Kardesim kurtaj olmus !

Neden böyle bir konu olduğunda hemen reşitlik tartışılıyor ? 17 olsaydı sorundu, 18 olunca mı değil.

Konuyla alakalı konuşmuyorum zira konu bana hoş gelmedi. Takıldığım bu reşitlik oldu .

Aileyse kişiler ister 18 olsun ister 28 olsun o anne babanın gözünde reşit değildir.. Banane haktan hukuktan, söz konusu olan benim oğlum/ kızım..
O zaman bu kadar reşitliğe düşkün kişiler 18 olup olmaz evden ayrılıp kendini geçindirip okusun .

Kızın üstüne gitmeyin yazık oda ne acılar üzüntüler çekmiştir emin ol. Abla olarak sizin onun yanında Yoldaş ve destekçisi olmanız gerekir. çok Afedersin de millete b...K yemek düşer. Kardeş birdaha bulunmaz. Olmuş artık.

Evet ahlaksızlık yapmış diyelim /bir çoğuna göre kabul gören fikir bu/

Ne önerirsiniz peki??

Yoksa biz sadece ahlaksızlıktır der çekiliriz çözüm önerimiz yok mu diyorsunuz

O zaman şöyle söyliyim tenekeden de ses çıkıyor kimse kusura bakmasın

Tatlım burası hukuk platformu değil bizde yasaları tartışmıyoruz , 18 ini doldurdu diye el ayak çekilmez aile demek ne demek size göre bilemem ?!
Bahsettiğiniz o kötü şeyler olmasın diye hayatını zorlaştırmasın diye , yaş kaç olursa olsun kardeştir banane kendi bilir denmez.reşit olmak ayrı birey olmak ayrı yasalarda değil gerçek hayatta önemli . Sizin yaş kaç sahi ?
ben sizin tatlınız da değilim, ekşiniz de değilim. yaşım 29.
aile demek çocuğun hayatına ipotek koymak demek değildir. hukuk hayatın ta kendisidir. 18 yaşındaki bir birey cinsel ilişkiye girebilir, yasa bunu der, bu bu kadar basit. siz ya da başka bir aile bundan hoşlanmıyor diye evlilik öncesi cinsel ilişki yasaklanmaz.
sırf siz beğenmediniz diye kanunlar, kanun olmaktan çıkmaz, hukuk kuralları uzun yıllar süren deneyimlerle oluşturulur.
kardeş kardeştir, evet.
kardeşim değil 18, 15 yaşında cinsel ilişkiye girse, aile şerefimizi iki paralık etti, diye dövünmek yerine, oturur kardeşimle konuşurum.
benden küçük olan kardeşimin cinsel ilişkiye girdiğini öğrendiğimde endişeleneceğim son şey bile olmaz aile şerefim.
korundu mu? birlikte olduğu kişide cinsel hastalık var mı? kürtaj olduysa nasıl bir yerde oldu, yapan kişi gerçekten doktor mu, fizyolojik bir zarar gördü mü, bir daha çocuğu olmayacak denli sakatlamış olmaları mümkün mü, kardeşimin psikolojisi nasıl, kürtaj olmak onu zorladı mı, canı yandı mı? ben nasıl bir ablayım ki bana söylemedi, neden en azından yanında olup elini tutmama izin vermedi.
geceleri rüyasında görüyor mu, pişman mı? başa çıkabilecek mi?
benim için aile olmak demek, bu demek.
sırf aynı soyadını taşıyoruz diye, insanların hayatında zorbalık yapmak demek değil.

kardeşim değil 18, 15 yaşında cinsel ilişkiye girse, aile şerefimizi iki paralık etti, diye dövünmek yerine, oturur kardeşimle konuşurum.
benden küçük olan kardeşimin cinsel ilişkiye girdiğini öğrendiğimde endişeleneceğim son şey bile olmaz aile şerefim.
korundu mu? birlikte olduğu kişide cinsel hastalık var mı? kürtaj olduysa nasıl bir yerde oldu, yapan kişi gerçekten doktor mu, fizyolojik bir zarar gördü mü, bir daha çocuğu olmayacak denli sakatlamış olmaları mümkün mü, kardeşimin psikolojisi nasıl, kürtaj olmak onu zorladı mı, canı yandı mı? ben nasıl bir ablayım ki bana söylemedi, neden en azından yanında olup elini tutmama izin vermedi.
sırf aynı soyadını taşıyoruz diye, insanların hayatında zorbalık yapmak demek değil.
Daha guzel soylenemezdi..

Bence sizin bu tavirlariniz yuzunden kardesiniz hayatindaki en yakin oldugu kisiye derdini bile soyleyememis.bence kardesinizi yargilayip zorlucaniza once kardeslik baginizi tekrar kurup iyice bir dinleyin belki sandiginizdan daha farkli seyler yasamistir:110:

kardesiz kurtaj olmus ve aimdi sizin sadece derdiniz gelecegini mahvetmek icin caba harcamak hemde cahillik yapti diye
Bana bu konu ya sahte yada baska bisi gibi geldi bir eksiklik var ama alamadim

aile demek çocuğun hayatına ipotek koymak demek değildir. hukuk hayatın ta kendisidir. 18 yaşındaki bir birey cinsel ilişkiye girebilir, yasa bunu der, bu bu kadar basit. siz ya da başka bir aile bundan hoşlanmıyor diye evlilik öncesi cinsel ilişki yasaklanmaz.
sırf siz beğenmediniz diye kanunlar, kanun olmaktan çıkmaz, hukuk kuralları uzun yıllar süren deneyimlerle oluşturulur.
kardeş kardeştir, evet.
Siz benim 18 yaşla ilgili yorumu ne şekilde algıladınız bilmiyorum bir üye 18 ini geçmişse sanane gibisinden yazmıştı , bende sizin bu tüm yazdıklarınıza katıldığımdan 18 ine girince ilgilenmeyelim mi ? Nasıl oldu zorlandı mı kötü durumda mı ruh hali ne ? 18 oldu diye tek mi bırakalım yanında olmayalım yaş küçük hataya açık başka yanlışa girmeden yanında olalım. Demek istediğim bu benim kim nasıl buralara çekti anlamadım

Reşitlikten ziyade,kızın psikolojik durumu konuşulmalı ve hayatı mahvedilmemeli.Böyle ablalık olmaz örtbas ederek.Suçlayarak.

''Beş paralık etmesinden korkuyorum'' cümlenizden dolayı resmen konunuzdan tiksindim.Bide abla olucaksınız.Kesinlikle kıymetli fikirlerimi sizinle paylaşmak gibi bir niyetle yazmıyorum bunları.Bencede kardeşiniz evlensin,ama senin gibi zihniyetlerden uzaklaşmak için.Yazık.

''Beş paralık etmesinden korkuyorum'' cümlenizden dolayı resmen konunuzdan tiksindim.Bide abla olucaksınız.Kesinlikle kıymetli fikirlerimi sizinle paylaşmak gibi bir niyetle yazmıyorum bunları.Bencede kardeşiniz evlensin,ama senin gibi zihniyetlerden uzaklaşmak için.Yazık.

insanların tepki verme nedeni zaten ablasınıın böyle konuşması.:KK12:kışkırttı resmen:KK12:

insanların tepki verme nedeni zaten ablasınıın böyle konuşması.:KK12:kışkırttı resmen:KK12:

Tabi canım.Aile şerefine gelene kadar kız oturup dememiş resmen ben nası ablayımda bana söylemedi böyle bişeyi nasıl atlattı zor günlermi geçiriyo canı yandımı doğru düzgün biyerdemi kürtaj oldu hayatını mahfedicek bi hastalığa yakalanmadı inşallah diye.Önce insan bunlara delirir.Bide bunun yaptığına bak,annesine evlendirilmesi için baskı yapıyomuş.Ne kadar boş insanlar vicdandan yoksun insanlar bunlar ya.Hayret ediyorum gerçekten.Böyle ablam olucağına 10 tane düşmanım olsun yani.Hayret.

kardeş kardeştir, evet.

Helal olsun,yeminle eli opulecek insansin.

Ben ki evlilik disi iliskiye karsiyim,ama suan olan olmus ve yapilacaklar ve endiselenecekler listesini mukemmel yapmissin.

Helal olsun. Ailede boyle biri varsa o ailedekilerin sirti yere gelmez.

Kız kardeşim yok, ki olsaydı karşıma alıp konuşur birlikte çözüm arardım. Sonuçta abla anne yarısıdır.

bu hikayede bir mantık hatası var. madem kardeşi o adamla evlenmek istiyormuş, hamile kalınca artık beni evlendirmek zorundasınız deme şansı elinde olmasına rağmen neden gitti aldırdı bebeği..
bir diğer anlamadığım şey de, madem 18i geçmiş, ilişki yaşayacak kadar da bu adamla takılabiliyor eve kitlenmemiş demek ki neden gidip evlenmiyorlar da hala anneyi ikna etmeye çalışıyor ?
tam mantığı oturmamış bu hikayenin, biraz daha geliştirip yeni baştan yazmak lazım :KK14:

Yahu bu nasil bi dusunce tarzi sirf birinden hamile kaldi diye onunla evlendirmek?
Kardesiniz ztn resit kendi kararlarini kendi verebilir onun hayatini kontrol etmek ne zamandan beri size dustu.
Ayrica ztn cocugu aldirmis onun hicmi akli yok bi siz zekisiniz ztn oda sevgilisiyle evlenebilirdi yapmamis onun aksina cocugu aldirmis niye diye sordunuzmu hic kendinize?
Kendini hazir hisstmez, kafasindaki kisi degildir vs.

yazik ya bizim aileye yakismaz filan..gayet de yakismis iste ayni kandan ayni anne babadansiniz
keske kardesinizi kucumsemek yerine anlamaya calissaniz kim ilir ne kadar mutsuz ve yasadiklarindan ne kadar huzursuzdur..
ayrica evlendirmek ne demek namus temizlemek icin gibi
ne bileyim ya benim kafam almadi sizdeki mantik hesabini..

X