Kardeşim evlenmek istiyor

Yağmurdan kaçarken doluya tutulur. Maalesef o yaşlardaki bazı kişiler karşısına çıkan ilk kişiyle evlenmek istiyorlar benim de ortaokulda bir arkadaşım kaçarak evlenmişti çok bunaltmayın baskı yapmayın iyice tanı, evlilik için çok küçüksün diyin.

Evlenince gece dışarı çıkabileceğini sanan bir kardeşiniz var, tam telefonu elinden alınıp odaya kitlenmelik.

Bu yılın başında aynı şeyi komşumuz yaşadı. Kız 18 yaşına girdiği zaman hooppp koşa koşa evlendi. Şimdi her hafta kocası bıktım artık diyip kızı babasının kapısının önüne bırakıp gidiyor sonra geri gelip alıyor vs vs çok çirkin bir ilişkileri var. Sizin şu durumda yapabileceğiniz bir şey yok. O kızın ağzından şu sözleri duydum "bana nasihat vermeye bir ölüler mezardan kalkmadı" kısaca bi dünya insan konuşmuş ama bir faydası olmamış. Allah yardımcınız olsun. Evlenip g.tü göğe erince görür dünya kaç bucak.

Ne kadar sıkarsanız o kadar geri teper,birde sanırım kız o yönde bir imaj yaratıyor aklına sokuyor,cvp vermek zorunda değilsiniz gülün geçin ciddiye alınmadığını görünce bir süre sonra o da saçmaladığını anlar,17 yaş çocuk daha.

Erken yaşta evlenip de umduğu hayatı bulanı ben hiç görmedim.
Bir arkadaşım biz 14 yaşındayken evleneceğim diye tutturmuştu. 16 yaşında anne baba imzası ve mahkeme kararıyla evlendi, muradına erdi. Kayınvalidesiyle senelerce oturdu. Çocukları oldu üç tane. Ama işte yaşı ilerledikçe, aklı iyice erdikçe ne oldu? İstediği hayatın "artık" bu olmadığını fark etti. Sonra bir güzel kocasını aldattı. Bir sürü olay ve rezillikle boşandı. Hala elinde bir telefon, ergen kızlar gibi yazışıyor tanıdığı tanımadığı bir sürü adamla.
Erken yaşta evlenmeyin dedikçe biz, bazı insanlar ne var canım 10 kişiyle sevgili olacağına nikah kıymak kötü mü diyorlar. Alın size nikah diyorum.
Konu sahibi, kafaya koyduysa tutamazsınız maalesef. Aklı başına ancak evlendikten sonra gelir.

Son düzenleme:
Evlenmeden öncesinde de aracımla çıkarsam istediğim saatte dönerdim ama oldu ki arabasız gidersem muhakkak eve güvenli olacak bir saatte dönmeye çalışırdım. Şimdi de eşime aldırıyorum kendimi. Konunun onun özgürlüğünü kısıtlamaktan ziyade güvenlikle ilgili olduğunu güzelce anlatın demek ki çocuğun kapasitesi bunu yorumlayacak seviyede değil.

Evlenince gece dışarı çıkabileceğini sanan bir kardeşiniz var, tam telefonu elinden alınıp odaya kitlenmelik.
Ahahahhahaha keşke bana da aynısını vakti zamanında yapsalardı, en iyi çözüm bu gerçekten ilgi açlığı olan bir ergeni zaptetmek icin. Ilgi açlığı gitsin diye onun hoşuna gideceği kurslara yazdırırsanız kendine gelir, büyük ihtimalle onu anlayan kimsenin olmadığını düşünüyor. E tabi elin adamı da iki güzel söz söyleyince kanması da normal ilgi açlığı olan ergen bir kız için karşıdakinin kim olduğunun hiç önemi olmaz yeter ki onu sevsin :)

Öyle demeyin lütfen çözümü olmayan bir problem değil bu sadece ailesinin tam olarak bu dönemde ona destek olup kızın hoşuna gidecek şekilde ona gelecek yolu göstermesi, mesela bariz ki kız okumak isteniyor gidip kıza biz seni destekleriz üniversite oku derlerse kız tabiki de. OGF YHA AILEM BENI ANLAMIYOGGG diye triplere girer Biraz empati yapın tek istediğinin anlaşılmak sahiplenilmek ve değer görmek olduğunu anlayacaksınız. (Birisi apt5l demiş bu hanımkızımıza, asıl psikolojiden gram anlamayan biri apt5ldır. Konuyu iki taraflı dinlemedik genç kızın problemi neymiş bilmiyoruz belki hassas bir yapıya sahip belki kendini bir yere ait hissedemedi de son çözüm olarak en azından beni seven birine gideyim demiştir. Tabiki de o yaştaki biri sevmek ve menfaat iliskisi arasindaki farkı algılayamaz ailesinden gercek sevgiyi goremediyse. Herkes düzgün konuşsun, ağzından çıkanı kulağı duysun bu kritik bir konu. Saçma s5lak yorum yapanlarla denk gelmeyelim ağziniza sı yoksa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…