Kardeşıme yardım edemıyorum ne yapabılırım lutfen yardım...

svgzbrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
140
7
68
benım erkek kardesım 24 yasında ve ruh olarak cok kotu durumda hemde cok ufak bısey ıcın.tabı bızım ıcın oyle cunku ona gore yasamak bıle gereksız.kendını yuzunu begenmıyo.cok cırkın oldugunu ve ınsanların sureklı ona baktıgına ınanıyo.halbukı gayet normal.bır arkadası burnun buyuk dıyerek bozmus moralını ve bu gıderek buyudu.su an kımseyle gorusmek konusmak dısarıya cıkmak ıstemıyo.onunla konusmaya calısıyorum.abla cok kotuyum durmadan dusunuyorum napıcagımı bılmıyorum yasamak ıstemıyorum dıyo.ona ısterse gıdıp bır psıkologla yada cok buyuk sorunsa estetık uzmanla gorusup amelıyat olabılecegını hep yanında olacagımı soyluyorum.ama yok kımseyle gorusmek ıstemıyorum.ona sorunun kafasında oldugunu ve uzman bırının muhakkak ona yardımcı olacagını kendı kendıne cozum bulamayacagını soyluyorum ama yok hazır olmadıgını soyluyo kabul etmıyo.evlıyım her zaman yanında olamıyorum annemde ne yapıcagını bılemıyor.karsılıklı aglıyolar.cok korkuyorum kendıne bısey yapmasından.babasız buyuduk.belkı bıze anlatamıyodur dıyorum.ınternetten arastırdıgım kadarıyla depresyon belırtılerıde var hıc bısey yapmak ıstemıyo sadece uyumak herkesden uzak dusunmek ıstıyo.doktora goturemıyoruz ne yapmam lazım cok yardıma ıhtıyacım var.nasıl mutlu olmasını saglayabılırım bılmıyorum arkadaslar.

Çok geçmiş olsun canım çok zordur psikolojik hastalık yaşayan bilir Allah kimseye vermesin.. Ne yapıp edip mutlaka psikiyatriye götürmelisiniz.. Mutlaka gitmeli yoksa iş içinden çıkılmaz bir hal alır anlattığın kadarıyla kendi çözebileceği birşey değil.. Eğer ikna edemiyorsanız hiç bir şekilde ozaman siz gidin görüşün doktorla o size bir yol gösterecektir. Yalnız bırakmayın yanında mutlaka birileri olsun.. Acaba size anlatmadığı başka şeylerde mi var Kız arkadaşı falan varmıydı?

2 sene once bırı vardı kız ayrılmak ıstemedı ama bı sekılde ayrıldılar.ne yapıcagımı bılemedım dedıgın gıbı gıdıp bı uzmanla gorusmelı.dun aksam aradıgımda kuzenımle beraber dısardaymıs.o kadar rahatladımkı.ama bu sabah yıne kotu olmus annem aradı ne zaman gelıceksın dıye bende eve yenı geldım esımle ılgılenıyım bıraz dedım ıste bende bı tek senden medet umuyorum napıyım kızım dedı .cok zor grıp olsa ılaç verırsın ama buna bısey yapamıyosun..

Dışarı çıksa sürekli belki ona daha iyi gelicek ama içinden gelmiyordur ne yapsın.. İnşallah gelip geçicidir bu durumu.. Sabahlarımı genelde kötü oluyo yoksa belli olmuyormu zamanı? Sizin içinde çok zor karşınızda bu durumda olması. Bende çok kötü günler geçirdim annemde oturur benimle ağlardı çok şükür iyiyim artık ama ilaçlar terapi ve bol bol dua.. Onu doktora gitmeye ikna etmelisiniz.. Ama size çok doktor gezmiş biri olarak söylüyorum doktora gitmeye karar verdiğinizde mutlaka çok iyi araştırın çünkü gerçekten bu işin ehli olan çok az psikiyatri var.. Allah yardımcınız olsun canım..

sağol allah razı olsun.inşallah oda şifa bulur bı goturebılsek .

Dış dünyayı bilemiyor demek ki,kimse onun burnuyla ilgilenmeyecek, hayatta ilgilenilen iki şey var para ve satatü..Bunlar olduğunda burnu çam kadar olsa bile görmeyecekler..Ayrıca herkes neden mükemmel olmak istiyor kendine has özellikler daha hoştur.Ben çok düzgün tipleri beğenmem sıkıcı olur kardeşine söyle bak güzel bir bayan olarak dürüstçe söylüyorum..Karekteristik özellikler daha çekicidir anlamıyor büyük ihtimalle ergen di mi?

Ona çok ünlü bebek gibi kızlarla çıkan çirkin adamlar göster internetten ki çirkin değilmiş ayrıca kendisi...Fransız Gerard dipardeu fitbolcu ronaldinho(bu adamın kız arkadaşları barbi gibi) tamam yakışıklılık kişiden kişiye değişir ama şimdi bu adamlar brad pitt gibi değiller yani doğruyu söylersek..Gerard dipardeu çok canlı neşeli bir erkek çok daha çekici bence bu özellikler..Yakışıklı süzgün olmasından..Ya da ronaldinho başarılı ve vefalı fakirlere yardım ediyor bahsederken bile gözü nemleniyor bunlar daha önemli inan..Ona söyle odadan çıksın dünyaya göz atsın ergenlik bitince hepsi geçecek de..Bu ergenlik ne menem bir şeydir insanın aklı devre dışı kalıyor bu hallerine gülecek ileride..

İki tane erkek resmi göster biri yaşlı ama yakışıklı biri de vasat görünen ama genç..İşte o zaman gençliğinin değerini bilecek ve eldeki mevcut durumun olanaklarının kullanacak..Mantıklı olmayı öğrenmesi şart ömür boyu mantık ona yol gösterecek yoksa yakışıklıkla hayat geçmiyor?güzel ama cins bir kız onun hoşuna gider miydi?Ya da sırf bir kızın güzel olması sevmesine yetiyor mu?:26:

Pardon 24 yaşında olduğunu okudum ama dikkatimden kaçmış..Yani kardeşimiz ergenlikten 20-21 yaşı geçerek genç erkekliğe adım atmış.Bu durumda yine yukarıda dediklerim geçerli onu çekici kılan karekteri olucak kendine güveni zekası neşesi hayatla mücadele edebilmesi başarıları...Bu özellikler zaten onu çok hoş gösterecek!

Erkeklerde ergenlik donemi biraz daha uzun surebilir, onunla alakali bi SIKINTI var anladigim kadariyla. Zamanla asicaktir.

sagolun arkadaslar dedıgınız gıbı bıraz orneklı konustuk sımdı bıraz daha ıyı gıbı yada sıkıntısını bellı etmıo ıns daha ıyı olur.tekrar tesekkurler..

çok geçmiş olsun bende panikatak ankseyite hastasıyım çok zor günler geçirdim şimdi yine çok zor günler geçiriyorum Allah kimseye psikolojik rahatsızlık vermesin yaşayan anlar sizin derdinizi anlıyorum kolay değil
kardeşiniz kendisini değersiz hissediyor içine kapanmış sebepsiz üzgün bunlar bana depresyon içerisinde olduğunu gösterdi psikiyatra gitse ilaç vericektir 6 aylık bir tedavi uyguluyorlar gidibilirse psikologa önce götürün gereksiz ilaç vermesinler zaten gerekirse psikolog psikiyatra yönlerdirir
ama zaten depresyon 6 ay içerisinde morallede düzelebiliyor
nasıl insanın midesi agrırsa kolu agrırsa bazen insanın beyninden kaynaklı ruhuda ağrır işte bu depresyon kendinizi üzmeyin geçecek bir dönem
kardeşinizin evde yalnız kafasını dinelemsine izin vermeyin tek kalırsa kafasını kendini çok dinleyip insan durumunu daha ağırlaştırıyor mesela arkadaşlarıylşa gezsin tozsun kızlarla çıksın spor yapsın dans etsin
duygusal müzik duyguusal filmler izletmeyin neşeli müzikler falan dinlesin
kısacası çevresindeki herşey buna insanlarda dahil pozitif olucak
inşallah tez zamanda iyileşir

saol cnm.dısarı cıkmaya basladı ıste ama olesıne.inş sende cok daha aydınlık gunler gorursun.

çok geçmiş olsun. konunun uzmanı değilim ama vücut dismorfik bozukluğunun belirtileri sanırım. benim yazmak istediğim birşey var. burnuyla ilgili estetik operasyon konu olursa karar vermeden önce mutlaka psikiyatr ile görüşün. pişman olacağı ve geri dönüşü olmayan sorunlar yaşamamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…