- 20 Ekim 2009
- 4.405
- 4.833
-
- Konu Sahibi dertlibaci
Herseyden evvel kizlar , niyetim kavga cikarip konumu kapattirmak degil , o yuzden saygi siniriini asmadan , ne elestiri yapiyorsaniz yapin acigim . Ailemin adini tabikide dusunurum , cunku kendi zevki icin herseyini bosvermis birini dusunemem , insan bu hayatta bir kac sey icin yasar, biride namusu serefidir , o ikisi olmasa yasasan da farketmez .
Kardesim zamaninda kalbimi cok kirdi , beni onceden yaptigi hatalar yuzunden tamamen kaybetti zaten , bu saatten sonra gozumde bir kedinin degeri ondan daha cok var,gerçekten kardeşini düşünen ve seven bir abla önce kardeşinin sağlığını düşünür. malum kürtaj kimi zaman tehlikeli olabiliyor. sizin gibi saçma sapan yargılarla evlendirmeye kalkmaz. evlendirmek ne demek? aileniz paşa ailesimi ne demek 5 paralık etmek?
kardeşinize doğum kontrol yöntemlerini önceden öğretseydiniz bunlarla da uğraşmazdınız belki.. aile yapınızı tekrar sorgulayın gerçek bir abla bunu yapmaz. elalemin sözü ya da saçma ahlak dayatmaları benim kardeşimin saçının telinden daha değerli olamaz.
Daha buyuk ne hata yapabilir diye dusunuyorumda ? Sizce bundan daha buyuk ne hata yapabilir ? , evden mi kacabilir ? Kacti zaten? Madde mi kullanir? Kullandi da zor biraktirdik .bebek için gerçekten üzüldüm. kıyılan her cana üzüleceğim gibi, keşke sağlıklı kararlar alan bir anne babanın çocuğu olsaydı. ne kadar çok insan var evlat sahibi olmak isteyen.
neyse mesele bu değildi konuyu dağıtmayım.
şöyle düşünüyorum; eğer kürtaja mecbur kalmışsa kız karedşiniz evlenme kısmını onlar da düşünmüşlerdir. sahip çıkan bir adam olduğunu sanmıyorum öyle olsa kız kardeşinizi bu durumda bırakmazdı. yaprak dökümü gibi aile şerefim telaşına düşmeyin derim ben; şu süreçte ynaında olun ki daha büyük hatalar yapmasın.
Amin, kendi hayatimi bir degersiz icin vericek degilim , bir kere yasiyorum onuda hapislerde geciremem , benim amacim bu olayi en hasarsiz sekilde atlatmakBen size adeti söyleyeyim.
Eğer erkek kardeşiniz yoksa ve sadece iki kardeşseniz namus temizleme görevi size düşer.
Allah kurtarsın sizi şimdiden...
Elinden tutatsam yuz vermis olurum , yine devam eder yaptigina .ilişkisine karşı çıkmışsınız, istememişsiniz şimdi onu evlendirmeye düşünüyorsunuz.
kirlendi artık o haklısınız..
kadın düşmanı kadındır demekten ziyade, kadın düşmanı kardeşidir.
bizde ailecek çok geniş değiliz. bu şekildeki bir durumu benim ailemde doğru bulmaz ve kaldıramaz.. bu tavrınız bu olmamalı.. elinden tutun, onun size ihtiyacı var..
şimdi anlıyor musunuz neden gizli yaptığını ? kendinizi biraz sorgulayın olur mu?
Namus bir butundur , hirsizlikta namussuzluktur , bir erkekle yatmak ta namussuzlukdur bana gore . ikisinin birbirninden farki yok .peki dertlibacı seni de anlıyorum ama sizce namus sadece biriyle yatmak ya da yatmamak mı?
Kızkardeşinizin yaşamış olduğu travma veya masum bir bebeğin ölmesi değilde elalemin duyması mı tek derdiniz?Kizlar merhaba ! basliktanda anliyacaginiz gibi , kendimi korkunc bir oyunun icinde buldum , kardesimin erkek arkadasindan hamile oldugunu ve o cocugu kurtajla aldirttigini ogrendim , kendisinin benim bildigimden haberi yok , ogrendigimden beri ne yemek yiyebildim ne de birsey icebildim , ne yapacagimi bilmiyorum , bizim gibi bir ailenin adini bes paralik etmesinden korkuyorum,bu yuzdende anneme kardesimi evlendirmesini zorluyorum ama annem kendisi kabul etmiyor , benim yanimda kalicak onu evlendirmiyecem inat degilmi diyor , bende baska birinin duymasindan korkuyorum o yuzden en mantiklisi evlendirmemiz degilmi hamile kaldigi kisiyle ?Kendiisi resit bu arada .
Aklima gelmeyen basima geldi kizlar , haberlerde okudugum cinsden birsey basimiza geldi , Ne olur dualarinizi esirgemeyin ...
Su anlik annem disinda kimse bilmiyor ve bilmesini de istemiyorum o yuzden sizden yardim bekliyorum , akil akildan ustundur .
namus ve şeref diyorsunuz. bu durumda kardeşiniz birinden hamile kalınca namussuz ve şerefsiz oluyorsize göre.Herseyden evvel kizlar , niyetim kavga cikarip konumu kapattirmak degil , o yuzden saygi siniriini asmadan , ne elestiri yapiyorsaniz yapin acigim . Ailemin adini tabikide dusunurum , cunku kendi zevki icin herseyini bosvermis birini dusunemem , insan bu hayatta bir kac sey icin yasar, biride namusu serefidir , o ikisi olmasa yasasan da farketmez .
Malesef mezhebim genis degildir benim . Cok geri kafaliyim , namusluyum , turkum . Ama siz fransiz asilli abd de okumus , kral torunusunuz heralde bunlar size bayagi normal geliyor .Kafaya gel, aile şerefiymiş !
Kız reşitmiş, ilişkiye girmiş, hamile kalıp bebeği de aldırmış. Siz sonradan öğrenmişsiniz.
Ben olsam olanlara tek başına dayanmak zorunda kalan kardeşime üzülür, bunu benimle paylaşmadığı için içlenirdim. Ama işte siz ben değilsiniz.
Soyledigin seyler cok yanlis cok cirkin ama ne dememizi bekliyorsun?ailenin adiymis vsHerseyden evvel kizlar , niyetim kavga cikarip konumu kapattirmak degil , o yuzden saygi siniriini asmadan , ne elestiri yapiyorsaniz yapin acigim . Ailemin adini tabikide dusunurum , cunku kendi zevki icin herseyini bosvermis birini dusunemem , insan bu hayatta bir kac sey icin yasar, biride namusu serefidir , o ikisi olmasa yasasan da farketmez .
Suphanallah ! , ZORLA yaptirilan birsey yok ortada , kendisi kosa kosa evlenir zaten , mesela annemin istememesi !Kardesiniz 18yasini doldurmus kendi kararlarini uygulayabilecek bir yasta tamam hata yapmis olabilir de neler yasandigini tam olarak biliyor musunuz?belki evlenmek istemiyor belki iliskisine guvenmedigi icin aldirdi bebegi? Neden annenize bununla ilgili baski yapiyorsunuz anlamadim??Allah korusun sizin basiniza boyle birsey gelse sizi zorla evlendirseler ne dusunursunuz?bu zihniyetten vazgecin bir sorun bakalim kardesinize olaylar nasil gelisti?ona destek olun kostek olarak daha da problemli olmasina izin vermeyin
Sizin gibiler yuzunden tore cinayetleri isleniyor namus gitti diye insanlar birbirine kiyiyor birakin su ortacag kafasini size ne kardesinizin ozelinden?sorun destek olun yardimci olun ama hayatina mudahale etmeyin!!serefmis,bir seref sizde var sanki
Kardesim zamaninda kalbimi cok kirdi , beni onceden yaptigi hatalar yuzunden tamamen kaybetti zaten , bu saatten sonra gozumde bir kedinin degeri ondan daha cok var,
Namus bir butundur , hirsizlikta namussuzluktur , bir erkekle yatmak ta namussuzlukdur bana gore . ikisinin birbirninden farki yok .
Basiniza gelsinde bir gun sosyal deneyi gorursunuz , allah sakasini bile yaptirtmasin kimseye..Bana da sosyal deney gibi geldi