almadan kimse evlenemez demek değil. Böyle düşünüyorsa evlenip kimseye zorluk çıkarmaması gerek demek. Aslında çok temel Türkçeyle anlaşılabilecek bir şey söylemişim ama bu cümleye karşılık “Hmmm ok sana sorsunlar bundan sonra :s “ tadında cevabınız neticesinde muhakeme yeteneğiniz olmadığını gördüm ve üzülerek varsa nikah akdiniz veya yoksa herhalde evlilik salahiyetiniz hakkında hiç iç açıcı olmayan bir kanıya vardım üzülmemeniz açısından sizinle paylaşmıyorum şimdilik.

Üfff benim annem bu. Babannem yatak odalarında namaz kıldı diye çıldırdı. Özel hayatıymış bilmem neymiş ben utandım kendi annemden o an . Sanki odaları seks oyuncağı dolu. Ev doluydu kadıncağız seccadesini serip namaz kılıp çıktı yedi sanki

Aile apartmanında yaşanması her gün aileyi gördüğünü mu gösterir yoksa ailesine maddi açıdan bağımlı kalıp ev alamayacağım çok belli ailemin bize verdiği evde kalalım, denildiğini mi gösterir?

Çok belli ki kira vermemek ablasına da mantıklı gelmiş de orada yaşıyor. Kirada olduklarını hiç düşünmüyorum.

Bu nedenle bazen insanların maddi açıdan ailelerine dayanmalarinin ya da onların maddiyatindan yararlanmalarinin diyelim bir bedeli olur. Karı koca olarak aile apartmaninda oturarak bu bedeli ödüyorlar.

Çok sorun olsaydı bu durum abla için çoktan taşınmış olurlardı. Bu nedenle bu aile apartmanı olayına fazla takılındi bence. Sanki kimsenin hiç bir çıkarı yokmuş da silah dayatarak orada kaliyorlarmis gibi.

Sırf aile apartmaninda oturuyorlar diye ya da bebek doğru diye aslında kimin nasıl olduğu bilinirken bilmiyormuş gibi davranmak da komik. Azcık insanları tanıyıp ona göre davranmak lazım.

Açıkçası bu sizin çözebileceğiniz cinsten bir problem değil, kardeşiniz pasif, enişteniz rahatsızsa gitmeyin, en başta gururunuz için gitmeyin derim.

Ben şahsi olarak misafir seven biri değilim, ama kendi çekirdek ailem gibi eşimin çekirdek ailesini de AİLEM olarak görürüm; misafir değildir onlar. Onların gelirken odalara geçerken izin almasına da gerek yok, evimde yabancı gibi oturmalarını istemem. Damadınız çok garip biri, şenlik görmemiş dediğimiz tiplerden biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…