Kardeşim depresyona girdi

enigmas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
151
0
46
İstanbul
selam kızlar benim 16 yaşında bir kız kardeşim var.Boyu 1.52 kilosu 37 çok takıyo çok üzülüyo odasına gidiyorum bi bakıyorum aglıyo neden diyorum çok zayıfım arkadaşlarım hep hiç yemek yemiyor musun diyo.E ergenlik çaında haliyle aşırı duygusal.Psikolojisi bozulmus durumda. İĞneler oldu cici bebe falan her türlü seyi denedi ama olmadı 39 kilodan 37 ye düştü hatta o dönem.Ne önerirsiniz o da okuyo şimdi yazdıklarınızı.

insan sadecede stresliyken bile kilo verir..
sürekli kendini üzerek dahada fazla kilo kaybeder...
kimin ne söylediğine takılacak yaşta buna bide ergenlik eklenince fazla takmış kafaya...
önce kendisiyle barışık olsun ki gelsin kilolar..

Son düzenleme:
kardeşin ben miyim yoksa canım :) boy ve kilo aynı da :)
öncelikle bi doktora gidip kontrolden geçmesi lazım, kilo almasına engel olan bir şey var mı diye
varsa gereken yapılır zaten
ama yoksa her şey onun elinde
çok şanslı bi ablası var, ben tek çocuğum
beni gaza getiren biri olmadığı için de kilo alamıyorum bi bakıma
siz onu sürekli teşvik edebilirsiniz
bu süreçte ona yardımcı olabilirsiniz
kendi yemeğini kendi hazırlamak sıkıcı olabiliyor
yemek saatlerinizi birlikte düzenli ayarlarsınız birlikte yedikçe onun da yiyesi gelir
bi süre kendini çok zorlayarak yerse, bi süre sonra alışıp çok yemeye başlar

canım, öncelikle bir dr' a gitmesini öneririm.zayıflığının altında eğer metabolik bir sorun olmadığı tespit edilirse problem yok demektir.zamanla mutlaka kilo alacaktır.önceliğimiz sağlıklı olmak o yüzden kafaya takılıp üzülecek depresyona girecek bi durum yok ortada.başka konulara kanalize olmaya çalışsın mutlaka kilo alacaktır:))

sağlık problemi falan çok şükür yok tahlil falan yaptırdık hatta kurt mu var diye bile baktırdık ama yok sağlıgı yerinde.Diyorum zaten ya bi hastalığın olsa hiç aklına zayıfım diye aglamak gelir mi perişsan olursun dıyorum.Öyle düşününce biraz morali düzeilyor.Ama insanlar o kadar acımasız ve düşüncesiz kı kızı görünce aaaa x çok zayıfsınn needeeen! diye nara atınca kız doğal olarak çöküyo bunu diyenin de kardeşim yaşında 70 kilo kızı var diyetisyenlerde gezen.Biz hiç ona aaaa y bu ne hal ayı gibi olmussun der miyiz asla! insanda biraz düşünce lazım ama yok maalesef.

en guzeli bir diyetisyene gitmek canim, diyetisyen zayiflamaya yardimci oldugu gibi kilo almayada yardimci oluyor.

Öncelikle kardeşin senin gibi bir ablası olduğu için çok şanslı.ona yardımcı olmaya çalışıyorsun.pskolojik olarak onu rahatlatıp destek oluyorsun.aynı şeyleri zamanında bende yaşadım ve bana destek olan kimse yoktu.tek başıma mücadele ettim hep.Ama zorda olsa başardım sayılır :) bi iştah şurubu var.onu kullanabilir.gerçekten iştah açtığı kesin.sonra bebek bisküvisini sabah akşam 1 kase yesin.kendini zorlarsa mutlaka başaracaktır.hemen pes etmesin.sonra muz ve kaju fıstığı yesin.hem kolay yenilebilen şeyler hemde kalorisi çok yüksek olan besinler.şimdilik aklıma bu kadar şey geldi.umarım en kısa zamanda kilo alabilir ve bi daha hiç üzülmez :)

ilk önce zayıflığını dert etmicek zor biliyorum ama bunu denemeli en azından diyetisyene gidicek yemek yemeği kural olarak değil eğlenceli olarak düşünücek zevk alcak gece yarım ekmek arası patates kızartması yicek suyla tepsede yicek bitircek :)
ve evet yemeğini başkası yapar götürürse daha keyifli olaiblir yatarken hiç aksatmadan süt bebe bisküvisi bal karışımı yicek
işte sonra gelsin kilolar

merhaba kardeşine destek olman ne kadar güzel valla duygulandım ben ablamdan hiç böyle destek görmedim aksine alay konusu yapmıştı hepkardeşine gelince ne güzel etrafında bi destekçisi var moralini düzeltip yemeğe başlasa iyi olur siz sürekli teşvik edin onu zamanla midesi büyüyecek ve kilo alacaktır

Merhaba,daha önce bu konuyla ilgili bir konu açmıştım aslında.Ben de kardeşiniz gibi çok zayıftım,yediklerim yarayacağına zayıflatıyordu beni.
Yıllarca arkadaşlarım "safinaz,sivrisinek" diyerek dalga geçti.Gören "baban sana ekmek vermiyor mu ?" derdi ! Oysa ki ailem kilo almam için en çok da beslenmeme dikkat ediyordu.

Birgün kafama koydum ve bu konuyu araştırmaları için eğitim ve araştırma hastanesine gittim(başka türlü hiçbir dokturun bir çözüm ürettiği yoktu çünkü).

Hastanede,gastroenteroloji bölümünde doktorum "çölyak hastalığı"ndan şüphelendi ve gerekli testleri yaptı,doktorun da şüphelendiği gibi çölyak çıktım.

Çölyak hastası olduğum 4 yıl önce tespit edildi.O zamanki kilom 45 boyum da 1.78di.Resmen şu panayırlarda bacağına sopa bağlayıp yürüyen adamlar varya çocukları eğlendirmek için,hah tam onlar gibiydim.
Hastalığımı öğrendikten sonra,ramazan ayı olmasına rağmen düzenli diyetle ilk 1 ayda tam 10 kilo aldım.Şimdi ise 60 kiloyum ve artık eskiden üzüldüğüme,ağladığıma gülüp geçiyorum.

Daha önceden açmış olduğum konu ise şu,okumanızı tavsiye ederim.

http://www.kadinlarkulubu.com/kilo-almak-isteyenler/536712-kilo-alma-problemi-colyak-hastaligi.html

Gastroenteroloji bölümüne gidip testlerden geçmenizi şiddetle tavsiye ederim çünkü Allah korusun çölyak zamanında tespit edilemezse bağırsak kanserine kadar gidiyor iş :/

Sağlıklı günler diliyorum.

Kötü ya benim bir arkadaşım 1.70 boyunda 45 kiloydu çok takıyordu kilosuna. Sonra erkek arkadaşından ayrılınca yemeğe verdi kendine şimdilerde 70 kilo neredeyse.

Son düzenleme:
24 yaşındayım geçen yaz 42 kiloydum şuan 53 kiloyum 11 kilo aldım.

bu süre içerisinde internetten ilaç aldım,ballı süt içtim,tahin pekmez yedi,her akşam makarna yaptım yedim,iğne yaptırdım sonuç kocaman bir ''0''
daha sonra pant içine tayt giymek pop-up alıp kıyafetleirmi doldurmaya çalışmalar.kafaya taktıkça hep zayıfladım.sonra amaaaan dedim kim ne derse desin oluruna bıraktım.kilo aldım onun için takmasın dert etmesin düşündükçe kafasına taktıkça dahada zayıflar.

Kızlar çok sağolun ne güzel hiç tanımadığınız insanlara yardım etmek için zamanınızı harcıyosunuz teşekkürler hepinize kardeşim hepsini okuyo ve inanın kendi gibi olan insanların desteklerini görünce mutlu oluyo:)

merhaba kardeşinizden biraz daha uzunum 21 yaşındayım ve 37 kiloydum şimdi tekrar 39 - 40 oldum sanırım. Çünkü kilo almaya başladım. ÜStelik benim çevremde bana destek olan biri yok kilo almam konusunda... Önce kafasındaki dertlerden kurtulması gerekiyor. İnsan stresliyken yemek yiyemiyor...

Herkes diyetisyene gidemiyor. Ama Siz kardeşinizle beraber oturup uzun uzun konuşun bunu başarabilecegini söyleyin ona moral verin ve oturun beraber bir liste hazırlayın ona destek olacagınızı söyleyin. Öğünlerini arttırın. Eminim 1 yumurtayı bile bitiremiyordur sabahları... Önce bitirmesi yemesi için destek olun. Sonra zamanla 2 yumurtaya çıkartın. Onun sevdiği şeyleri yemesini sağlayın. Örneğin ben patatesi çok seviyorum. Haşlanmış, kızarmış farketmiyor. Ve patates kilo aldıran bir sebze kalorisi yüksek. yatmadan önce ballı süt içsin fakat çok da süt tüketmeyin süt demir eksikliği yapar ve o a kiloo almasını engeller.

Ama bunları yaparken unutmayın siz onun ablasısınız himetçisi değil. Önüne yemek getirin kaşığı agzına sokun diyemem. o 16 yaşında bir genç kız. Yeri geldiğinde siz d eyardımcı olursunuz ama onunda gidip hazırlaması gerekiyor.

En önemlisi sakın ilaçlara başvurmayın. İştah açıcı falan dıyorlar ya, yalan... .ha bunlarl kilo aldıgını söyleyen insanlar da var. Ama sağlıklı br şey değil ve alacagını sanmıyorum. Unutmayın ki iştah açıcı diye bir ilaç yok piyasada. "yan etkisi iştah açan ilaçlar " var !!!! Yani vücudunun ihtiyacı olmayan bir ilacı sırf yan etkisi iştah açıyor diye kullanmayın bunu sakın yapmayın.

Ben 2 haftadır düzenli yemek yiyor ve almaya çalışıyorum yaklaşık 2 kilo almışım ve uzun ollmadıgım için farkediliyor. Kot giydiğim zaman azcık popomun çıktıgını hissettim bu çok güzel bir duydu. Bir köşeye çeklip ağlamak kilo aldırmaz... o hataya çok düştüm. kendinize bunu yapmayn

Son düzenleme:
bir de şunu ekleyeyim mesela önündeki tabağı bitiremedi ve kendini de zorlayamıyor. Hemen moralını bozmasın kilo alamayacagım bitiremiyorum gibilerinden. Tamam bitirmesin ama 1 saat sonra tekrar bir tabak yiyecegine söz versin. Yediklerini sindirince tekrar 1 tabak alsın kendine ben öyle yapıyorum.. yemek yerken sohbet edin eglenceli şeylerden konlun yemeğe konsantr olursa yiyemiyor... yada tv açın. Başka bir şeyle oyalanırken ne yediğinin farkında olmuyorsun :)

Seker ve yagdan ziyade protein agirlikli beslenirse kardesinizin kilosunda hem kalici hem de saglikli bir artis olur. Mesela hergun yumurta yesin mutlaka, balik haplari kullansin. Benim erkek kardesim de 1.90 boyunda ve asiri derecede zayifti, bu tamamen zamanla alakali. Kardesinizin vucudu yag dengesinu bir sure icerisinde alacak venormal bir kiloya ulasacaktirzaten, uzulmesin ve lutfen kilo a licam diyesurekli tatli seyleryemesin, sagligi bozulabilir

cocuklar ıcın de kılo aldırıcı tavsıyeler varmı acaba

hangı ılacı aldınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…