- 4 Ocak 2011
- 1.399
- 24
- 118
- 35
- Konu Sahibi pelintoprak
-
5 yıldır kardeşimin eşi ve 2 yeğenimin annesiyle kavga ettim hemde ne kavga. yaşadığımız şehire misafir olarak her yıl gelirler benim evimde kalırlar sık sık anneme gidiyoruz.
5 yıl boyunca kardeşime ve bize hep saygısız davranmış bir kadındır. annemle kız kardeşimle kavgası tartışması laf sokmaları hep oldu. ama ben hep idare etmeye çalıştım buraya geldiklerindende evimi açtım istedikleri gibi rahat ettiler benim çocuğum olmadığı evimde rahat ediyolardı. yeğenlerimi öz çocuğum gibi sevdim. ev aldıklarında eksik eşyalarını aldım. maddi durumum benimde iyi sayılmaz ( 800 tl maaşla geçiniyorum). ama yine bu saygısız sürekli kavga etmek isteyen bizi herkese şikayet eden bizi kötüleyen gelinimizi idare ettim. taki geçen akşama kadar( annemdeydik onlar erken kalkıp eve geldiler. 1 saat sonra eşimle kalktık eve gittik. herkes balkonda otururken kardeşim yanıma gelip (diğer kardeşimin eşi aslı) aslı bana niye slm vermiyor bizi hesaba almıyor annem zaten o...u , karısına dönerek bundan sonra babamı şeyine bile takma demesi beni delirtti içimde bugüne kadar tuttuğum ne varsa döktüm herşeye katlandım ama anneme babama bu hakaretleri etmesine katlanamadım. önce aslı sana slm vermediyese git aslıya sor beni karıştırmayın kardeşim dedim anlamadı ağır ağır konuşmaya başladı. bende yeter bıktım sizden karının dolduruşuyla anana babana sövüyorsun terbiyesiz bu şırpıntı içinmi ailene küfür ediyosun.
o sırada gelin ayağa kalktı '''senin ağzını yırtarım ben size evimi açıyorum''' dedi.
bende '' evini açmakla olmuyor kızım ağırlamak gerekiyor. ben hazırlıyorum sen yiysun ben topluyorum ben yıkıyorum yemeği ben yapıyorum sen sadece huzursuzluk çıkarıyorsun '' dedim çünkü gerçekten böyleydi.
sonra akşamın o saatinde toplanıp gittiler.
ben gerçekleri söyledim haketmişlerdi. yıllardır kardeşimide bizide hep eziyor. hep ben konuşayım söyleneyim ama kimse bana karşı konuşamasın çünkü ben hep haklıyım diye düşünen bi kadın.
diğer eltisi aslıyla konuşmuyor aslıya da bize davrandığı gibi davranıyor. akılsız kadın hadi biz görümceniz kardeşimizin hatrı için alttan alıyoruz. ama altin aslı da senin gibi el kızı seni sürekli niye alttan alsın ki? akılı olsan bunu düşünürdün.
bi yandan seviniyorum içimdeki herşeyi söylediğim için bi yandan da keşke bunlar yaşanmasaydı diyorum(
kardeşin ve sen suçlusun. annesine o...u diyen bir adamın kardeşinin yengesine şırpıntı demesi çok da tuhaf değil.
olan aileye gelen gelinlere olmuş.
Keşke dövseydin. Saçını başını yolsaydın. Eline geçen -onların- eşyalarını balkondan atsaydın. Ohh canıma değsin deseydin bir de. Ben olsam yapardım heralde .
​yuh ya sacmalamayın lutfen adam ve karısı aynı ayarda bellı ama konu sahıbesı haklı yanı annesı sonucta laf soeyen kardesıde olsa agzının paynı vermekle ıı yapmıskardeşin ve sen suçlusun. annesine o...u diyen bir adamın kardeşinin yengesine şırpıntı demesi çok da tuhaf değil.
olan aileye gelen gelinlere olmuş.
dövmeye yeltendimde araya eşim girdi. o saçlarını ta yakalıyodum eşim tuttu beni. ben 37 yaşındayım eşim beni ilk defa böyle gördüğünü söylüyor. düşünün artık 25 yaşındaki gelin hanım bizi ne hale getirdi.
senin ne hakkin varki gelini dövmeye sizin gibi görümceler yüzünden aile icinde huzur kalmiyor,lafa bak saclarini yakaliyormus gelinle ugrascana annene küfreden abine terbiye dersi ver
evet kardeşim suçlu ama ikincisi ben değilim. malesef kardeşim ve karısı suçlu. karısı kendi söylemek isteyip söyleyemediklerini kocasına söylettiği için kardeşimde başkasının dolduruşuna gelip anasına babasına küfrettiği için suçlu.
her insanın bi damarı vardır o damara basmayacaklardı olanlardan kendileri sorumludur. ben durup dururken bişey yapmadım çizmeyi onlar aştı. yıllardır neler çektiğimizi tüm akrabalarımız bilir. alttan ala ala sinir hastası olduk.
hep başkalarını suçlayan kendi hatalarını görmeyen bir gelinimiz var malesef. siz rahat olun geline bişey olmadı o şuanda keyfinde alıyorum haberlerini.
haklıyım ama o oldu işte gelin hanım şimdilerde anlatıyormuş eşe dosta '' kardeşiyle tartışırken birden bana saldırdı ben bişey demedim ki '' diye anlatıyormuş. kardeşim gayet normalde onla konuştu geldi bunları söyledi. yıllardır doldura doldura bu hale geldik. kardeşim karısından korkan bir erkek. görümce olarak söylemiyorum akrabalarımız bile bilir. şimdiye kadar karısına şu pantalonumu ütülesene bile diyemez. kalkar kendi ütüler akşam yemeğini kendi hazırlar offff kaç gündür atamadım içimden iyi mi ettm kötümü keşek tutsaydım yine içime atsaydım diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?