Kardeşim :( Bi bakar mısınız ?

otizm dogustan ola, bi hastalik, tv ye bakiyor diye otistik olmaz
ama otistik oldugu için yv ye çik bakiyuor olabilir

Komik olmayın, ne münasebet. 15 yaşında bir kız kendinden yaşça büyük birine o üslupla yazmaz.yaşının küçüklüğüne veriyorum manasında yazdım.
Bişey yazmamiski çocuk size düşmez ne hakknda konu acacgm demiş ki haklı bence neyse konu amacından sapmasin iyi akşamlar

Canım benimde kuzenim aynı böyle, o da küçük yedi yaşında. Annesi telefonunu aldı diye or.spu diye bağırmıştı kadına. İş ciddiyete binmeden yasaklayın derim. Televizyon çizgifilm izlesin elbette ama tablet telefon bunları vermeyin.. ilerde daha büyük sorunlar çıkabilir.

Annem aslinda gönderecekti ama bir müddet sonra okula gitmekten sıkılabilir diye göndermedi

Anneniz çok şeymiş keşke çocuklarıyla ilgilense, misafir az geldiği zaman bir tarafımızın eksilmediğini bir öğrenemedik topluca.

yok yok bişey olmaz güzelim. Bebecik de haklı napsın oynayan yok eden yok o da kendi kendine takılıyor demek ki

O yaştaki çocuk hertürlü multimedya dan olduğu kadar uzak tutulmalı. Kitap, Resim, yap boz gibi şeyler ile meşgul etmeyi daha doğrusu ilgisini çekmeye özen gösterin.

Kreşe vermeniz gerekiyor artık. En azından haftada birkaç gün oyun gruplarına.. Gerçi kalabalık evde asosyalleşmez çocuklar korkmayın bence..

uzmanlar 3 yasında yarım gun, 4 yasında tam gun diyorlar.
5 yasındaki çocuk anasınıfı yasında
6 yasında ilkokula başlanıyor
çok geç kalmışsınız, sosyal becerileri nasıl?

uzmanlar 3 yasında yarım gun, 4 yasında tam gun diyorlar.
5 yasındaki çocuk anasınıfı yasında
6 yasında ilkokula başlanıyor
çok geç kalmışsınız, sosyal becerileri nasıl?

Yapboz oynuyoruz tamamlıyor sonra sıkılıyor tekrar televizyon izlemek istiyor.

[QUOTE="maria65, post: 39687023, member: 497056öğretmeniyimm 5 yaşında bir kardeşim var .Televizyon çok izliyor ve tablette oyun oynuyor. Zaten bir süre sonra bunları vermedikçe saldırganlaşıyor.Oynayın diyeceksiniz 10 kişilik bir evde yaşıyoruz misafir falan derken ilgilenemiyprum ..Zaten saat 8 de okula gidiyorum 5 de eve geliyorum .Oyuncakları getiriyorum sulu boya kuru boya bir müddet oynouyor sonra hemen sıkılıyorOtizm hastalığına dönüşmesinden çok korkuyorum.Bunu önlemek için ne yapmalıyım ?[/QUOTE]
Canım otizm öyle kolay bişey değil ben anaokul öğretmeniyim.kardeşine belli saatler koyacaksın ama sen evde yokken annende sana yardımcı olacak.kardeşinle akşam eve gelince yarım saat okuma saati yap ona boyama kitapları al zamanın oldukca ona vakit ayır başka kardeşin varsa senin rehberliğinde görevler ver o yaptırsın akşam eve geldiğinde sor yaptıklarını kontrol et güzel yaptıysa ödül ver minik ödüller.yatmadan birkde diş fırçalayın neler yaptıgını konuşun ve teknolojik eşyaları otnamsına belli zamanlarda izin ver hafta hafta sürelerini azalt 1ay sıkı çalışmayla alışır düzelir.ama evden birilerinin sana yardımcı olması şart.

Kardesinizle ilgili sorunlariniza tek konuda devam edin.konu devami seklinde konu açmayın.bu yasaktir.
bir evvelki konunuzla devam edekim lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…