Kardesim kurtaj olmus !

Bak simdi sen konuyu duzgun okumamissin.. Bende evlilik oncesi iliski yasamaya karsiyim ama yapmak isteyen insanida asla yargilamam tutma.. bu kendini abla zanneden insan "kardesim umrumda degil" "ben nasil evlenecem benim ismimi kotu yapti" falan gibi seyler yazmis..
Ne olursa olsun insan kardesini alip konusmaz mi? Destek olmaz mi? Olan oldu hatasiyla kabullenelim denmez mi?
Resmen kiskanmis ben nefsimi tuttum o tutmadi gibi seyler soyluyor.. Bir de bunu anlamamizi mi istiyorsun? Sirf bu yuzden batilasma kurbanlari mi ilan edildik yani?
hayır onu bırak diyorki tek korkum kendini pencereden atar falanda annemle babamın psikolojisi bozulur.
yani kardeşi ölse umursamıyorda anne babası kötü olur diye dertleniyor. o mesajdan sonra konu sahibi hakkında düşüncem belli . yazmama gerek yok

Ablanın içinden geçenleri bilemem düşündüğünüz şekildeyse çok ayıp , konuşmadan bilmeden yorumlaması zaten yanlış !!! , orda geçen 18 ini geçmiş kendi bilir cümlesini bu şekilde yazmış olsaydınız elbette o şekilde düşünmezdim ..
e evet 18'ini geçmiş yetişkin bir birey ne yapacağını da ne yaşayacağını da kendisi bilir, bu gayet doğru bir önerme. siz neden insanları batılılaşma kurbanları falan diye yargılıyorsunuz ki?
benim kardeşim de olsa, çocuğum da olsa fikrimi sorarsa söylerim, desteğimi isterse veririm ama neticede artık reşit bir bireydir, bana düşmez, kimseye düşmez.

hayır onu bırak diyorki tek korkum kendini pencereden atar falanda annemle babsmın psikolojisi bozulur.
yani kardeşi ölse umursamıyorda anne babası kötü olur diye dertrleniyor. o mesajdan sonra konu sahibi hakkında düşüncem belli . yazmama gerek yok
Bi altinda onu yazdim zaten.. Hepimizin sinirini bozdu bu örnek ahlak düskünü abla :)

Sizin deger yargilariniz bir canin gitmesinden daha ustun degil mi...oysa o canin dogmasi icin cabalasaydiniz hatayi bagislasaydiniz gozumde daha degerli olurdunuz...esas simdi degersiz bir aile yapisi gozumde canlandi..yazikki o tas kalbinize

Malesef mezhebim genis degildir benim . Cok geri kafaliyim , namusluyum , turkum . Ama siz fransiz asilli abd de okumus , kral torunusunuz heralde bunlar size bayagi normal geliyor .
Turkler senin gibi orumcek kafali ewet keske bu ulkede de medeniyet muassir seviyeye cikmis olsa evlilik oncesi iliskiye karsiyim ama olan olmus burada yapilmasi gereken sey bu öküz mındar oldu keselim olmamali herseyi gectim hic mi kitabimizi okumadiniz tovbe edip salih ameller edenler baska der bircok yerde bu ahlaki da mi alamadiniz yazik ya size gerçekten yazik daha fazla sizin zirvalarinizi okumuycam konudan cikiyorum

e evet 18'ini geçmiş yetişkin bir birey ne yapacağını da ne yaşayacağını da kendisi bilir, bu gayet doğru bir önerme. siz neden insanları batılılaşma kurbanları falan diye yargılıyorsunuz ki?
benim kardeşim de olsa, çocuğum da olsa fikrimi sorarsa söylerim, desteğimi isterse veririm ama neticede artık reşit bir bireydir, bana düşmez, kimseye düşmez.
Kusura bakmayın ama 18 ini bitirmiş kimse birey olamaz hala o çocuktur hala ergenlik dönemindedir , ve insanın en çok hata yaptığı deli yaşlardır , herkes istediğini yapsın kime ne banane .

Saptırmak hoşunuza gitti galiba

Sizi ilgilendirecek birsey oldugunu dusunmuyorum..kendiniz soylemissiniz resit diye.. hayat onun vucut onun.. birdaha olmamasi icin belki akil fikir verebilirsiniz ama baska yapabileceginiz birsey oldugunu dusunmuyorum.. sevgiler

Kusura bakmayın ama 18 ini bitirmiş kimse birey olamaz hala o çocuktur hala ergenlik dönemindedir , ve insanın en çok hata yaptığı deli yaşlardır , herkes istediğini yapsın kime ne banane .

Saptırmak hoşunuza gitti galiba
18 yaşını bitirmiş kişi kanunlara göre çocuk değil reşittir. isterse en deli anı olsun, birini öldürdüğünde bir yetişkin olarak yargılanır, en deli yaşında araba kullanabilir, evlenebilir, çocuk sahibi olabilir, çalışabilir, yurtdışına kimsenin rızasını almadan çıkabilir. cinsel ilişkiye girebilir, bekarsa ve yasal sınırı geçmemişse kimsenin iznini almadan kürtaj olabilir.
kanunen o bir bireydir.
saptırmak, çok güzel! bir kelimeymiş bu arada, ben de ilk fırsatta kullanacağım!

lhamdulilah , hem ahlakimla hem namusumla topluma örnek bir kizim , keske herkes benim gibi olabilse , olamadigi icinde toplum bu durumda zaten .

Yanına insanlığı da ekleyeydin iyi olurdu..Namuslu kadın=el değmemiş gonca çiçeği demek değildir..

Konu gerçek midir sahte midir bilemem ama insanlıktan oldukça uzak bir tavrın var.
Sen kimsin ki kardeşin kürtaj olduğu için onu evlendireceksin?
Kimsin sen yahu?

Kardeşini bu kadar düşünüyorsan ona abla olaydın biraz. Kız seninle bile paylaşmadığına göre bu durumunu, gerçekten yalnız..

Hatalar insanlar içindir, en fazla hata yapılan dönemler bu dönemler..
Evet üzücü..Evet keşke olmasaydı..

Ama senin tavrın ve adına "değer yargıları" dediğin, bana göre ise igrenç olan yargıların daha üzücü ve trajik..

Hani bunu duyduğunda kardeşinin suratına bir tane çaksaydın, ama sonra ona sarılıp yanında olsaydın yine başımızın üstüne..Sen resmen kızı diri diri gömmüşsün tüm mesajlarında..

Zerre umurunda değil şu an onun ruh hali ve psikolojisi.

18 yaşını bitirmiş kişi kanunlara göre çocuk değil reşittir. isterse en deli anı olsun, birini öldürdüğünde bir yetişkin olarak yargılanır, en deli yaşında araba kullanabilir, evlenebilir, çocuk sahibi olabilir, çalışabilir, yurtdışına kimsenin rızasını almadan çıkabilir. cinsel ilişkiye girebilir, bekarsa ve yasal sınırı geçmemişse kimsenin iznini almadan kürtaj olabilir.
kanunen o bir bireydir.
saptırmak, çok güzel! bir kelimeymiş bu arada, ben de ilk fırsatta kullanacağım!
Tatlım burası hukuk platformu değil bizde yasaları tartışmıyoruz , 18 ini doldurdu diye el ayak çekilmez aile demek ne demek size göre bilemem ?!
Bahsettiğiniz o kötü şeyler olmasın diye hayatını zorlaştırmasın diye , yaş kaç olursa olsun kardeştir banane kendi bilir denmez.reşit olmak ayrı birey olmak ayrı yasalarda değil gerçek hayatta önemli . Sizin yaş kaç sahi ?

Birey 18 yaşını doldurduysa reşit demektir.Anne,baba,kardeş olarak en fazla yönlendirebiliriz,zorlayıp dayatamayız.Ayrıca burada zaten kardeşin 20 mi 25 mi kaç yaşında olduğunu bilmiyoruz.Üvey kardeş olsa namussuz ölse de anneme babama üzülürüm demez.Kardeş bu sonuçta !

Anneniz biliyorsa yapcak bsy yok. Cocuk aldirdi diye elalem ne der diye evlendirmekte dogru gelmedi bana hadi mutsuz bi evliligi olursa sorumlu siz olursunuz. Karismayin bence.

Tatlım burası hukuk platformu değil bizde yasaları tartışmıyoruz , 18 ini doldurdu diye el ayak çekilmez aile demek ne demek size göre bilemem ?!
Bahsettiğiniz o kötü şeyler olmasın diye hayatını zorlaştırmasın diye , yaş kaç olursa olsun kardeştir banane kendi bilir denmez.reşit olmak ayrı birey olmak ayrı yasalarda değil gerçek hayatta önemli . Sizin yaş kaç sahi ?

Belki 18 i doldurmuş gayet aklı başında olgun bir kız,abla da tam tersi.Bu olgunluk ve sorumluluk bilinci yaşla alakalı bir durum değildir.Ayrıca bir aile çocuğuna yanında olduğunu hissettirmeli fakat sen bilmezsin ben bilirim deyip onun istekleri dışına yönlendirmemeli.Çocuk olarak görmeyin birey olarak görün.Burada konu sahibi,küçük,çocuk hata yapmış dememiş bir oh olsun demediği kalmış.

X