Kardesim kurtaj olmus !

Evleneceği kişiye, zamana nasıl karışırsınız ya?

Hem reşit bir bayanın kendi isteği doğrultusunda yaptığı şeyleri sorgulamak size düşmez.

Cannim niyetim akil edinmek , ne fake i :KK43:

O dinlenme faslini coktan gecti , biz konusmak istedigimizde cok guvendigi insanlara gitti , ne hali varsa gorsun demek isterdim ama ayni kandaniz malesef

:KK66:
bence siz bu olaya hiç karışmayın.....
benim kardeşimin başına böyle bişey gelse allah korusunböyle bencilce bi davranış sergilemem kardeşinize çok üzüldüm ona srılıp başını okşamak isterdim aynı kandan olmasam bile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yazık kıza demekki bu durumlara gelinmesinde ailelerin büyük payı var .... Allah kardeşinize yardım etsin!!!!!!!!!! umarım ailenizin adı kurtullur....

Bilgi kesin , kimse zor durumda kaldigi icin iliskiye girmez , hele bunu defalarca yapmaz , ustelik hamile kalmaz lutfen fakir edebiyati yapmayin , herseyi istegiyle yapmis .
ben ilişkiye girmesi için kimbilir ne kadar zor durumda kalıp yapmıtır demedim ki istersen on kişiyle yatsın benim için değişen bir şey olmaz yapan ablam bile olsa herkesin kendi özeli hayatı burnumu sokmam benim demek istediğim çocuğu aldıracak kadar kim bilir ne zorlukta kalmıştır size söyleyememiş saklamak zorunda kalmış o stres kolay mı sanıyorsunuz

dertlibacı, tühh namusunuz da gitti. annen de evlendirmek istemıyor. ne olacak şimdi?
sen de olmasan rezil olmuştunuz herkese.
sen saklamazsan yandı ailen.

İnsanlar bir bebek için nelerini nelerini veryorlar vermeye hazırlar burada sizin kardeşiniz onu öldürmş Allahdan önce onu bağışlaması için dua adin. ailenin şerefi şurada kalsın

Keşke ailenizin adını sanını düşüneceğinize kardeşinizin psikolojisini düşünseniz.

Kardeşinin psikolojik durumundan önce, ailesinin itibarını düşünen ince ruhlu bir abla. Gözlerim yaşardı.

Kardeşinin adı kurtulsun diye değil, duyarsa ailesinin adı kirlenir; onunla da evlenmek isteyen olmaz diye.
Herseyden evvel kizlar , niyetim kavga cikarip konumu kapattirmak degil , o yuzden saygi siniriini asmadan , ne elestiri yapiyorsaniz yapin acigim . Ailemin adini tabikide dusunurum , cunku kendi zevki icin herseyini bosvermis birini dusunemem , insan bu hayatta bir kac sey icin yasar, biride namusu serefidir , o ikisi olmasa yasasan da farketmez .

ilişkisine karşı çıkmışsınız, istememişsiniz şimdi onu evlendirmeye düşünüyorsunuz.
kirlendi artık o haklısınız..
kadın düşmanı kadındır demekten ziyade, kadın düşmanı kardeşidir.

bizde ailecek çok geniş değiliz. bu şekildeki bir durumu benim ailemde doğru bulmaz ve kaldıramaz.. bu tavrınız bu olmamalı.. elinden tutun, onun size ihtiyacı var..

şimdi anlıyor musunuz neden gizli yaptığını ? kendinizi biraz sorgulayın olur mu?

Herseyden evvel kizlar , niyetim kavga cikarip konumu kapattirmak degil , o yuzden saygi siniriini asmadan , ne elestiri yapiyorsaniz yapin acigim . Ailemin adini tabikide dusunurum , cunku kendi zevki icin herseyini bosvermis birini dusunemem , insan bu hayatta bir kac sey icin yasar, biride namusu serefidir , o ikisi olmasa yasasan da farketmez .
sizin namus kavramınız iki bacak arası sanırım ya yazmayacağım ama kendimi tutamıyorum ya ortada kürtaj olmuş gencecik bi kız tepesinde bu abla.....

Kafaya gel, aile şerefiymiş !
Kız reşitmiş, ilişkiye girmiş, hamile kalıp bebeği de aldırmış. Siz sonradan öğrenmişsiniz.
Ben olsam olanlara tek başına dayanmak zorunda kalan kardeşime üzülür, bunu benimle paylaşmadığı için içlenirdim. Ama işte siz ben değilsiniz.

Son düzenleme:
Kizlar merhaba ! basliktanda anliyacaginiz gibi , kendimi korkunc bir oyunun icinde buldum , kardesimin erkek arkadasindan hamile oldugunu ve o cocugu kurtajla aldirttigini ogrendim , kendisinin benim bildigimden haberi yok , ogrendigimden beri ne yemek yiyebildim ne de birsey icebildim , ne yapacagimi bilmiyorum , bizim gibi bir ailenin adini bes paralik etmesinden korkuyorum,bu yuzdende anneme kardesimi evlendirmesini zorluyorum ama annem kendisi kabul etmiyor , benim yanimda kalicak onu evlendirmiyecem inat degilmi diyor , bende baska birinin duymasindan korkuyorum o yuzden en mantiklisi evlendirmemiz degilmi hamile kaldigi kisiyle ?Kendiisi resit bu arada .

Aklima gelmeyen basima geldi kizlar , haberlerde okudugum cinsden birsey basimiza geldi , Ne olur dualarinizi esirgemeyin ...

Su anlik annem disinda kimse bilmiyor ve bilmesini de istemiyorum o yuzden sizden yardim bekliyorum , akil akildan ustundur .
Kardesiniz 18yasini doldurmus kendi kararlarini uygulayabilecek bir yasta tamam hata yapmis olabilir de neler yasandigini tam olarak biliyor musunuz?belki evlenmek istemiyor belki iliskisine guvenmedigi icin aldirdi bebegi? Neden annenize bununla ilgili baski yapiyorsunuz anlamadim??Allah korusun sizin basiniza boyle birsey gelse sizi zorla evlendirseler ne dusunursunuz?bu zihniyetten vazgecin bir sorun bakalim kardesinize olaylar nasil gelisti?ona destek olun kostek olarak daha da problemli olmasina izin vermeyin

Sizin gibiler yuzunden tore cinayetleri isleniyor namus gitti diye insanlar birbirine kiyiyor birakin su ortacag kafasini size ne kardesinizin ozelinden?sorun destek olun yardimci olun ama hayatina mudahale etmeyin!!serefmis,bir seref sizde var sanki

kardeşini zorla elin adamıyla nikahlayınca o meşhuuur namus ve şerefe bir şey olmuyor da reşit bir kadın sevdiğiyle birlikte oluncamı zarar görüyor.?
ha kardeşiniz erkek olsaydı ama gerine gerine gezerdiniz aslan kardeşim diye..

Kafaya gel, aile şerefiymiş !
Kız reşitmiş, ilişkiye girmiş aldırmış. Siz sonradan öğrenmişsiniz.
Ben olsam olanlara tek başına dayanmak zorunda kalan kardeşime üzülür, bunu benimle paylaşmadığı için içlenirdim. Ama işte siz ben değilsiniz.
benimde en çok üzleceğim şey kardeşimin bunları bana anlatmaması ben nasıl ablayım ne yaptımda anlatamadı bana demek olurdu???????

bir bayan olarak '' ailemin adını 5 paralık etmesi' tarzı konusmaların hoş degıl kusura bakma. bunu bir bayan olarak sen söylersen eğer bizden de bu şekilde cevaplar alırsın.
o senin kardeşin, annene anlatmıssın '' sana halt yemek düşer'' tarzında cevap vermiş, ama tabi sen anlamamıssın.
senin namus bacak aranda belli. ama annenin zihniyette bravo annene .
kardeşin hata yapmıs evet, çocuk aldırmak ve o ruh halinden kurtulmak kolay olmasa gerek.
ama hatasını hata ile kapamak sana düşmez! namus adı altında evlenenlerın evlılıklerı cok kısa sürüyor ve cocukla sonlanıyor.

annen bildiği halde bişi demiyorsa
inan sana laf düşmez :KK66:

kardeşim kürtaj olmuş hata yapmış düşüncesizlik etmiş moralim çok bozuk yaşadıklarına faln deseydiniz anlıcaktımda. cidden moral bozucu bişey yaşamışsınız ama ettiğinşiz laflara bakın evlendirmemiz lazım yok şu yok bu.

X