• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim çok yalan söylüyor

YasarkenYasamak

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
153
3
296
İstanbul
Merhaba Meltem hanım benim sorunum kardeşim Her konuda yalan söylüyor.Artık yalanlarını biz tartamaz olduk çok bsit bir sorunun cevabı bile yalan oluyor.Mesela pazara gidip salatalık alıp gelmiştir sorun bugün ne yaptın başlar size anlatmaya pazara giderken biri vardı da beni takip etti o onu gördü öyle dedi vs.vs.bir dünya masal çıkarır size. daha da vahimi yalanlarının boyutu yaklaşık 8 ay kadar önce eşinin eniştesi tarafından tecavüze uğradığını söyledi. Kimse inanmadı tabi ona.Erkek kardeşimin hatta babamın da kendisine tecavüz etmeye çalıştığı iddasını da yeni öğrendik. meğer babam ona yıllar önce böyle bir talepte bulunmuş oda bu yüzden evlenmiş miş. Bu yalanın köküde 7-8 yıla dayanıyor. Erkek kardeşimin tecavüz etmeye çalışması yalanıda 4-5 yıla. Evlendiği eşine de kendisini çok farklı tanıtmıştı.Aslında kendisinin bir ikizi olduğunu annemlerin onu evlatlık aldığını bizim ikizi olduğunu bilmediğimizi söylemiş. Öz abisi bve birde kardeşi varmış onlar ankarada yaşıyorlarmış. Kendisi aslında diş doktoruymuş çok parası varmış vs.vs
7-8 ay kadar önce bana geldi patronu atillanın ondan hoşalandığını ve bazı şeyler anlatmıtı. ben artık dayanamadım. Gittim bu patronunu buldum konuştum adamcağız bundan dertli meğer benim kardeşim ona diuormuşki ben beynimden ameliyat oldum 9 ay yoğun bakımda yattım o yüzden böyle ufak tefek kaldım. ben hastaykende erkek kardeşleriim bütün mal varlığımı üzerine geçirdi bu yüzden tekstilde çalışmak zorunda kaldım.
Çok uzun anlatıp vaktinizi almak istemiyorum. Biz bu kardeşime nasıl yaklaşacağımızı bilemez olduk. Ne yapsak suçluyuz.4 ay önce onunla yüzleştik. Bak dedim sen bana gelip bir sürü şeyler anlattın (evlendiği kişinin ailesiyle görüştürmüyordu.) bende gititm eniştesiyle konuştum sen adamada iftira atmışsın. erkek kardeşim de bizimle idi. Patronunuda buldum o da yalan. ve bir kaç yalanını daha yüzüne vurdumm. artık bizimle oynamayı kes sen yalanının boyutlarınıda karıştırdın. amacın şnsanları katil yapmakmı ne istiyorsun. gel tedavi ol. Sonuçta bakırköye götürdük test yaptı hüseyin bey . zxeka seviyesi 75 imiş biz bir şey yapamayız yalan söylüyorsa idare edin dedi.
Meltem hanımcım dün bana geldi dondurma ikram ettim gece saat 23,00 arıyor.
-Hıımmm söyle bakalım şimdi sen bana. Ben dondurma yiyince ne olacak.
Nasıl yani dedim.
- ben dondurma yiyince sesim değişecek başka birimi olacam yani ne demek istediniz bana.
Şimdi ne dersiniz bu kıza.
Benim bir diğer endişem yeğenim .Yani kardeşimin oğlu 4,5 yaşında ne anneden eğitim var nede babadan. Evlerinde sürekli bağırış çağırış var. Dün yağenimle dışarı çıkmıştım ayakkabı çaldığını gördüm. 4,5 yaşında çocuk neden yapar böyle bir şeyi.Çocuğu kreşeden 17,00 de alıp babasının işyerine götürüyorlar.gecenin 11-12 sine kadar orada duruyor. babasının işyeri gürültülü bir yer çocukda duyma geriliği başgösterdiğinden şüpheleniyorum. Sürekli başım ağrıyor diyor. Kekeliyor.Bir cümleyi bile düzgün kuramıyoır.Annesi yemek yapmıyor sadece çorba içiyormuş garibim.Kardeşim de kocasıda çok sinirli çocuğu dövüyorlar korkutacak ekilde bağırıyorlar. GEçen sene ceza olsun diye balkondan sarkıtmışlar.
Çok uzun yazdığımın farkındayım kısaltmaya çalıştım. Kardeşim 30 yaşında eşi 36 oğlu 4,5 ne yapmamız gerekiyor. hem kardeşim hemde yeğenim için.İlginize şimdiden teşekkürler.

afedersiniz ama kardesiniz ne kadar terbiyesiz,zalim,iftiraci bir insan

bu dediklerinizin hic bir affi olamaz ki

yazik birde allah onlari cocuk sahibi etmis cok üzüldüm

siz ne yapin edin o kucuk bedeni oradan kurtarin

kardesinizide allah islah etsin

ılginize teşekkür ederim.Ancak doktorada götürdük bir netice alamdık.Artık tıkandığımız nokta bu.Ne yapacağımızı gerçekten bilemiyoruz.Burda yazamadıklarımı da tahmin edin.En azından yeğenim için bir şeyler yapmak istiyorum.Sosyal hizmetlr diye fakat ben gidip bu durumu anlatsam kardeşime ve eşime benim olduğumu söylerlermi çünkü ben hayatta affetmezler daha da kötüsü başıma musallat olurlar. Hatta benim yavrumu kaçırabilirler diye bile düşünüyorum.Hele o kocası ypkmu ondan herşey beklenir çünkü.

afedersiniz ama kardesiniz ne kadar terbiyesiz,zalim,iftiraci bir insan

bu dediklerinizin hic bir affi olamaz ki

yazik birde allah onlari cocuk sahibi etmis cok üzüldüm

siz ne yapin edin o kucuk bedeni oradan kurtarin

kardesinizide allah islah etsin

Canim oyle dusunme o hasta ama nasil olduda gitdigi doktor biz birsey yapamayiz idare edin dedi anlayamadim :uhm:

İlginize teşekkür ederim.Ancak doktorada götürdük bir netice alamdık.Artık tıkandığımız nokta bu.Ne yapacağımızı gerçekten bilemiyoruz.Burda yazamadıklarımı da tahmin edin.En azından yeğenim için bir şeyler yapmak istiyorum.Sosyal hizmetlr diye fakat ben gidip bu durumu anlatsam kardeşime ve eşime benim olduğumu söylerlermi çünkü ben hayatta affetmezler daha da kötüsü başıma musallat olurlar. Hatta benim yavrumu kaçırabilirler diye bile düşünüyorum.Hele o kocası ypkmu ondan herşey beklenir çünkü.

öncelikle sosyal hizmetleri arayin detayli bilgi alin öyle yola cikin

kendi cocugunuuzu kacirabilcegininden bahsetmissiniz bu cok korkunc birsey

birak senden uzak olsunlar dicem ama bela olurlarmis

rabbim yardimciniz olsun :teselli:

ama o cocuk onlarin icinde iyi yetismiyecegi simdiden belli yazik yavruma yha :çok üzgünüm:

Canim oyle dusunme o hasta ama nasil olduda gitdigi doktor biz birsey yapamayiz idare edin dedi anlayamadim :uhm:

ama canim benim anlattiklarina baksana ablasinin

gelde dusunme yani ,ki birde doktor bile bilerek yaptigini soylemis bilincli olarak

kendi istegiyle birakir anca demis

yazik cocuga cok uzuldum keske elden birsey gelse

aynısını benim bir arkadaşım yapıyordu aşırı yalanlar bu bir hastalık ve onunki daha ileri boyuttaydı
kendini çok zengin tanıtmıştı nişanlısına babasının kanser olduğunu tecavüze uğradığını vs. bu nedenle
bi çok kişiden ben yatırımcıyım diye para almış onunla evini eşyaları otomobilini vs. almış. tabi herkes
yalan değil doğru olduğuna inanmış filan evlenmeden bir önce intihar etti ve öldü çekmeceleri piyango
biletleriyle doluydu demekkibu yalan çıkmazından bir an önce kurtulmak istiyordu

sizden ricam kardeşinize sahip çıkın ve en kısa zamanda tedavi olmasını sağlayın psikoterapilerle çözüme ulaşabilir düşüncesindeyim.

Sevgili Yasemin, kardeşinizin durumu ciddi bir davranış bozukluğunu düşündürtüyor. Hangi doktora gittiyseniz ve birşey yapılamaz dediyse, o doktora değil, başka bir psikiyatra gidin. Çocuğu için psikiyatr sizi zaten daha sağlıklı bilgilendirecektir, hatta gerekirse, kendisi aksiyon alarak gerekli mercileri bilgilendirir.
ıhmal etmeyin.
ıyiliklerle,
Dr. Meltem

Aslında ben kardeşimi önce kızılaya götürdüm.Oradaki doktora bizim daha sonra gidip onunla görüşeceğimiz tahmin ettiği için aynı yalanları söyleyeceğini biliyordum.Ve nitekim yanılmamışım.Gittim doktorla konuştum.Daha detaylıda anlattım tabi.Oda bize Bakırköy hüseyin beyi önerdi.Aynı zamanda bölüm başkan yardımcısıymış.Muayenehanesine gidildi.Hastahaneye gelin test yapılacak dedi.Yapıldı.Sonrasında kardeşim ben delimiyim siz beni buraya yatırmayamı çalışıyorsunuz dedi ve bir daha gitmedi ben gittim doktorla görüşmeye hastahaneye.Zeka seviyesi normal dedi.Bizim yapabileceğimiz bir şey yok.Yalan söylüyor onuda aranızda idare edeceksiniz.Yeğenimden bahsetmek istedip yol göstermesi için o başka bir hasta oluyor dedi.Hep yanlış insanlar mı cıkacak karşımıza ya.Avrupada olsa daha kızılaydaki doktorun hemen sosyal hizmetlileri görevlendirmeleri için başvuracağından eminim.Sonuçta bu çocuk balkondan sarkıtılmış gece dışarı atılmış yaşadığı korkuyu ve travmaları hayal bile tmek istemiyorum.Sinirlerim bozuluyor.

öncelikle sosyal hizmetleri arayin detayli bilgi alin öyle yola cikin

kendi cocugunuuzu kacirabilcegininden bahsetmissiniz bu cok korkunc birsey

birak senden uzak olsunlar dicem ama bela olurlarmis

rabbim yardimciniz olsun :teselli:

ama o cocuk onlarin icinde iyi yetismiyecegi simdiden belli yazik yavruma yha :çok üzgünüm:

CAnım duan için sağol.amin.Tavsiyeni dinleyeceğim.Yarın mutlaka arayacağım.

aynısını benim bir arkadaşım yapıyordu aşırı yalanlar bu bir hastalık ve onunki daha ileri boyuttaydı
kendini çok zengin tanıtmıştı nişanlısına babasının kanser olduğunu tecavüze uğradığını vs. bu nedenle
bi çok kişiden ben yatırımcıyım diye para almış onunla evini eşyaları otomobilini vs. almış. tabi herkes
yalan değil doğru olduğuna inanmış filan evlenmeden bir önce intihar etti ve öldü çekmeceleri piyango
biletleriyle doluydu demekkibu yalan çıkmazından bir an önce kurtulmak istiyordu

sizden ricam kardeşinize sahip çıkın ve en kısa zamanda tedavi olmasını sağlayın psikoterapilerle çözüme ulaşabilir düşüncesindeyim.

Ay ben şimdi iyice korktum.Ya ne hali varsa görsün diyecektim artık yeğenim hariç.Ama bu anlattığınız biraz tırstım galiba.Çünkü kardeşimin de herkese ben zenginim aslında yalanları var.Bir sonraki sokaktaki kontürlü telefoncuya annemi babamın ormanda yakarak öldürdüğünü söylemiş.Babam hapisteymiş.Adamcağızda beni tanıyor.Bayramda bayramlaşmaya gitmiştim.Kızım başın sağolsuna gelecektim diyor. Ya hangi birini anlatacağımı şaşırdım.Doktorada götürdüm .İlgilenmemezlik yapmadım.Daha ne yapmalıyım inanın bilmiyorum.Annem babam zaten perişanlar.İnanmazsınız ya her hafta başka bir olay.Artık takip edemez olduk.Dizilerdeki senaryolar bukadar kuvvetli değil.Bir hafta geldi elinde röntgenler bende ur varmış dedi.Biz ağla ağla mahvolduk.Sonra cocuğunun midesinde cam var dı.Bir hafta bunu takip edenler vardı.Sonra tecavüze uğradı.Yaarken bile aklıma gelmiyor.Artık hafızada bile kalmıyor bu haftaki olayımızda boşanıyor olmaları.Cuma günü kavga etmişler şimdi annemde kalıyor.Boşanmak istiyormuş.Kocası sürekli anneme babama küfrediyormuş.Maalesef erkek kardeşimde gitmiş kocasını dövmüş nasıl küfredersin diye.Ya sonunda intihar etmesede diğer kardeşlerime zarar vereceği kesin. Ne yapmaya çalıştığınıda anlamıyoruzki bi mantığı bile yok zaten.Benim anlamadığım bunu nereye götüreceğiz tedavi olsun diye.Hadi bu saatten sonra tedavi olmayacak bir hastalık bile ise en azıondan ilacı bir şeyi olmalı değilmi ama. Yok doktor bey aranızda idare edin dedi.İşte lafın sözün bittiği noktada bu oluyor zzaten İDARE EDİN: edilmiyor karkoldan kardeşimi çağırmışlar.Damatın kardelşide annemlerin kapısında dolanıyor yanına almış bir kaç kişi.Bu kız evlendiği kocasına zaten ben üveytim diye tanıtmış kendini.Biz ona işkence yapıyormuşuz.Annemler beni okutmuşlar onu bilerek okutmamışlar.Çünkü o üveymiş.Onun arsaları bankada paraları varmış.O paraları babası üzerine almış.Yalova yazlıkları vs.Bu salak damatta bunların hepsine inanmış.Be adam gel bi sor değilmi.Ben ona söylemiştim gerçi.
Kafam çok karıştı bugün bütün gün onlarla meşgüldük zaten. Şimdi sizin bu yazınız beni hepten alt üst etti.Öyle bir şey olursa heğimiz vijdan azabından ölürüz.Yİnede yeteri kadar sahip çıkamadık diye.

Back
X