Kardeşimin asabiyeti

denolina

İstismar Yardım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
792
180
Kardeşim 14 yaşında kız bir ergen. Sinirlendigi zaman eline ne geçerse fırlatıyor kendi telefonunu fırlatıp bozdu, 2 gün önce sehpayi kirdi. Dün tablet aldık bugün ben televizyonun kanalini degistirdim diye kumandayi bana atti tabletime geldi benim tabletimi kırdı. Aglamaktan canım çıktı yeni almıştım dah dün almistim. Tabletin kirildigini gördü gitti eşyalarını topladi evden kaçmaya kalktı. Annemler evde değildi. Kapıyı kitledim engel olmaya çalıştım bu seferde cami acti atlamaya kalkti. Bende aldim bunu bir güzel yere çaldım annemleri aradim 10 dakika içinde geldiler. ben bilerek kirmadim dedi 3 saat ağladı. Biliyorum isteyerek yapmadi ama çok üzüldüm. Ve korktum. buraya neden yazdim bilmiyorum. Ne sormam gerek onu da bilmiyorum. Başıma agrilar girdi.

Bi ara Bende oyleydim pisikologla gorusmeli ama yavas yavas atmamayi ogrendim o cevreye verdigi zarar karar kendide yipraniyor cunku farkinda bile degil yardimci olun

Psikiyatriye gitcek yarin. Ama psikiyatriye pek sicak bakmıyor

iyilikle yaklaşın bu aralar pek üstüne gitmeyin zaten tedavi olduğunda bu durum yavaş yavaş ortadan kalkacak inşallah. ergen psikolojisi gerçekten çok farklı fazla sıkmaya gelmiyor

Öfke kontrolü, ergenlik filan da bir yere kadar. Kardeşinize saygı ve sınırları öğretilmemiş galiba. O kadar da olmaz. Çok mu şımartıldı? Evde otorite kurulamadı mı?

biz yere bişeyler attık mı kendimiz toplayacağız diye atamazdık
ya da "sonra ben kullanamayacağım bunu"düşüncesi gelirdi oan, kıramazdık

Kardeşin yetişirken hatalar olmuşluğunda payı var , sinirli asabi hırçınlık birikmiş her daim.. bir çocuğu sinir ettikçe hırçın ele avuca sığmaz hale geldiğini görüyoruz.. birde ergenlik eklenmiş tabii...
Ama geçecektir inşaallah. doktoru ihmal etmeyin. derdi veren Rabbim derman aranmasını da dilemiş...

Eski konularınızı okuduğumdan soruyorum; kardeşiniz de sizinle farklı bir ailede büyümemiş, sizin geçmişten gelen tramva sebeplerimiz mi onda da etkili, yoksa anne-babanız onun için bir şey yapmayı düşünmüyorlar mı? Çünkü psikiyatriye sıcak bakmamak falan çok naif kalıyor, diğer şeylerin yanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…