Kardeşimin evde tek kalamama korkusu

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.741
12.324
arkadaşlar 13 yaşında bi erkek kardeşim var
normalde evde biz yokken hep tek dururdu sabah akşam
bukış bi korku filmi izledi paranormal activity
fragmanını izlediğinde korkmuş gece anneme diyomuşki ben sizinle yatıcam
sonra hem korkup hemde arkadaşlarıyla filme gitmiş ogün bu gündür çocuk evde tek kalamıyo :KK59:
nekadar konuştum ama yok çocuk evde tek kalamıyo bu durumda ne yapıcaz biz :KK50:

Merhaba arkadaşım.
Öncelikle onbeş yaşında olduğumu belirteyim. Aynı sorunları çok ağır şiddetle yaşıyodum. Hatta daha ağır , geceleri ağlayarak uyuyakalıyordum falan.Geçen sene biraz daha azaldı , korku filmi izlemedim hiç. Annem bu konuda hiç yardımcı olmadı kendi başıma yıllarca bu sorunla yüzleşmeye çalıştım. Ama en son bu senenin başında kimsenin baskısı olmadan ışıklarım kapalı uyuyabilmeye başladım , artık ışıkla uyuyamam hatta. Benim sana önerim kardeşinin yanında ol. Geceleri aynı odada yatın ama asla korku filmi izlemesine izin verme . Mesela ona çaktırmadan korkunç bir film serisini izlet , orada böyle şeylerle hep dalga geçiliyo ya , oyüzden. Ama ona belli etme rahatsız olduğunu . Sonra bişekilde yine ona belli etmeden bunların konusunu aç , bakalım neyden korkuyormuş. Kendi başına halledemezsen bir psikoloğa görünmesinde fayda var.Ama panik yapma her çocuk hayatının belli bir döneminde bunu yaşar.Bana kimse yardımcı olmadığı için çok şiddetli yaşamıştım bu korkuları , sen kardeşinin yanında ol , yardımcı ol. :KK1:

canım benim çok teşekkür ederim zaten geceleri beraber uyuyoruz
bende ufakken yani senin yaşlarındayken korkardım karanlıktan ama bu erkek çocuğu alışması gerek
bu bırak karanlığı gündüz bile evde tek durmuyor bizimki
o korku filmini bi izledi korkak kesildi başımıza
bende kardeşimi cesaretlendirmeye çalışıyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum:44:

o yaşta ki çocuk o filmi izlerse korkar 20 yaşında kuzenim izledi bi hafta kendine gelemedi ))

banada çok dedi izle diye ama korkarım diye izlemedim yaşım 24 bu arada :KK9:

Nasıl alıştırıcaz bu çocuğu evde yanlız kalmaya ya :KK59:
eskiden kalırdı o filmi izledi tek başına binanın içinde bile korkuyor
anne kapıyı kapatmayın ışık kapanırsa açarsınız diyo :44:

Ben neredeyse 30 yaşındayım, geçen hafta ben izledim, tırstım da tırstım.Filmde yorgan çekilme sahnesi var, sabaha kadar yorganı birileri çekecek diye koca halimle ben tırstım.
Erkek-kız ayrımı olmaz, 13 yaş için ciddi sorunlar yaratması olası bir film zaten.Baştan izlemiş olması sıkıntı verici zaten.Keşke izlememiş olsaymış.
Hepimizin çocukluğunda biraz somut döneme geçmeden önce böyle vakalarımız olmuştur.Büyümesi, mantıklı şeylerle kurguyu ayırması lazım onun için de biraz zaman lazım.
Ben de 10-12 yaş arası korkuya kapılmıştım.Annemlerle yatıyor, evde bile tek duramıyordum.Çok berbat bir dönemdi.Deli gibi korkuyordum.
Tavsiye değil ama bana anneannem kurşun dökmüştü, o günden sonra korkunun k"si kalmadı bende.
Yani iş beyinde bitiyor.Böyle bonibon tarzı şekerlemeler alıp, ilaç kutusuna koysanız, hergün sabah-akşam bir tane içerse korkusunun geçeceğine dair onunla konuşsanız, psikolojik olarak buna inanır ve belki de geçer.

arkadaşım rica ederim öncelikle
korkularını yenmesi için bence yapması gereken şey yüzleşmek , bunların gerçek olmadığını heran ona hatırlatmalısınız.
ayrıca inançlı biriyseniz ve inançlı bir kardeşiniz varsa yatmadan önce birlikte dua okuyun ve bu duaların onun koruyacağını söyleyin , cidden koruyorda korkuları uzaklaştırıyor dualar.
bunun dışında bana göre psikolğa gitmek çok işe yarayabilir.keşke zamanında annem ve babamda benle ilgilenseydi de bir psikoloğa götürselerdi yada yardımcı olmaya çalışsalardı.onun yerine kızdılar ama.sen sakın kardeşine kızma.ayrıca düşünceli bir abla olman negüzel herkesin senin gibi bir ablası olsa keşke

X