Kardesim kurtaj olmus !

Ne kadar reşit olduğu da önemli.. Yorumları okumadım. Ancak 18 yaşında mi reşit 25 yaşında mi atıyorum. 17 yaşında bir kız kardeşim var ben de yikilirdim. Hem ailem açısından hem onun bunca şeyi tek başına yaşamasından. Çok zor bir durum. Empati kurunca gerçekten aşırı üzüldüm... O reşit size ne diyemicem ama abla gibi konusmalisiniz bence kardesinizle olayları onun için daha zor hale getirmeye gerek yok ama... ama işte. Zor bir durum

Bence bu hanımefendi olay duyulursa kız kardeşinin adı çıkarsa bu dolaylı olarak onun da ismini lekeler diye annesi istemediği halde kızı evlendirmek için uğraşıyor ki ismi temizlensin. Bu arada fake olma ihtimali bana da yüksek geldi. Adamın biri bana buradan fake hesap alıp facebook hesabını bile vermişti tanışmak için :)

KİB'ledim inandırıcı gelmedi.
Gerçekse de SANA NE?! Kardeşin sizin malınız mı biriniz evlendirmeye çalışıyor biriniz inat değil mi evlendirmeyeceğim diyor.

Doktorla ilişkiniz mi varda kardeşiniz söylemeden haberiniz oldu?

18 i geçmiş ister kürtaj olur ister erkek olur sizene ?

Bi rahat bırakın şu kardeşlerinizi de bdv yi de!!!

madem bılıyorsunuz ve bukadar namus namus dıyorsunuz
keske kardesınızın o namusunu once onla bı konussaydınız bakalım
nolmus ne bıtmıs...

kardeşim kürtaj olmuş ama ;
acaba tehdit mi edildi ?
gururu incindi mi ?
canı çok yandı mı ?
psikolojisi nasıl ?
bundan sonra nasıl olacak destek almalı mıyız?
karşı tarafla oturup konuşulmalı mı?
önce aklına gelecek sorular bunlar olmalıydı kardeş ablası değil namus bekçisi olmuşsun direkt

kardeşiniz belki tecavüze uğramıştır, belki erkek arkadaşı zorla beraber olmuştur.
belki kendi isteyerek yapmıştır ama kürtajdan sonra çok pişman olmuştur.
kendisi bunalımda ya da depresyonda da olabilir.
elbette namus önemlidir ama siz bi abla olarak daha olgun davranın.
nasıl olduğunu anlatmasına izin verin, ona destek olun.
hata yapmış olabilir, pişman olmasa dahi ona yol gösterebilirsiniz. doğruyu gösterebilirsiniz.
bir çıkmazın içindeyse ona yardımcı olabilirsiniz belki de.
çare evlilik değil malesef, evlilik hayatının kararmasına neden olacak belki de, o zaman vicdanınız rahat olacak mı?

insan hayatında namusu şerefi için yaşadığı kadar sevdikleri için de yaşar. ve namus bacak arasından ibaret değildir.

Kardesim zamaninda kalbimi cok kirdi , beni onceden yaptigi hatalar yuzunden tamamen kaybetti zaten , bu saatten sonra gozumde bir kedinin degeri ondan daha cok var,
Daha buyuk ne hata yapabilir diye dusunuyorumda ? Sizce bundan daha buyuk ne hata yapabilir ? , evden mi kacabilir ? Kacti zaten? Madde mi kullanir? Kullandi da zor biraktirdik .
Ben size adeti söyleyeyim.

Eğer erkek kardeşiniz yoksa ve sadece iki kardeşseniz namus temizleme görevi size düşer.

Allah kurtarsın sizi şimdiden...
Amin, kendi hayatimi bir degersiz icin vericek degilim , bir kere yasiyorum onuda hapislerde geciremem , benim amacim bu olayi en hasarsiz sekilde atlatmak
Elinden tutatsam yuz vermis olurum , yine devam eder yaptigina .
peki dertlibacı seni de anlıyorum ama sizce namus sadece biriyle yatmak ya da yatmamak mı?
Namus bir butundur , hirsizlikta namussuzluktur , bir erkekle yatmak ta namussuzlukdur bana gore . ikisinin birbirninden farki yok .

tabii canımm evlensin!
yoksa kirlenmiş koca adınızın şanı yıka yıka paklanmaz....
üffff...saçmalıklar saçmalıklar....
kız kürtaj yapmış belli ki gelecek görmüyor...mantık yahu !

boşver dertlibacı bu işin çözümü aile şerefini kurtarmak çek silahı alnın şakından vur 2 sinide

Kızkardeşinizin yaşamış olduğu travma veya masum bir bebeğin ölmesi değilde elalemin duyması mı tek derdiniz?
Nasıl başınıza gelmiş böyle birşey ben anlatayım.
Evde sevgi göremeyen bir birey (sizin gibi bir ablayla başetmek zordur muhakkak) dışarda sevgi arayışındayken bir hata yapmış olabilir.
Anneniz akıllı bir kadına benziyor,umarım sizin gazınıza gelmez.

namus ve şeref diyorsunuz. bu durumda kardeşiniz birinden hamile kalınca namussuz ve şerefsiz oluyorsize göre.
ama yanılıyorsunuz. namus ve şeref çok farklıdır. hırsızlık,kul hakkı yemek, bir insana iftira atmak,
dürüst olmamak,sırttan vurmak vs. namussuzluk ve şerefsizliktir.
kısaca kardeşinizin olayı bu kavramların dışındadır

"Kendisi reşit bu arada"
iste anahtar kelime bu, kendisi reşit, ne zaman kiminle evlenecegine de cocuk dogurup dogurmaya da kendi karar verir. Hangi devirdeyiz zorla evlendireceksiniz? Eger kendilerinin evlenem karari varsa destek olursunuz o kadar, ama siz bu konuyu ortaya atmayin.

bu ablayken boyle bıde anne oldugunda dusunemıyorum...
kardesı ıcın aılesının serefını kırleten bırı olarak bahseden evde kımbılır nasıl davranıyorda kardesı hıcbırseyını anlatmıyor
kardesınızın hayatdakı en zor sınavı sanırım sızsınız

Malesef mezhebim genis degildir benim . Cok geri kafaliyim , namusluyum , turkum . Ama siz fransiz asilli abd de okumus , kral torunusunuz heralde bunlar size bayagi normal geliyor .

Soyledigin seyler cok yanlis cok cirkin ama ne dememizi bekliyorsun?ailenin adiymis vs
Tek aile siz misiniz?sadece seref sizde mi var? Olmus bitmis kizcagizin psikolojisi onemli su asamada birakin kendi karar versin ben evleniyorum anne diye gelsin soylesin ailesine
Siz de karismayin susup bir kenarda durun bence zira boyle ablalik olmaz

Suphanallah ! , ZORLA yaptirilan birsey yok ortada , kendisi kosa kosa evlenir zaten , mesela annemin istememesi !

her şeye rağmen kardeşindir. aile arasında kırgınlıklar olur ama yarın bir sorun olduğunda ilk yanında olacaklar da ailendir.

bir erkekle yatmak namussuzluk değildir. özgür iradedir. insanlar sevdikleriyle sevişebilirler özel hayat dediğimiz şey budur. mesela kardeşin erkek olsa bir kızla yatsaydı namussuzluk olur muydu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…