[QUOTE="maria65, post: 39687023, member: 497056öğretmeniyimm 5 yaşında bir kardeşim var .Televizyon çok izliyor ve tablette oyun oynuyor. Zaten bir süre sonra bunları vermedikçe saldırganlaşıyor.Oynayın diyeceksiniz 10 kişilik bir evde yaşıyoruz misafir falan derken ilgilenemiyprum ..Zaten saat 8 de okula gidiyorum 5 de eve geliyorum .Oyuncakları getiriyorum sulu boya kuru boya bir müddet oynouyor sonra hemen sıkılıyorOtizm hastalığına dönüşmesinden çok korkuyorum.Bunu önlemek için ne yapmalıyım ?[/QUOTE]
Canım otizm öyle kolay bişey değil ben anaokul öğretmeniyim.kardeşine belli saatler koyacaksın ama sen evde yokken annende sana yardımcı olacak.kardeşinle akşam eve gelince yarım saat okuma saati yap ona boyama kitapları al zamanın oldukca ona vakit ayır başka kardeşin varsa senin rehberliğinde görevler ver o yaptırsın akşam eve geldiğinde sor yaptıklarını kontrol et güzel yaptıysa ödül ver minik ödüller.yatmadan birkde diş fırçalayın neler yaptıgını konuşun ve teknolojik eşyaları otnamsına belli zamanlarda izin ver hafta hafta sürelerini azalt 1ay sıkı çalışmayla alışır düzelir.ama evden birilerinin sana yardımcı olması şart.